Rekonstrukce kuchyně - vaše názory

Zdravím všechny a prosím o názor. Koupili jsme starší dům, ve kterém je současná kuchyně řešena dle obrázku č. 1. – kuchyňská linka je rozdělena dveřmi do spíže, vlevo byl dřez a sporák, vpravo lednice a kuchyňská linka bez dalších spotřebičů. Tohle řešení se mi nelíbí – dřez a sporák jsou moc blízko a přípravná plocha je od nich daleko. https://static.4nets.sk/photo/52/7359... V kuchyni chceme určitě probourat vstup do obývacího pokoje a rádi bychom v kuchyni měli i jídelní stůl. A teď je otázka, jak pořešit kuchyňskou linku tak, aby na ní bylo dostatek pracovní plochy i úložných prostor. S přívodem vody a odpady lze manipulovat jen v rámci obvodových zdí – nelze vodu táhnout podlahou nebo ji vyvést ze sklepa na jiném místě, protože jediná místnost, která není podsklepená je právě kuchyň. Je několik variant, ale všechny jsou svým způsobem kompromisní. Variantou č. 1. je, že se přesunou spížové dveře na konec místnosti a zrovna tak dveře do kuchyně z chodby. Vznikla by tak kuchyň L (rozměry 266 x 263), ale přijde mi docela malá – a to jak na pracovní plochu, tak i na úložný prostor, ale možná, že to stačí, nevím. https://static.4nets.sk/photo/52/7359... Variantou č. 2. je, že se zbourá spíž za kuchyní (má 90 x 353) - spíž je orientovaná na sever, ale je v ní velké okno (měnit se nebude, je nové) a domnívám se, že to příliš chladná místnost nebude. Vznikne docela velká kuchyň (164 x 353 x 315), otázkou je, jestli mi skříňky v ní plnohodnotně nahradí prostor, který by byl ve spíži, který jsem chtěla využít i na úklidové prostředky apod. https://static.4nets.sk/photo/52/7359... Variantou č. 3 je zazdění vchodu do kuchyně z chodby, kuchyň by byla sice rozdělena dveřmi, ale zůstala by krásná pracovní plocha (352 + 180) – znamenalo by to ale do kuchyně a jídelny chodit přes obývák, a celou místnost jakoby obcházet. https://static.4nets.sk/photo/52/7359... Varianta č. 4 (kuchyň 266 x 263 x 266) je umístění jídelního stolu do obývacího pokoje, což by zase ubralo místo v obýváku (400 x 500) – kde potřebujeme místo i na hračky dětí.... https://static.4nets.sk/photo/52/7359... Co myslíte? Jako variantu byste si zvolili a proč? Pokud vás napadá ještě něco jiného, jak kuchyň zrealizovat, ráda se nechám inspirovat. Děkuji všem za jakýkoliv nápad.
Odpovědět
Pokud bych chtěla zachovat spíž, tak se mi líbí varianta 1, podle mě je tam dostatek místa. Ale pokud spíž nepotřebujete, tak se mi líbí varianta 2, ale zkusila bych tvar kuchyně udělat do U.
Odpovědět
Ještě se mi líbí i varianta 3, akorát bych linku přesunula pod okno a vedla ji dál ke spíži do tvaru L a vysoké skříně přesunula místo linky. Jde teď o to zda by se tam vešel i jídelní stůl.
Odpovědět
@veru8498 Moc díky za názory, akorát u té třetí varianty linka pod oknem být nemůže, protože tam nemáme jak navést vodu :-(. Kdyby šla linka dát pod okno, tak by se vyřešili všechny problémy, ale nejde to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud zachovat spíž (což bych se snažila), tak Varianta 1 nebo Varianta 4. U Varianty 1 bych ale dřez strčila do rohu z druhé strany, aby vedle trouby byl kousek prac. plochy na odložení horkého pekáče apod. U Varianty 4 bych zase trošku zkrátila to "volné rameno" linky a pod okno přirazila stůl delší stranou ke zdi. Dřez bych zase šoupla z druhé strany a varnou desku až za roh, aby byl dostatek prac. plochy mezi dřezem a varnou deskou.
Odpovědět
za mna varianta č.4. Doma mame niečo podobne a linku sme si nechali spravit na objednavku, na mieru
Odpovědět
Za mě rozhodně var. 2
Odpovědět
@hancza1111 Díky za názor. JJ u té var.1 bych ještě o umístění dřezu popřemýšlela. Var. 4. jsme to "volné" rameno zkrátit zkoušeli, ale zjistili jsme, že by se nám sice vešel stůl, ale zůstalo by v místnosti málo místa na pohyb... :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?