Prosím o připomínky k návrhu kuchyně

Moc prosím o připomínky k návrhu kuchyně. Budu rády za jakýkoli nápad či připomínku (jiné uspořádání, apod.). Potřebovala bych poradit i jaké obklady zvolit za tuto linku. Jen pro upřesnění dodávám, že podlaha je tmavší ořech a celá pracovní plocha je shodná v dekoru mramoru (na obrázku to ale vypadá, že bar je bílý). Kuchyň je propojena s obývacím pokojem. Jedná se o kuchyň oresi zn. Romantiqa (vanilková barva). Moc děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Vypadá to super, ale jedna věc mě napadla hned - já bych vedle lednice dala ještě stejně vysoký sloup s troubou a mikrovlnkou nad sebou (pokud je tam dost místa, není to moc poznat)...
Odpovědět
@allinka_k Děkuji. Mě to napadlo také, ale z důvodu toho, že by byl "hluchý" ten roh, tak jsem raději nechtěla další vysokou polici. Jinak vedle lednice je spíž, zatím v návrhu bez dvířek.
Odpovědět
Profilova fotka
mě to přijde pěkné, jen ten obklad, moc se mi nelíbí ta mozaika, ale ve skutečnosti to vypadá jinak než v reálu
Odpovědět
Já teda jako chlap tomu moc nerozumím, ale bije mě do očí ta mozaika.
Odpovědět
Profilova fotka
Vykašlala bych se na rohovky dřez a myčku bych situovala mimo prostor mezi varnou deskou a dřez ( vlevo od dřezu )
Odpovědět
Profilova fotka
K estetické stránce jsem nic vlastně neřekla...mozaiku klidně, ale ne k prac. desce v dekoru mramoru. Nebo jednobarevnou. I když já osobně bych nechala barevnou mozaiku a vyměnila prac. desku, nemám mramor ráda :-)
Odpovědět
Mě se to líbí, uspořádání i vzhledem. Mozaika se mi líbí, ale nesedí k ní ta mramorová pracovní deska - tluče se to. Kdyby tam byla jednoduchá jednobarevná deska (bílá, krémová), vypadalo by to lépe :)
Odpovědět
Moc děkuji všem. Jen asi pro upřesnění ještě dodám, že obklady na návrhu jsou náhodné co nám vybraly ve studiu. Konkrétní teprve budeme vybírat, proto bych potřebovala poradit jaké by se nejlépe hodily. Designérka nám radí vanilkové obklady, ale bojím se, aby to pak nebylo moc mdlé. Mě osobně se také tato mozaika v návrhu nelíbí. :-) Jinak pracovní desku mramor klidně vyměníme, ještě je varianta pískovec (světle hnědý), ale jinak se mi k tomu moc dekorů nehodí, takže tápu. :-)
Odpovědět
My dávali dlažbu ze sika a pro nás měla tu výhodu, že spárovačka šla mezi naznačené dlaždičky a nebyla to glazura. Měli je i ve světlejším odstínu, ale už je to sedm let.
Odpovědět
@kofejn A mohu se zeptat odkud máte kuchyň, jaký je to materiál a jak jste spokojeni?
Odpovědět
Je to objednávané, tuším, v ASKU a kuchyň je od decodom.sk. Jak koukám na jejich web, tak to bude asi Leandra odstín třešeň. Všechno zatím slouží, jen jsme už měnili plynové vzpěry za pár kaček. Každopádně zvýšená pracovní plocha je super. Spotřebiče Brand taky zatím bez problémů.
Odpovědět
Me to prijde hned na prvni pohled divne rozlozene. Ma byt lednice, drez, pracovni plocha a sporak. Vy si vyndate veci z lednicky na misto pred oknem. Pak si je vpravo omyjete, nakrajite a jdete s tim pres pul kuchyne ke sporaku....dle me divny. Ja bych dala lednice, vedle ni maly prostor, pak tu do leveho rohu drez, pracovni plocha pod oknem a sporak bych bud nechala nebo posunula o jednu skrinku k oknu.
Odpovědět
Článek se načítá
@jaasminka ahoj, kuchyně bude designově moc pěkná. Co se týká rozložení - v místě spíže bych udělala vysokou širokou skříň v dekoru kuchyně, ostranila tu příčku a propojila to, když je to v jednom prostoru, vedle by pak byla ta lednice a tu vrchní skříňku bych pak dala jen do linie té stěny, ne přes roh. Dřez bych si do rohu nedávala, špatně se ti u něj bude stát a pokud nejsi opravdu malá, budou ti zavazet i horní skříňky - dala bych ho pod okno, aby byl i blíž lednici, ze které budeš vytahovat potraviny k přípravě a oplachu. Pak by byl roh kde je dřez pravý, vedle myčku, jak ji máš, pak sporák jak je. Předpokládám, že v tom holém místě nad sporákem bude komínová digestoř? Nevím, zda to máte schválně a líbí se vám to, nebo zda vám to tak namalovali- osobně nejsem zastáncem otevřených či prosklených polic - přijde mi, že se na nich pak uzazuje prach a hromadí věci - ale to je věc každého, jak se mu líbí. K mramorové pracovní desce bych volila nějaké jednobarevné obklady v barvě linky či desky - tzn. vanilkové, hnědé, béžové , sklo..... Moc pěkné obklady mají např. v siku. Volila bych větší formát, aby co nejvíce připomínal jednolitou plochu, protože pracovní deska bude výrazná, tak ať krásně vynikne! Určitě to budete mít krásné.
Odpovědět
@jenies Moc děkuji za rady. Digestoř vůbec neplánujeme (nelze komínová, ale pouze na filtr a dost lidí nám říká, že to je o ničem, že to nepoužívají, jen to zavází). Rohový dřez nám doporučili, aby nebyl hluchý roh a známá si to chválí, tak nevím. Ještě teď zvažujeme zda nerez či kameninový. Skleněné skříňky nám tak namalovali, protože jsem tam někam sklo chtěla, aby to nebylo takové moc "plné" a ty volné police pod barem mám v plánu naplnit proutěnými košíky na všelicos.
Odpovědět
@jaasminka mě se to rozložení i dekor dvířek líbí, taky spíš volila dvě vsoké skříně a hluché místo doplnit takovou skříňí do výšky vysoké skř., která má roletku. Ale za mně ti nedoporučuji mít kuchyň nebo jen vařit bez digestoře, zničíš si kuchyň, teda ty vysoké skříňky okolo + bude to znát na malbě. sama jsem v tom žila v pronájmu pomalu 8 let a kuchyň se nedala odmastit ničím i přes časté mytí, fleky, prostě na vyhození. Když nemůžete mít komínový odtah, kupte nějakou kvalitní s filtrem, ano ty levné do 2tis. fakt za nic nestojí. navíc nebudeš mít při vaření v kuchyni "zápach" z vaření. Popřemýšlej otom. ;-)
Odpovědět
@jaasminka nemáš zač, my máme odtah digestoře vedený ven trubkou vzadu ve vrchních skříňkách, v elektru nám doporučili výrobce Cata, prý se na digestoře specializuje. Tu absenci digenstoře bych také zvážila...
Odpovědět
Já jsem si vybírala obklad od firmy rako. To na fotce je řada textile. Hodilo se mi to k mírně rustikální mu stylu, který chci a nejsou drahe
Odpovědět
@koltat Moc hezké obklady, znám je. Zvažovala jsem je i na obklad do koupelny. Toto je tedy Vaše kuchyň? Pokud ano, smím vědět, kde jste si ji nechala udělat a co je to za typ trouby a jak jste s ním spokojená? Vypadá to celkově moc hezky, škoda, že není vidět celá kuchyň, abych nabrala inspiraci :-)
Odpovědět
@jaasminka Je to naše kuchyň :) Fotky celé kuchyně mám v albu. Delal nam ji truhlář z Holýšova. Trouba je Hotpoint -ariston řada Traditional. Ještě jsem ji nepoužila, tak nevím :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?