Rozvržení kuchyně, prosím o Vaše tipy

Dávám dokupy rozvržení kuchyně a vyšli mi zatím 3 varianty (na té první jsem nedala spotřebiče, ale budou jako na 2.a 3.variantě). Barva kuchyně, podlahy atd je daná jen ilustrativně, barvy se ještě budou řešit, jde mi o to rozvržení. První varianta má komínovou digestoř, druhá vestavnou digestoř a třetí žalužiovou skříňku a komínovou digestoř. Pokud máte i jiný nápad s rozvržením, poraďte, ale tam, co je myčka a dřez už jsou rozvody vody. Nahoře ta otevřená skříňka je na mikrovlnku.
Odpovědět
Profilova fotka
Ta 3. varianta vypadá pěkně :) To jsi dělala sama? Mohu se zeptat, v jakém programu?
Odpovědět
č. 3 se mi na pohled líbí nejvíc, ale ubere ti zase část pracovní plochy. já osobně bych šla do varianty, že by byly horní skříňky jen na té delší straně a kolem komínové digestoře už nic. taky bych uvažovala o alespoň malém posunutí dřezu směrem k lednici - tak, aby vedle lednice zůstal nějaký odkládací prostor, ale aby většina pracovní plochy byla mezi dřezem a varnou deskou.
Odpovědět
@janneys - Je to v programu Ikea. Kuchyň budeme kupovat určitě tam, tak jsem využila i ten program. @maffi - díky, to je asi dobrý nápad s tím dřezem, takhle tam tu pracovní plochu zbytečně rozbíjí. Ještě musím přesně nechat přeměřit, jak tam jsou ty instalace, ale myslím, že to posunout nějak půjde. Díky za tip! Já jsem zatím byla nejvíc nakloněná druhé variantě, z praktických důvodů, nahoře bude víc skříněk a tím víc úložných prostor, ale je to do docela velkého domu, tak možná spíš zvolíme líbivější variantu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si vybral č. 2, budeš mít víc uložného prostoru a i prac. plochu. Dřez bych se pokusila posunout k lednici, jestli to bude možné, aby byla velká pracovní plocha mezi sporákem a dřezem, teď jsou tam 2 malé. :-) Jinak s plánovačem ikea se mi taky dobře pracuje. :-)
Odpovědět
Já jsem pro variantu 3. MMch. je hodně podobná mým plánům. Určitě bych posunula dřez s myčkou blíže k ledničce. Škoda rozbité pracovní plochy. Možná bych zvážila posunout kamna o 20 cm do rohu, aby na jejich levé straně byla také odkladová plocha (na hrnec, varnou konvici apod.) Ať to naplánuješ j :-) ak chceš, stejně pak zjistíš, že "jinak" by to bylo líp. :-)
Odpovědět
@barus.8 - díky @jasry - ano, teď jsem zjistila, že ten dřez půjde posunout k ledničce, takže to je super, ta trouba s deskou už posunout nepůjdou. je tam celkem zeď 150cm a 90cm spodní rohová skříň a pak ta 60 skříňka na troubu a desku, takže do rohu se už nedostanu a dozdívat zeď se mi nechce, ale díky.
Odpovědět
Tak díky, už jsem upravila a bude to buď první nebo druhá, ještě se uvidí, jestli zvítězí varianta s více úložného prostoru nebo ta druhá, vzdušnější varianta. Ta žaluziová skříň je pěkná, ale docela to prodražuje, stojí 7.500, což je oproti obyčejné horní skříňce docela pálka. Ještě dotaz - myslíte, že nejoblíbenější je dnes bílá kuchyně? Já jsem za bílou, jako takovou univerzální, manželovi se víc líbí v Ikea černohnědá Gnosjo: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... ... líbila by se vám? Vím, že to je otázka vkusu, ale zajímá mě váš názor. Díky
Odpovědět
Může mi někdo prosím poradit, jak uspořádat kuchyň dle obrázku, kam dřez, varnou desku? Děkuji moc za názory i klidně kritiku.
Odpovědět
@verulka3 Určitě bych prohodila troubu s vysokou skříňkou, aby hned vedle byla odkládací plocha na plechy a hrnce. Dřez bych dala určitě blíže k ledničce a pak teprve varnou desku. (Nejdříve věci umýváš a pak dáváš na plotnu). Takto to budeš přetahovat sem a tam.
Odpovědět
jancip, děkuji moc za rady, určitě to prohodíme, bude to tak praktičtější.
Odpovědět
Profilova fotka
také bych prohodila varmou desku a dřez. co se týká trouby a vedle vysoké skříně - já mám troubu, vedle lednici a vedle místo - kuchyň používám rok a bez problémů, nevadí mi to. na 99% věcí co vyndám z trouby dávám na protější stranu kuchyně - v tomto přépadě na ostrůvek....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?