Rohové okno do kuchyně

Ahoj, má někdo, prosím zkušenosti a chuť poradit, jak na rohové okno v kuchyni? Všechny rady vítány :)
Odpovědět
@paflinka66. Nechal jsem si od.projektanta spočítat, jak má být vyztužený venec nad oknem. Nechal jsem si poradit od střechare jak vynést roh, aby okno nebylo zatíženo. A teď.doufam že to vše vydrží. Něco máme i ve fotoalbumu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@zaplik1 aky mate rozmer rohoveho okna?
Odpovědět
@zuzulik_01 už si nepamatuji přesně, zítra změřím a napíšu :-)
Odpovědět
Když takové okno vidím na technicistní vile nebo činžáku, mému oku lahodí. Ale když je jako něco "extra" naprosto zbytečně, ojediněle a nelogicky na přízemním domku s valbovou střechou, tak je mi to k smíchu. (Nebo k pláči?) A ještě ke všemu v kuchyni. Omlouvám se za upřímnost.
Odpovědět
@pepitocz Může Vám to být klidně k obojímu. My jsme to tak chtěli, my to tak máme a názory, že je to nelogické a zbytečné nás nějak nezajímají :-). To rohové okno je právě kvůli kuchyni :-). Škoda, že Váš příspěvek s sebou nepřinesl něco užitečného.
Odpovědět
I kdyby mu běhal růžový slon po zahradě, tak je to jedno, ne? V tom je pro mě ta krása individuality. Jen nápisu můj názor, já bych buď tam chtěl okno bez toho rohového sloupku (jestli je to technicky možné) nebo bych zkosil roh zdiva a dal tak klasické okno, možná i fixní až k zemi. Ten sloupek u zaplik1 mi trochu ubírá smysl rohového okna, je to rušivý element při pohledu ven. Takhle bych si to představoval já
Odpovědět
@specnaz84 Okno bez sloupku je technicky možné a dokonce jsme to i řešili, ale ta cena byla neskutečná. Ačkoliv nemáme rohový sloupek jako nosný sloupek, tak by případně musely být i výztuhy ve věnci speciální a o cenně samotného okna radši ani nemluvím. Co se týče rohového sloupku jako rušivého elementu, tak toho jsme se také báli, ale naštěstí to byla zbytečná obava. Buď jsme si dostatečně zvykli, a nebo to není tak zlé. Každopádně ani návštěvy se zatím nezmínily, že by je to opticky rušilo, máme nejužší možnou variantu, která byla v naši cenové přijatelnosti :-)
Odpovědět
@zaplik1 Chápu, když jsem si nechal nacenit místo francouzských dveri HS portál, tak kvůli ceně jsem šel do francouzských bez středového sloupku. Napsal jsem jen, jak bych to chtěl, ale realita by byla třeba jiná, cena atd. Jinak jsem reálně neměl šanci okoukat rohové okno, tak jen teoretizuju 😀
Odpovědět
@zaplik1 Myslel jsem, že diskuze je od toho, aby zaznívaly pozitivní i negativní názory. Asi jsem se mýlil. Někdo očekává jen chválu svého díla. @specnaz84 Ano, ta krása individuality s růžovým slonem na střeše přivedla individuální výstavbu RD u nás do naprosto tristního stavu. Zasíráme města a vesnice výtvory , které často hyzdí své okolí. Zapomínáme, že RD nejen uspokojuje individuální potřeby bydlení, ale že také dotváří urbanistickou hodnotu zástavby a potažmo životního prostředí. @paflinka66 Omlouvám se za OT, už se to nebude opakovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?