Reklamace Bosch indukční desky

Profilova fotka
Zdravím, máte někdo zkušenost s reklamací indukční desky od Bosche? Začla nám blbnout, když zapnu sama se po chvilce chodu vypne a začnou blikat 4 nuly a pípat. Až teď jsem zjistila, že pod deskou má být mezera (dohromady i s pracovní deskou 65 mm). My mezeru máme ale menší. Jak se staví k reklamaci. V návodu píšou, že se záruka na takto namontovanou desku nevztahuje. Ale jak by to zase vypadalo kdyby všude byly šuplíky výš a u desky o 1,5 měně. Prosím o vaše zkušenosti, děkuji moc.
Odpovědět
v první žadě bych si zjistil, co znamenají ty 4 nuly
Odpovědět
Profilova fotka
bylo mi řečeno servisem Bosch, že tohle by ta deska dělat neměla, už je objednaný servis (bohužel až na 8.1., takže super Vánoce), jde mi spíš o to jak se budou stavět k nedodržení požadované mezery pod deskou, jestli uznají záruku
Odpovědět
jde o to, co s tím bude, pokud je to tou nemezerou, tak budou chtít servis zaplatit, pokud je to v něčem jiným, tak jim to asi bude jedno
Odpovědět
Profilova fotka
Já někde v studiu slyšela, že tam musí být mezera a musí to být odjzolováno od příborů, jinak příbory zmagnetizují indukční desku. A záruka se nevztahuje. Nevím, co je na tom pravda.
Odpovědět
@moozaj : Mgnetické pole se přenáší do dna kastrolů z měděných cívek - měď nejde zmagnetovat. Co se týká příborů, tak bývají zpravidla z nerezu a nerez je magneticky nevodivý.
Odpovědět
Profilova fotka
@frvondr jo, takže další blbost, dík za vysvětlení :) A kdyby v šuplíku bylo něco magnetického? mělo by to nějaký vliv na tu indukci? Kamarádka má kuchyň a pod deskou má asi 8cm prkno a pak teprve šuplík. Prý kvůli tomu zmagnetizování. Když už si tu hraju na blbku, tak pořádně:).
Odpovědět
Var. Deska se většinou oddeluje od supliku dřevěnou deskou, napr. Ikea to ma ppd názvem Nyttig nebo tak nějak. Jinak zmagnetizovat by se opravdu nemela, muselo by to byt v navodu, zd pod tim nesmí byt pribory, coz jsem ještě teda neviděl. @ecarua A to nejde tu mezeru nějak zvětšit pro servisaka, napr. Vyndat tu desku pod indukci, pokud tam tedy je?? Jinak teda nechápu proc Vám pri montáži nedodrzeli návod od výrobce desky! V případě neuznani reklamace bych sel po kuchyň. Studiu/truhlari. V případě, ze jste montovali sami, tak si můžete vynadat sobe a podruhé už to date spravne☺ .
Odpovědět
@ecarua - Můžu se zeptat, jaký přesně typ té desky máte? My taky budeme mít od Bosch, tak jenom ať vím... Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem tak dlouho studovala návod, až jsem zjistila, že mezeru máme dobře, není to totiž k hranĕ čela šuplíku, ale k hranĕ boku vnitřku šuplíku a to tam máme mnohem víc. Je tam však kreslená přepážka a tu nemáme (v šuplíku mám jen dřevěné vařečky apod.). V návodu je taky psáno pokud je přiložený originální kabel krátký, kontaktujte servis. Elektrikář tam dal jiný, vĕtší průměr, takže naddimenzováno. Jen ten originální kabel měl připravené dutinky a ten náš je napojený bez nich. Teď jsem to po týdnu zkoušela zapnout, jestli to pořád blbne a už to nejde ani zapnout. Už aby bylo 8., děsím se že záruku neuznají a 20 tis v ... . Jinak je to model PXE675DC1E, před poruchou naprostá spokojenost. Tichá, lehké ovládání.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?