Prosím poraďte s uspořádáním kuchyně

Ahoj, moc bych Vás chtěla poprosit o radu s uspořádáním kuchyně. Zatím nejde konkrétně o přesnou podobu kuchyně, ale příští týden se budou zdít příčky, takž musím vědět, zda spíž bude, nebo ne .. a kde přesně ty příčky vyzdít :-) tk prosím prosím o názory .. děkuju moc .. spíž bych ráda, alespoň malinkou .. kuchyně s obývacím pokojem částečně spojený, je oddělený příčkou .. ráda bych, abych měla kontakt při vaření s rodinou, ale zároveň ,aby do ní z obýv. pokoje nebylo úplně vidět :-) ještě jednou díky
Odpovědět
ještě půdorysy ..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak za mě návrhy 1,3 a 6. Spíž si musíš rozhodnůt ty jestli ji potřebuješ hned u kuchyně nebo dáš raděj přednost větší kuchyni a více uložného místa, pokud máš možnost dát ji jinam. Jinak varný ostrůvek se mi líbí, a líbí se mi víc než ostrůvek se dřezem-všechno špinavé bys musela přenášet z prac. plochy ke džezu. Když ale nedáš spíž a nedáš ostrůvek, tak můžeš pěkně umístit stůl. :-) Tak jsem asi moc neporadila, že :-)
Odpovědět
@salinka87 Ty dveře z kuchyně na chodbu musejí být? Mně tam ten úzký pruh nějak překáží:-) Jestli třeba nejde chodit přes obývák...Jinak já jsem spíše pro varnou desku na ostrůvku. Jednak u plotny stojí člověk více, tak nekouká do zdí ale do prostoru na ostatní a jednak nemám moc ráda, když je z obýváku nebo od jídelního stolu vidět do dřezu. Ale to je spíše o prioritách a zvyku.
Odpovědět
Profilova fotka
@salinka87 já osobně bych se snažila o zrušení příčky mezi kuchyní a obývákem a dala bych variantu 1 :-)
Odpovědět
Tak mě se nejvíce líbí varianta č. 6 Ale: U varianty č. 6 - se chci zeptat, v tom pravém dolním rohu je digestoř? Pokud ano, přesunula bych varné místo s digestoří co nejvíce do leva a pak tím vznikne pěkná pracovní plocha a nebudeš stolovníkům vařit za zády. Pak není špatná i varianta č. 1 (ale nejsem příznivce ostrůvků) no je to spíše o osobním pocitu, takže když ho chceš, jen do toho! Varianta 2 - nelíbí se mi umístění stolu a židlí a taky pokládám za zbytečné mít 2 spíže, raději jednu - větranou a větší Varianta 3 - na ostrůvku bych dřez nedávala, pak bych měla pocit, že to je první věc která návštěvu praští do očí, vím, je myčka, ale určo tam bude sem tam i nějaké špinavé nádobí, tak proč na to tak upozorňovat. Varianta 4 - opakuji se, nelíbí se mi varianta umístění stolu a u stolu je varná deska??? jestli tomu rozumím dobře, to by byla varianta nejhorší Varianta 5 - druhou spíž někde pod schody? to ne, to bych se nachodila :-D ;-) Takže tak :-)
Odpovědět
@lancome @jancip @barus.8 díky moc .. když bych spíž neměla v kuchyni, tak je jestě varianta, že by byla v chodbě pod schody ( šířka prostoru 70,80 cm) - takže vlastně jen police od země ke stropu v této šířce. Ale ráda bych ji vměstnala do kuchyně. Měla jsem i variantu, že bych prádelnu přesunula do patra a tím pádem bych místo ní v přízemí měla velkou spíž, ale nevím. Zeď mezi obývákem a kuchyní zrušit nejde, napsala jsem špatně že jde o příčku - je to nosná zeď a opírá se nám do ní krov a nejde ani zkrátit :-( co se týče dveří, tak šlo by chodit do kuchyně přes obývák, ale to zase neprochází moc u manžela :-) on chtěl oddělené místnosti, já spojené, tak jsme to vyřešili takovým to kompromisem. S ostrůvkem s Vámi souhlasím, že bych tam raději chtěla varnou desku - a ten ostrůvek nejlépe z té druhé strany zvýšený, aby na desku nebylo úplně vidět.
Odpovědět
@salinka87 Prádelnu máš určitě lepší mít v přízemí, tahat se s košem prádla po schodech, to taky není zrovna příjemné a bezpečné řešení. Ta zeď mezi obývákem a kuchyní mi tedy vůbec nevadí a myslím, že je super, že budeš mít do kuchyně samostatné dveře a nebudeš běhat přes obývák. :-) Nebo třeba (blbý příklad), budete mít návštěvu, pubertální dcera se bude chtít jít v noci napít, bude jí trapně jít přes obývák, takhle se v klidu dostane do kuchyně, atd. atd. těch příkladů je mnoho.
Odpovědět
Určitě 6. Je to otevřený prostor s dostatkem místa. Nepůsobí to stisněně, nic nepřekáží.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se líbí stůl u zdi a okna, takže bych volila var. 1, 3 nebo 6. Stůl u ostrůvku nebo baru mi přijde stísněný a ne uplně útulný. :-/ Nevolila bych malou suchou spíš, přijde mi zbytečná, lepší je mít jednu větší a větranou na sever. ;-) Jestli je u var. 3 na ostrůvku dřez, tak bych ji vyškrtla, právě kvůli nepořádku, který by tam mohl zůstávat. A stejně tak se bojím, že budou zůstávat hrnce a další náčiní na varném ostrůvku. Tak mi z toho zbyla varianta 6. ;-) Možná bych zkusila ještě nějak změnit dispozice... nevím přesně jak, ale aspoń pro představu přehodit stůl a linku zkusit dát jako pravé elko... Možná je to hloupost, ale když už zkoušíš... :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Jak to nakonec dopadlo? Mně se líbí 1 a 3 :)
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w koukám až ted, že je to stará diskuze, ale chci reagovat na to praní prádla a tahání koše na prádlo po schodech. My máme automaticky pračku a sušičku dole v technické místnosti, ale ted si kladu otázku, proč jsem to vlastně dělala? Myslím, že by mnohem výhodnější bylo mít prádelku v patře, protože tak by odpadlo tahání suchého prádla nahoru po schodech, jelikož veškeré skříně s oblečením máme nahoře. Přes většinu roku používám stejně sušičku, takže by bylo lepší spíš těch pár košů mokrého prádla snést dolů po schodech, pokud ho budu chtít sušit venku na šnůře, ale jinak naprostou většinu pradla nemuset nosit nikam, nahoře vyprat, usušit v sušce a uklidit do skříně. Docela mě to mrzí, že jsme to dali dolů. Pokud není suška, tak je to něco jiného, ale takhle myslím, že jsme udělali docela chybu
Odpovědět
Profilova fotka
mě se líbí poslední návrh - dostatek místa pro jídelní stůl a možnost volnějšího pohybu po kuchyni
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?