Řešení kuchyně - vaše postřehy

Budu ráda, když mi poradíte Vaše postřehy, už dělám několikátou variantu kuchyně, tohle mi vyšlo jako finální, jen si nejsem jistá řešením rohu (té horní skříňky). Rozměrově už to nenafouknu. Lednice možná bude nakonec vestavná, to ještě nevím a ve vysokých skříňkách by měla být klasická trouba, parní trouba a pak mikrovlnka (ale tu nemám vestavnou, tak nevím, jestli ji tam vůbec dávat, ale zase kam jinam? - možná ji nakonec zrušíme úplně??). Vedle dřezu je vestavná myčka. Moc díky za Vaše připomínky a tipy.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, Jen takový malý dotaz, pokud uvažuješ o parni troube, proč řešíš m.t. - přijde mi to zbytečné? Osobne bych to malinko upravila..kdyžtak mi pisni do IP.
Odpovědět
My už tu parní troubu máme koupenou, tu tam budu mít určitě, zatím ji nepoužíváme, mw máme teď, tak si ji buď vezmu, nebo ne, na mikrovlnce netrvám ... píšu IP. díky
Odpovědět
Profilova fotka
tu horní skříńku bych udělala asi stejně jak dole-lomenou
Odpovědět
@palenda Hodne nesikovny mi prijde drez na opacnem konci kuchyne, nez je lednice a mezi tim sporak. Nejcasteji totiz vede cesta od lednice ke drezu (omyvani zeleniny, masa) a pak az ke sporaku.
Odpovědět
Záleží kudy povedete vodu. Udělala bych to zleva lednice, vysoká skříň bez mikrovlnky, dřez, myčka, rohová skříňka, sporák, šuplíky na přípravu jídla a na konci vysoká skříň s troubou. Kuchyň by tak byla celistvá, z obou stran uzavřená vysokými skříňka a podle typologie.
Odpovědět
Profilova fotka
@palenda ten dřez takhle opravdu není moc praktickej.... spíš bych ho přehodila se sporákem. A to okno už je takhle finální nebo se s tím dá ještě hýbat? Výška totiž není stejná jako to francouzské okno za stolem, zkusila bych to zarovnat a případně ještě zauvažovat nad jeho tvarem, přijde mi takový divně úzký. Mikrovlnku bych dala pryč. A ten roh bych taky ještě popřemýšlela. My to máme nakonec tak, že celá ta levá vysoká stěna je až ke zdi a místo poslední skříňky v rohu mám roletu, která končí nad pracovní deskou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych dala horní skříňky do jedne roviny, lednici urcite vestavěnou, casem si myslim, ze by te to mrzelo, linku bych dotáhla az k fr. oknu, a stůl bych dala uplne jinam, aby okno zůstalo volné, nebo alespoň dal od toho okna. Samozrejme to zalezi na tom, jak je řešeny zbytek prostoru, zda jsou i jiné možnosti... Jeste by se mi líbil barovy pultík, či ostrůvek, který by kuchyň trosku odděloval od obýváku.
Odpovědět
Moc díky za všechny tipy a @verunky za návrh, vše projdu, promyslím a mám zase co dělat :-) ale fakt všem moc moc díky. Pomohlo mi to hodně
Odpovědět
Profilova fotka
@palenda Neni zač :-)
Odpovědět
@petka80 - ty skříňky mají být v jedné rovině, to je jasný, já to nedělala úplně načisto, a to okno jsem si všimla až později, to má být v rovině s tím francouzským, to jsem ještě večer řešila. Ta roleta se mi taky docela líbí a taky jsem jí viděla jako variantu, ale v Ikea ji už asi nemají (mívali ji). Tak já jdu vymýšlet a promýšlet.
Odpovědět
Tak nám ze všech připomínek a návrhu @verunky nakonec vzešla takhle varianta. Myčka je vedle dřezu (pod oknem). Vedle trouby jsem si dala ještě užší skříň na potraviny (má ji tchyně a myslím, že mi bude šířka 40cm stačit). Díky ještě jednou za všechny připomínky.
Odpovědět
@ratatooy - nakonec tam je i ta rohová skříňka nahoře, kterou jsem myslela, že nedám :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Pod sporákem a vedle toho máš ty vysový šuplíky? Já že babička si je nechala udělat a nadává že sou hluboký až moc protože nic tak vysokýho tam nedáš a zbytečně plejtvaj prostor. Lepší jsou 3-šuplíky.
Odpovědět
Profilova fotka
@palenda Ahoj, nevím, jestli to tu už padlo, ale nestálo by ještě za to, aby se posunul dřez ještě více do rohu? Udělat rohový? Tím by se i zvětšila pracovní plocha pro přípravu jídla - mezi dřezem a varnou deskou ;-) Jinak je návrh super ;-)
Odpovědět
@herotuna - dala jsem tam nějaké šuplíky, ale ještě nevím, jestli budou zrovna tyhle, díky za tip, já na to kouknu v obchodě, jak to vypadá a asi máš pravdu, ty 3 budou praktičtější @lulii - rohový dřez nebude určitě, ten nechci - taky bych radši větší plochu mezi dřezem a varnou deskou, ale takhle to bude muset stačit ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?