Rozměry kuchyně do tvaru U

Zdravím, jakou máte prosím vzdálenost protilehlých pracovních ploch u kuchyně do tvaru U? Četla jsem, že je doporučováno minimálně 120 cm, chtěla bych 140 cm, ale nevím, jestli nebude problém pak poskládat skříňky, když jsou po 60 cm. Děkuji za názory a rady.
Odpovědět
Od koho tu kuchyň budete mít? Naprosto běžně se dělá30 cm, 40 cm, 50 cm, 60 cm. (my máme všechny v kuchyni.) Také musíte počítat odstup od zdi.My máme 181 od pracovní desky k pracovní desce. Zdi jsou od sebe 300cm.Nahrajte sem nějak_ plánek, xo byste chtěla, klidně od ruky. Určitě něco vymyslíme kolektivně😉
Odpovědět
@norikakaa Dobrý den, děkuji za ochotu🙂 Jsme teď ve fázi stavby. Potřebuji to nějak rozhodnout kvůli umístění oken. Posílám náčrtek. Zatím mám namyšleno, že pracovní deska by měla hloubku 60 cm, ostrůvek 80 cm. Pracovní plochy by byly od sebe 140 cm. Okno 200 cm zarovnané s ostrůvkem. A od ostrůvku ve vzdálenosti 150 cm jídelní stůl. Co si o tom myslíte, prosím? Zbytek místnosti je obývák (zbývá skoro 6 m).
Odpovědět
@norikakaa
Odpovědět
@jitamir to mate opravdu velkoryse prostory. Nezvazovala jste hloubku linky 70 nebo 75 cm? Ten ostruvek bych take udelala klidne 90 cm. Jinak si myslim, ze to bude fajn. Skrinky si muzete nechat vyrobit na miru a nemusite resit, jestli vam to bude sedet.
Odpovědět
@islandia Děkuji za uklidnění🙂 Pořád jsem přemýšlela, abych neudělala okna na špatném místě a nebyla pak limitovaná. Ostrůvek asi budu pro jistotu počítat těch 90 cm, děkuji! 😉 Linku širší nevím... Nemám zkušenost. I známý mají jen 60 cm. Asi to takto nechám a kdyžtak by se ubralo něco z té mezery mezi linkami. Myslíte, že jídelní stůl od ostrůvku stačí 150 cm?
Odpovědět
@jitamir ja planuji hloubku linky prave tech 75 cm a hrozne se na to tesim. Libi se mi, ze pak neprekazi kavovar, rychlovarka apod. a navic budu mit lednicku ameriku a ta je hlubsi, takze se mi hezky schova do linky a nebude predsunuta. Pekne videa o kuchyni ma na youtube Martina Design. Ja budu mit od linky ke stolu cca 112 cm a co jsem procitala diskuze a co jsem si zkousela, tak to staci v pohode, takze vasich 150 cm bude luxus 🙂. Doporucuji podivat se na album @qeszi. Ma krasny interier a uvidite tam, jak ma od ostruvku daleko stul a ze to staci. Myslim, ze tam ma z jedne strany 110 cm k lince a 120 cm k sedacce, ale uz nevim presne, tak se mrknete 🙂.
Odpovědět
@islandia děkuji 😘
Odpovědět
taky plánujeme hl. 70cm, to je dobrá rada
Odpovědět
Máte to super.150 cm k ostrůvku je ideál.Zkuste si udělat jednoduchou vizualizaci v IKEA plánovači, mně to hodně pomohlo.Ale takto je to prima.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitamir Budeme mít úplně stejně stavěnou kuchyň, jen my ji máme o něco kratší a bez oken, máme pouze zboku 3m hs portál. Hloubka klasika 60 cm a naproti (ostrůvek) 90 cm, mezi 120. Muž je truhlář, takže dle jeho zkušeností a mých požadavků to vyšlo takto. Ale pokud si necháte kuchyň dělat na zakázku, rozměry jsou jedno, je to na míru 😉 Stůl budeme mít také takto postavený asi metr od ostrůvku.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně bych nedělal U, ale dvě I (rohy se dost těžko používají). Posunul okno a eventuálně dal až na zem mezi linky. U jídelního stolu bych také zvětšil okno, ale to závisí, jaký tam je výhled a jak to vyjde z venku. Máme stejně širokou kuchyni a použili jsme ostrůvek šířky 300cm. Hloubka ostrůvku je 95 a z venkovní strany jsou také skříňky vysoké 120 (jenom ne žádný bar), aby zabránily pohledu na nepořádek na ostrůvky, kde je jak dřez, tak varná deska. Jenom ty dveře trošku zavazejí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?