Rohový dřez - ano nebo ne?

Profilova fotka
Strašně mi vrtá hlavou jedna věc. Dost často se tu setkávám s averzí k rohovým dřezům a hrozně by mě zajímalo v čem to spočívá, v čem jsou ty nevýhody. Nádobí jsem dlouhodobě myla v rohovém dřezu i ve dřezu normálním, dokonce i v kulatém (a ten už vím, že nechci :)). Vy kdo jste s rohovým dřezem nespokojeni - povězte mi proč?
Odpovědět
Profilova fotka
Jé, tak mě zajímá to samé :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lulii Asi nám není dáno se to dozvědět :).
Odpovědět
nevýhoda je v tom že je v rohu
Odpovědět
Profilova fotka
@smirda Nejde o rohový dřez jako takový, ale o skříňku pod ním. Skříňka pod dřezem je tzv. technická skříňka na odpadkový koš, mycí prostredky a tak. Když by jsi chtěla dát do rohové skříňky nějaký rozumný odpadkový koš, "zazdíš" ním ten velký prostor a ten je nevyužit. Proto já osobně nemám ráda rohové skříňky pod dřezem, radši volím dřez a skříňku "nomální" a tu vaplním odpadkovým košem (třeba s třemi kyblíky - 1 - 2 na odkadky a 3. na mycí prostredky) Takhle je to prehledné a krásně přístupné. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maceo Tak to jsem pochopila, že to mnoha z vás vadí, jen mi není jasné proč :). Díky za velmi přínosnou odpověď :).
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Díky, tak tohle vysvětlení už smysl dává :). Přemýšlím jak jsme v tom bytě, kde byl rohový dřez, měli vyřešený odpaďák, ale nemůžu si vzpomenout. Asi byl zvlášť. Mám ale pocit, že pod dřezem byly pekáče a méně používané hrnce. Mně zase třeba u těch kuchyňských linek, kde není prostor využitý dřezem nebo aspoň odkapávačem, přijde ten roh takový hluchý, buď v něm stojí nějaký stroj a nebo se tam hromadí provozní nepořádek :). Zdá se mi to jako plýtvání pracovní plochou. Jinak tuhle diskuzi jsem nemyslela jako prudicí nebo hádací, uznávám nárok každého na jeho názor a jen bych se s těmi názory ostatních ráda blíže a podrobněji seznámila.
Odpovědět
Profilova fotka
@smirda ta to taky neberu jako že nikdo nesmi mit rohový dřez, ale dle zkusenosti vím že proste není praktický (v normalních rozmerech kuchyne) když má někdo kuchyn 4 x 4m a jeste zdenou spajsku tak at si ho klidne udelá, protoze bude mít spousta mista dat odpadkový koš jinam :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě osobně se rohový dřez nelíbí na pohled, ale těm kterým se líbí, tak v něm nevidím problém :-)
Odpovědět
Rohovy drez nema poradnou odkapavaci plochu
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Aktuálně řešíme stejný problém,jestli rohový nebo klasický dřez.Prosím o jakýkoliv názor,připomínku,radu atd. zda je rohový dřez skutečně tak nevhodný ...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Mně třeba nejvíc vadí nedostatek světla. Ze dvou stran zeď/skříňky, zbývající dvě strany si stíním. Pokud budete mít u dřezu okno, nebude to tak zlé. Ale já musím rozsvěcet zářivku na lince zbytečně brzy, i když je ve zbytku místnosti dost světla.
Odpovědět
Profilova fotka
@smirda já se třeba právě těším na ten "hluchý" roh, že konečně budu mít kde nechat stát robota a nebudu ho muset pořád skládat a někam odnášet a uklízet. myslím, že je to o dost i o zvycích rodiny, hospodyňky, o jejich potřebách a zkušenostech. spousta lidí má třeba koš bokem a ne pod dřezem, pak je jedno, když je dřez v rohu. dokážu si najít pozitiva na volném rohu i na rohovém dřezu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?