Řeším otázku vaření - plyn nebo indukce?

Profilova fotka
O indukci toho mnoho nevím, chtěla bych plyn, ale nerada bych volila špatně.Poraďte, napište mi své zkušenosti. Děkuji
Odpovědět
@missullina Já jsem celý život měla plyn, takže jsme šli znovu do plynové desky. Co jsem slyšela o indukci, tak údajně je voda uvařená (nebo pokrm ohřátý) prý hned, ale musíš mít k tomu nádobí určené. A ten panel ovládání nesmí být ani trošku zašpiněný, jinak prý nejde ovládat ... Ale určitě vám o indukci někdo napíše, kdo jí má :-) Za mě plyn ;-) Ale troubu mám nyní elektrickou a jsem max. spokojená :-) Vše Whirlpool.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova Díky, tak s tou čistotou by to nešlo, když vaří manžel tak by to dlouho asi nefungovalo. :-)
Odpovědět
Známá má indukci a je z ní nadšená - mají už minimálně rok a vaří jak ona tak manžel a nemají žádný problém. Jen si museli prý zvyknout na jiný systém vaření- teď než začnou vařit tak si všechno připraví a nakrájí a pak až zapínají plotýnky, protože je to opravdu rychle vaří. Dřív postavili na vodu a než všechno nakrájeli atd tak se teprve zacla voda vařit...
Odpovědět
Já se rozmýšlím mezi indukcí a sklokeramikou.. Plynu se bojím..
Odpovědět
10 roků jsme měli plyn, teď rok vaříme na indukci a jednoznačně indukci, klidně i tu nejlevnější (máme na chatě a funguje bezvadně). Troubu elektrickou. Nádobí nám veškeré zůstalo, jediné, co teď nemůžeme používat, je bialetka na kafe, protože je hliníková. A nepřekáží nám na pracovní desce elektr. varná konvice - tu jsme zrušili, páč voda je dřív svařená na indukci :-)
Odpovědět
@missullina :-D jestli to je opravdu pravda, tak u nás taky ne ... Mám klasicky čtyři hořáky, dva menší, jeden prostřední a jeden největší a ten je čtyřkorukový a byl k tomu držák na pánev wok (kulatý spodek) Tady je fotečka. I plynová deska může vypadat hezky ;-) http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/v...
Odpovědět
Profilova fotka
@missullina mám indukci, vařím rok a jsem nad míru spokojená .. opravdu vaří rychle, takže přesně jak říkáš - musí být vše připraveno, protože to je fofr :) za mě doporučuji .. a s tou čistotou - jde o to, že mi občas na dotyková panel kápne voda, tak to nejde zmačknout -ale utřu a je hotovo .. čistí se snadno - jen hadříkem a je jako nová :)
Odpovědět
@lumiga jestli se rozmýšlíte mezi vařením na indukci a klasické elektrické sklokeramice, jednoznačně indukce. Když občas vařím u tchánovců, je to strašná ztráta času. A když mi pak řekl tchán, kolik platí za elektřinu, málem jsem se vyvrátila. Indukce je super úsporná.
Odpovědět
Profilova fotka
@maskacka a vaříte v hrnci nebo v čem tu vodu na čaj? já právě také zvažuji, zda nedát pryč konvici ..
Odpovědět
@maskacka Myslím, že vyhraje indukce. Doma u rodičů jsme měli nejdřív plyn a teď sklokeramiku. Kde teď bydlím, tak máme klasické plotýnky. Takže mám všechno odzkoušeno.. Tchyně zase nedá dopustit na plyn..
Odpovědět
@baraz koupili jsme si nerezovou konvici, co vypadá jako ty klasické, jsou to fakt prdy. Neotočím se a už píská, když nastavím indukci na max. Máme tuhle v šedé barvě: http://www.estyle.cz/do-kuchyne/nadob..., ale poslouží jakýkoliv nerez
Odpovědět
Profilova fotka
HOlky, právě si říkám, jestli ta indukce je opravdu tak super. Protože to pěkně hučí při elektrice - manžel stál u stojanu na elektriku a říká, teď to zapni na max.a že se to točilo jak divé - tak teda doufám, že to nijak nežere i elektriku. Na vaření je to úspora super,ale na elektriku???!!! Toť otázka. Co myslíte??
Odpovědět
Článek se načítá
@beatrice.h právě, že rychlost u vaření na indukci má následně efekt na nízkou spotřebu energie. Chlap to počítal a prý vaříme levněji, než jsme vařili na plynu.
Odpovědět
Profilova fotka
Za me indukce - mela jsem i plyn(5 plotenek, uprostred na wok) vadilo mi - neni 100% stabilita hrncu da desce, hrozna udrzba, po vareni vse pali .... S indukci jsem spokojena, k plynu bych se nevratila Jo a mela jsem i sklokeramiku a ta byla opet hrozna na udrzbu
Odpovědět
také jsme přemýšleli co a jak, obecně lidé s indukcí byli docela spokojení, ale my jsme s esnažili hledat cestu, jak co nejvíc odlehčit elektroměru, takže jsme se po 8 letech používání klasické sklokeramiky vrátily k plynu, chtěla jsem se vyvarovat nestabilnosti hrnců, takže jsme si vybrali desku s mřížkou, kde drží i takový ten malý plecháček...Sousedka mě pochválila, když jim prej vyhodila elektrika a byla na mateřské, nemohla dítěti ani uvařit :-D Ale zas v tuto chvíli mě tohle moc nezajímalo..A když jsme porovnali její vaření a naše na plynu, tak my v tom byli levněji, ale asi ti každý řekne, že nejlevnější je to, co má :-D
Odpovědět
Vařila jsem celý život na plynu, pak pár roků na elektrickém sporáku a teď máme měsíc indukci. Zvykla jsem si za pár dní a už bych nikdy neměnila. Museli jsme teda koupit nové hrnce a pánve, ale je to fakt mega rychlé, voda na špagety je vroucí za pár minut :-) A fascinuje mě, jak rychle to reaguje na snížení/zvýšení teploty. Jak se něco začne připalovat, snížím teplotu a hned to zareaguje. To byl děs u elektrického sporáku. A taky údržba je naprosto bezproblémová (s plynem nesrovnatelné). Takže za mě jedině indukci, fakt si ji nemůžu vynachválit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na indukci vařím rok a ještě s emi tedy nestalo, že by nějak zlobilo ovládání, pokud se na to vyleje voda. Pípá to jen v případě, že na knoflíky omylem položím třeba plech nebo utěrku, ale to beru i jako super pojistku. Jinak se opravdu perfektně udržuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Na plynovém sporáku jsem vařila několik let, pak jsme do nového domu pořídili indukci. Je to nebe a dudy a k plynu už bych se vrátit teda nechtěla. Ostatně - kdo si navykne na utírání rozlitý vody ze špaget hadrou kolem hrnce hned - už není cesty zpátky :-D Máme na indukci i tlačítko na pomalé ohřívání, takže my zrušili i mikrovlnku. Rychlovarnou konvici jsme měli, ale v testu rychlosti s indukcí opravdu těžce pohořela, takže putovala na chalupu k dědovi a já mám o dva "krámy" v kuchyni méně. Nádobí je na ní potřeba sice "speciální" (i když magnet drží fakt na lecčems), ale to mi fakt nevadilo. Jestli je to levnější nebo dražší než plyn nevím a je mi to fakt srdečně jedno -to pohodlí, rychlost vaření a bezpečnost je neskutečně jinde.
Odpovědět
Jednoznačně indukce. Nádobí takové, na kterém drží magnet. Já mám nové nerezové a starší smaltované, to jde také použít.
Odpovědět
Profilova fotka
@maskacka sklokeramiku určitě ne, tu mám teď, všechny plotýnky se stahují a to je děs - spíš mě to táhne k plynu, ale jsem nalomená
Odpovědět
Profilova fotka
Kdybych se mohla rozhodnout, tak jednoznačně indukce. Ale u nás v paneláku je zavedený plyn, takže je tu jen jednofázový proud a indukci tudíž nelze zapojit :-(
Odpovědět
Do mých 27 let jsem byla zvyklá na plyn a nechtěla jsem měnit. Pak jsme ale koupili byt kde plyn není, tak máme indukci a rozhodně bych už plyn nechtěla. Indukce nesmrdí, nevybouchne, nechytí mi utěrka když hýbu s hrncem, nešpiní nádobí zespodu, nemastí a navíc vše můžu utřít okamžitě jak to prskne na varnou desku, takže žádný smradlavý připáleniny! Krásně se reguluje, ohřívá rychle a navíc nám funguje většina našeho starého nádobí (smalt), takže naprostá spokojenost! :-)
Odpovědět
Loni jsme kupovali nový sporák. Plynové vařiče + elektrická trouba. A když tu byl plynař na zapojení, tak mi říkal, že až budeme kupovat sporák příště, tak ať místo plynu jdeme do indukce. Je to prý rychlejší a levnější. :-D
Odpovědět
my měli doma u našich plyn, na ten jsem byla nejvíc zvyklá, teď pět let v nájmu máme klasický elektrický sporák a to je vůbec naprostá hrůza děs běs a ani po pěti letech jsem si na to nezvykla, takže do baráčku jsem chtěla opět jednoznačně plyn, ale nakonec jsem se taky nechala přesvědčit na indukci - výhody už tady byly vyjmenované, pro mě asi největší je ta úspora času a údržba a to že musím měnit nádobí je pro mě akorát plus, protože to staré je už ošklivé, ulámané úchytky apod.
Odpovědět
Jedine indukce. Mame 7 let a nemenily by jsme. Ma to ale taky sve mouchy. Pri instalaci indukce do pracovni desky se musi dat pozor na vetraci otvory ktere jdou od elektroniky. Nam udelali ten otvor maly a 5mm mezera mezi otvory a pracovni deskou je malo. Za ty roky pouzivani pri spatnem vetrani se nam deska prehriva a cca po 2min. provozu ji automatika vypne. Mame kombinaci klasicke sklokeramiky a indukce (2x2) a uz bych kombinaci nekupoval. Jedine plne indukcni desku ktera ma samostatne vymenitelne indukcni plotynky a kdyz se nahodou neco stane tak se meni jen jdna plotynka a nemusi se menit vse jak v nasem pripade.
Odpovědět
Nadobi muze byt jakekoliv ktere ma magneticke dno, ale lepe je to ktere je na to urcene. Stoji o neco vice nez klasicke hrnce. Musite se ale pripravit na to ze pokud jste indukci nemeli, tak prvni jidla budou spalene :-). Chce to vychytat.
Odpovědět
Profilova fotka
Vařila jsem na plynu, sklokeramice, obyč elektrické plotýnce i indukci, kterou jsme si pořídili do domečku. Ze svých zkušeností musím říct, že za mě jednoznačně indukce. Plynu se bojím, nevařila jsem na něm ráda, ale v bytě si moc nevyberete :-) Všechno už tady bylo řečeno :-) Rychlost, čistota nádobí, skvělá údržba. Ještě se mi nestalo, že by mi dotyková plocha nefungovala, když byla mastná nebo politá, ale já jsem si zvykla všechno utírat hned. MIkrovlnku máme, ale téměř ji nepoužíváme, protože na indukci se velmi dobře jídlo i ohřívá. Co se týče elektřiny, prý si indukce vezme více, když se zapne na úplně nejvyšší výkon, nebo program Boost - rychlovar, ale to je logické. Každopádně jsem ještě na nejvyšší výkon nevařila a to máme desku rok. Chce to si zvyknout na jiný režim vaření. Z počátku jsem se jen na chvilku otočila a už mi utíkala polévka z hrnce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
:-)nebudu tu psát co je lepší a co ne....ale...proč všichni(skoro) profi kuchaři co vaří v telce nebo kdekoli jinde,či gastro zařízení-kuchyně,restaurace mají plynový sporáky???tím neříkám že se mě indukce nelíbí:-)
Odpovědět
Za mě určitě indukce. Je to to nejrychlejší vaření spolu s plynem, oproti plynu má však výhodu tu, že je vše hned čisté, nemusí se obtížně čistit plynový sporák, nehrozí výbuch, nic se nepřipaluje, nic nesmrdí. Měli jsme plyn a ted indukci a už bych ji nedala. Vážně doporučuji, kupte si indukci. @mira1979 Na plynu kuchaři vaří, protože je samozřejmě nižší pořizovací cena plynového vařiče a taktéž hrnců na plyn oproti pořizovací ceny indukce a hrnců na ni. Také zapojení indukce může být v takových zařízeních problém, několik indukcí zapnutých najednou vyhodí proud. Takže to jsou asi hlavní důvody proč kuchaři vaří na plynu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie prosim, napsala by jsi mi, jakoup mas desku??,
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?