Rada s rozvržením kuchyně

Krásný den! Pomalu se posunujeme ze stadia ladění studie do stadia tvorby projektu a potřebovala bych pomoci s hrubým rozvržením kuchyně, kvůli tomu, abychom měli představu, kudy zhruba vést odpady a tak. Okno je fix, v šířce 2 m (a v plné výšce, tedy na této straně nebudou horní skříňky). V tuhle chvíli máme variantu viz obrázek, ale tam se mi moc nelíbí varná deska nacpaná v rohu, je kolem ní už málo místa. V úvahu připadají kromě ponechání beze změny ještě následující varianty: - posunout okno o 25 cm směrem ke dveřím (o víc nelze kvůli tomu, aby lícovalo s oknem v patře), aby bylo kolem varné desky víc místa. Pak bude ale hůř vycházet okno o patro výš v ložnici, nebude plus mínus za čelem postele, ale bude posunuté skoro až do rohu. Ale zůstalo by výhodné umístění dřezu v bezprostředním sousedství technické místnosti, tedy kratší trubky. - dát varnou desku na místo dřezu a dřez pod okno, ale to si nejsem úplně jistá, jestli je vhodné z hlediska návaznosti prací, s tím právě potřebuju poradit. - varianta punk by byla varná deska pod oknem, ale to vidím jako zcela krajní řešení už i jen kvůli tomu, že by bylo hodně problematické umístit tam digestoř. O prskání omastku na okno nemluvě. Ještě vedle lednice bude potravinová skříň, ta tam není nakreslená. A nevím, zda bude lepší vysokou skříň s troubou nechat takto v jednom bloku s lednicí, nebo ji dát zvlášť na opačný konec linky. Poradíte? Díky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych asi dřez a sporák umístila na tu stranu pod okno. Sporák pod oknem má moje mamka a naprosto jí to vyhovuje. Nemá digestoř a místo toho větrá oknem, samozřejmě jsou i varianty zabudovaný nebo stropní digestoře a pak by to nebyl problém. Druhá věc je jak šikovná jsi kuchařka. Mamce se prej nikdy nestalo, že by měla poprskaný okno, já můžu po vaření uklízet i metr kolem :-D
Odpovědět
@xhex zabudovaná digestoř je pokud vím drahá, já hledám co nejúspornější variantu ;-) A větrání oknem nepřipadá v úvahu, jak jsem psala, okno bude fix. Tak jedině ta stropní, ale to se mi zase nelíbí esteticky, že by čouhala přes okno... Jako zacákané všechno kolem úplně nemám, ale když restuju maso, tak to prostě odstřikuje, tomu se zabránit nedá.
Odpovědět
Dřez bych prohodila se sporakem, mne tedy občas něco prska při vaření a okno bych od toho usmudlany nechtěla. K dřezu dáte i myčku. Přijde mi to OK, ale odborník nejsem, byt vařím denně 10 let, sporák mám v rohu,vedle málo odkládací plochy, troubu vedle lednice, vše bez výhledu - cele tedy špatně a funguje to dobre. V novém to bude více promyšlené, ale blok vysokých skříni- lednice trouba, rozhazet není kam, tak to zůstane a vařit budu zády k dění, digestor s požadovanými vlastnosti nedám nad ostrůvek ani okno.
Odpovědět
@xhex Proboha co to je zas za radu! Jako umístit varnou desku pod okno muže jenom jouda, protoze vzdušna vlhkost s mastnotou se bude srazet na studenych plochách tedy právě na okně. Trochu vice přemýšleti než kuchyň zaříditi.
Odpovědět
@panlorenc tak okno nebude studený, bude to trojsklo, takže vlhkost by se tam nesrážela (nebo jen v situacích, kdy by se úplně stejně srážela na stěně za sporákem, třeba když zapomenu na hrnec s polívkou a on mi delší dobu vaří klokotem). Problém by bylo jen to prskání mastnoty a umístění digestoře.
Odpovědět
Profilova fotka
Co takhle var1.
Odpovědět
Profilova fotka
var2.
Odpovědět
Profilova fotka
k te bych se priklanela
Odpovědět
Profilova fotka
daji se tam pridat jeste skrinky k oknu
Odpovědět
@verunky díky, díky, díky! Varianta 1 se mi úplně nepozdává, je tam kolem varné desky strašně málo místa. Ale varianta 2 je zajímavá, takové řešení by mě nenapadlo! Jen si nejsem jistá využitelností té rohové skříňky. A někam bych chtěla ještě vmáčknout potravinovou skříň, ideálně v jednom bloku s lednicí.
Odpovědět
Profilova fotka
@llama jeste me napadla jedna varianta mmnt
Odpovědět
Profilova fotka
potravinovou skrin te nahradi skrinky pod oknem
Odpovědět
Článek se načítá
@verunky moc díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc já zas miluju takový inteligentní vyjadřování a silácký řeči od někoho, kdo se sotva zaregistroval a nic neukázal. Neřekla jsem, že je to super věc a ať si to uživatelka určitě dá, ale že to taky lze. Jinak okno se nikdy nemlžilo @llama pokud chceš klasickou digestoř, tak už je těch možností míň, ale i tak si myslím, že najdeš ideální řešení, ty paralelní kuchyně jsou super ;-)
Odpovědět
@xhex díky :-) Vzala jsem si z každého návrhu něco, takže v tuhle chvíli operuju s variantou, kde by byl pod oknem dřez a v rohu vysoká skříň s troubou. Naproti by pak byla lednice, potravinová skříň a varná deska. Tak bude dost pracovního místa kolem všeho, bude to myslím i celkem navazovat za sebou (skladování - příprava - mytí - krájení - vaření a pečení) a navíc si budu moct dát dvě různé výšky pracovní desky - u dřezu by byla vyšší, okno bude ve výšce 100 cm, tak těch cca 102, aby deska rovnou tvořila i parapet. Tak se nebudu muset do dřezu tolik sklánět. A strana s varnou deskou bude o něco níž, abych líp viděla do hrnců.
Odpovědět
@xhex Ale to nejsou zadny silácky řeči. Poukazuji na tvoje hloupe doporuceni digestore pod oknem. Jestli jsem ten urazil tak se omlouvám, ale ukaž mi jakoukoliv kuchyň kromě tvy maminky, kdo to tak má. A člověk nemusí mít plný album aby mohl komentovat!
Odpovědět
@verunky muzu prosím jednu radu? Rozmyslim nad vhodnou barvou pro kuchyň. Chtěla bych nadcasovou, ale trochu výjimečnou. Tedy bílý lesk je pěkný, ale úplně všude už tak 7 let... Desku mám zamilovanou z laminamu, dekor bezovy mramor- travertino romano. Nemáte prosím nějaký tip, co frčí třebas jinde a vypadá to elegantně a neokouka se? Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@luckavra teď je moderní šedá v kombinaci s drevem :-) jinak stále světlá RAL 9001 (magnolie)
Odpovědět
@verunky děkuji za odpověď. Kouknu na magnolii. Nad tou šedou s dřevem jsem také koukala, ale pravda je, ze v tmavě sede je to takový restaurační styl. Světle sedá stojí za úvahu.
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc ale to nebylo žádný doporučení. Tazatelka v úvodním příspěvku uvedla, že nad tim uvažuje, ale vidí problém v digestoři a nepořádku. Jen jsem napsala, že mam ve svym okolí někoho, kdo to tak má a že to problém neni. Ale rozhodně se mi v diskuzích nelíbí názory "takhle je to jedině správně a všichni kdo to maj jinak jsou idioti"
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?