Prosba o radu - jaký tvar kuchyně?

Zdravim, chtela bych poprosit o radu, ktery tvar kuchyskeho koutu by byl lepsi. Uvazujeme o "U" a o dvouradovem usporadani. Kuchynsky kout je v obyvaku (obyvak je 5,5m x3,9m). Chceme, aby kuchyn byla pohodla na pouzivani, ale aby zaroven zustalo v obyvaku maximum otevreneho prostoru. Dvouradova kuchyn je takove vzdusnejsi, ale neprijde vam nahodou prilis mala (ukladani, vareni)? V pripade "U" mista je dost, ale mam obavu, ze to bude "monstrozni". Potrebujeme na kazdodenni vareni pro 2 ev. 4 osoby. Predem diky!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
a jídelní část máte kde? =-) :-N my máme taky společný prostor a šli jsme do U, protože fakt potřebujeme maximum úložných prostor, navíc jsem v ostrůvku nechtěla ani dřez ani varnou plochu. ale tedy máme kuchyni, jídelnu a obývák. u vás mi ta jídelna chybí. tu máte někde bokem?
Odpovědět
Mame rozkladaci stul (na chodbe) a zidle umistene vselijak po byte ;)
Odpovědět
@blahova_andrea dekuji za reakci. Nakoukla jsem do vaseho alba - pekne to mate rozvrzene, takovy obyvak bych chtela! Takze, myslite, vzdusny prostor objetovat ve prospech uloznych prostor a varne plochy v kuchynske lince?
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli no to záleží na vašich preferencích. my máme celý domeček maličký a dětí hodně, takže každý cm potřebujeme využít. já třeba chtěla i slepý roh v tom účku a u přítele neexistuje. prostě využít se musí vše. vše budeme mít od země do stropu, ode zdi ke zdi, co jen to půjde. tak v tom duchu bude u kuchyně. vzdušnost se budeme snažit nějak dostat do domku taky, ale bude to těžké. sami nejlíp víte jak často v té kuchyni jste, kolik vás tam je, jak často a jak složitá jídla vaříte, kolik máte nádobí a různých pomocníků nebo po čem toužíte a potřebujete na to mít místo... ;-) někomu stačí jedna skříňka a jednoplotýnkový vařit a rychlovarná konvice. jiný potřebuje kuchyni jak v závodní jídelně :-D dvě desky proti sobě jsou teď moderní, jsou rozhodně vzdušnější, člověk nemusí řešit ty rožky, jak je zpřístupnit, jak je využít...pro mě by ta kuchyňka ale byla zoufale maličká a raději bych si přidala pracovní plochu i úložné prostory tím účkem. my vaříváme s mužem společně a děti k tomu...mačkání u pidi plochy máme za léta už dost :-N
Odpovědět
Ja bych urcite chtela mit lednici bliz, hned vedle linky. Misto lednice muze byt potravinova skrin, pripadne nadobi, ktere se nepouziva casto
Odpovědět
Profilova fotka
@xslunecnice když ono tady ji k lince asi není moc kam dát :-( tak bych aspoň nedávala úplně do rohu za dveře, ale prohodila s tou skříní vedle. aby byla lépe dostupná
Odpovědět
Diky, ano, to urcite prohodime. My take varime spolecne, plus i pribuzni, kamaradi se vzdy radi pripoji. Ja si rikam, ze bychom mohli mit vetsi skrin u lednicky a tam bychom dali sklenicky, talire apod. V pripade U mame pouze jeden roh nevyuzity (ten v levem hornim rohu.) Ten v levem dolnim rohu - je skrinka na vanocni ozdoby, abychom ji otevreli, tak odtahneme gauc. take mame maly prostor a resime kazdy cm :(.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli my to nakonec udělali tak, aby byly oba rohy využité. jeden klasicky vnitřkem skříňkou za roh, kam se bude dávat papiňák a jiné méně používané věci a druhý bude přístupný jako u vás, z druhé strany :-) tu skříň za dveřmi udělejte určitě co vám prostor dovolí, tím se i ta lednice víc vysune a zpřístupní. záleží jak to tam máte přesně s těmi dvoukřídlými dveřmi.
Odpovědět
Profilova fotka
urcite U nebo takhle L s ostruvkem
Odpovědět
Já bych i zvážila zúžení těch dveří jen na jedno křídlo.... Jako velké dveře jsou krásné, ale víc místa by se Vám určitě hodilo 😊
Odpovědět
kdybyste zúžili ty dveře, mohlo by to být i třeba nějak takhle (je hnusně a trochu se nudím:D) nebo ty vysoké skříně na straně a místo účka rovnoběžnou kuchyni, ale s větším prostorem než máte načrtnuto výš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kataw teď jde jen o to jak to s těmi dveřmi mají. toto by bylo fajn řešení. pokud ale nebydlí v nějakém chráněném domě, kde jsou luxusní památkové dvoukřídlé dveře a byla by škoda nebo není možné je rušit. kuchyňské možnosti by to ale o dost zlepšilo :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@blahova_andrea tak to mě nenapadlo, ale každopádně je taky ve hře možnost, že by je prostě chtěli nechat, no :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kataw mě to napadlo, protože jsem ve starých vilách a chráněných domech bydlela. jinde jsem vlastně takové dveře ani neviděla. no a tam to bývá s úpravami problém. jinak pokud je to novější stavba a nevadilo by jim průchod zmenšit, tak je to ideální volba
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijde, že si tím dvouřadým řešením strašně zmenšíte kuchyň cekově. A to jak pracovní plochu, tak úložný prostor. 650 mm mi přijde na pracovní plochu málo. 800 mm vedle varné desky je v pořádku, ale díky to musíte mít volné a nemůžete tam dát kávovar, konvici, kráječ na chleba apod. A nemůžete to dát ani na tu plochu 650 cm, protože by to bylo do prostoru obýváku. Kam to teda umístíte? Nebo takové spotřebiče vůbec nemáte? Chcete obývák větší na úkor kuchyně, ale u dvouřadého řešení máte pouze 650 a 800 mm použitelnou plochu a to mi přijde opravdu strašně málo.
Odpovědět
Mne se libi to reseni od @verunky, jen bych zrusila ten ostruvek a dala tam kulaty jidelni stul.
Odpovědět
Profilova fotka
@wendy_ kulatý bych tedy určitě nevolila, ten je vhodný jen do velkých prostor, což tato místnost není
Odpovědět
@blahova_andrea Tak to je detail. Ja napsala kulaty, protoze v podobnem prostoru jsme meli v byte stul kulaty a vyhovoval nam vice nez ctvercovy ci obdelnikovy.
Odpovědět
@wendy_ @blahova_andrea ¨ no on možná kulatý pěkně vynikne na větším prostoru, ale tady by byl hrnatý asi dost o držku (spíš o stehýnka:D) - v hlavním komunikačním prostoru ..... nevím, jaký mají @syeli rozpočet, ale nějaký šikovný truhlář by ho určitě zvládl pěkně zakomponovat do linky místo toho poloostrůvku :) pak by mohl být u zdi a nepřekážel by tolik.. kuchyň samotná by byla do L a přitom by se prostor na jídelním stole dal používat i při vaření na nějaké odkládání a podobně :)
Odpovědět
Profilova fotka
@wendy_ jj i L bez ostruvku by slo
Odpovědět
@kataw My takto meli dany uprostred kulaty stul a v pohode, prochazet se dalo po obou stranach a nijak nam to nevadilo. Ve dvou uplne v pohode a i pri detech to slo, jen holt kdyz deti jedly, tak blokovaly jeden ten pruchod.
Odpovědět
@wendy_ jo, když do prostoru (tohohle), tak určitě kulatý, od rohů bych já osobně měla pořád modřiny :D
Odpovědět
@blahova_andrea @verunky @kataw @wendy_ @iiilinka @xslunecnice Moc vám všem děkuji za rady! vhozeno doma do fora :)
Odpovědět
@syeli dej vědět, na čem jste se dohodli, jsem zvědavá, jak to vyřešíte :-)
Odpovědět
@kataw dobře :)
Odpovědět
já bych asi taky volila to U, dejte vědět jak to u vás dopadlo, držím palce ať je všechno jak má být! :-)
Odpovědět
My ted premyslime o L, ale bez ostruvku. Tak jak nakresila @verunky . anebo o U :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Tak jdeme do U :). Jeste nevime pravda s kym :D. Vsem moc dekuji za rady!
Odpovědět
Profilova fotka
Toto je nase finalni podoba kuchyne. Dle usudku bych už nemenil také jsme uvazovali o ostruvku ale U to vyhralo
Odpovědět
@jirkonson moc pekne usporadani! Dekuji za sdileni
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?