Rozvržení malé kuchyně

Profilova fotka
Zdravím, koupili jsme s přítelem hrubou stavbu a začínáme přemýšlet o kuchyni, jejíž velikost je 3m X 2m. Kuchyň navazuje na obývací pokoj. Dlouho jsme si lámali hlavu nad tím, jak takto malou kuchyň uspořádat, zkoušeli a kreslili různé varianty, až jsme dospěli k této , která nám přijde zatím nejlepší. Přípojky jsou přivedeny zhruba tak, jak je to na nákresu, ale asi není problém je kousek překopat. Do kuchyňských studií se chystáme teprve příští týden, tak doufám, že i tam nám poradí. Ráda bych se ale zeptala alespoň na váš názor, nebo nápad na jiné uspořádání :-) . Za každou radu i připomínku budu moc ráda 8-) .
Odpovědět
1 m je uzka nudle,jde to takto mit,ale bude to nekomfortne uzke
Odpovědět
Profilova fotka
@barcajez Asi bych se v takovém prostoru necítila úplně dobře. Zkusila bych variantu do L a na jednu stranu (kde je okno) dát kdyžtak jen poličky , abych získala nějaký protor navíc
Odpovědět
Profilova fotka
@catle Moji rodiče mají takto 118 cm a je to úplně v pohodě, takže si myslím, že nám metr bude stačit. Samozřejmě je to každého věc a názory se v tomto dost liší :-) . @lucka_dc Děkuju za názor, nad variantou do L samozřejmě také přemýšlíme, ale já se naopak bojím, že se nebudu cítit dobře s tak malou pracovní plochou, která nám ve tvaru L zbyde :-(. Přijde mi to prostě málo, pokud si představím ještě spotřebiče, které by tam stály. Ještě nad tím zapřemýšlíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@barcajez Určitě si zajděte do toho studia. Ideálně do dvou-tří. Udělají vizualizace a zase budete o trochu moudřejší. Taky Vám i poradí (v těch lepších) a hlavně, budete si moc zkusit i tu uličku 1m - pokud ji tam někde budou mít :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka_dc Jasně, určitě zajdeme, snad něco vymyslíme :-D :-)
Odpovědět
@barcajez Máme metr mezi ostrůvkem a linkou a je to dostačující, ale nemáme do L, ale naproti sobě.
Odpovědět
@barcajez ono se to nezdá, ale téměř 120 a 100 je opravdu velký rozdíl. 120 je minimální doporučená. Tím spíš když na druhé straně máte myčku a pak proti sobě lednici a vysokou skříň. Ale samozřejmě je to vaše kuchyň ;) Jinak k návrhu... lednice je takto strašně daleko - poblíž nemáte žádnou odkládací plochu a manipulace s dveřmi je ztížena malým prostorem. Stejně tak vysoká skříň s troubou... vzhledem k tomu, že máte užší průchod, bude to i tady nekomfortní / nebezpečnější než by muselo být. Mezi dřezem a sporákem máte takhle docela málo místa. Mám v jedné kuchyni taky přes roh, ale z obou stran spotřebičů o něco více místa a je to spíš z nouze ctnost. Tím že tam máte ještě méně místa, akorát to zabijete spotřebiči. Na horní skřínku v tom samém rohu budete mít velký problém dosáhnout, vytahovat odtud skleněné věci nic moc. Navíc máte z jedné strany dřez a z druhé digestoř. Pokud dáte vyklápěcí skřínky nahoru, tak průměrný člověk to bez nadskočení nezavře, pokud otevírací do boku, můžete jen směrem ke stěně, takže opět přes celou linku směrem nahoru sahat na zavření dvířek a jste dost limitováni tím, aby vám to nedřelo o digestoř. Nezmiňuju to jen tak, i takové řešení máme v jedné kuchyni a opět to bylo jen že se to líp vymyslet nedalo (kuchyň je oproti vaší poloviční). Souhlasím s lucka_dc, také bych zvážila variantu do L nebo minimálně zrušit horní skřínky a police. Schválně si to zkuste ještě naházet v Ikee nebo v jiném plánovači do 3D, aspoň nahrubo. Uvidíte jak to na vás bude působit :) dlouhá kuchyň není problém, ale vy máte dlouhou a úzkou. Ono ještě další věc, se kterou teď dost možná ještě moc nepočítáte - jak budete ty rohové skřínky využívat? Ještě ta vpravo dejme tomu (nicméně znamená to nacpat se úplně k opačné hraně, abyste tu skřínku otevřeli a něco z ní vyndali), ale ta vlevo? Pokud správně počítám, zbývá vám tam 10cm a 20cm, leMans se tam tím pádem nevejde a kolotoč nevím jak velký vám udělají. Náš má třeba ramena skříněk cca 30cm a ve dvou různých provedeních dvířek kuchyňáři trvali na min. 30cm. Ještě si dovedu představit, že by možná někdo nabídnul malé kolo co se vejde do 20cm (ale to si musíte zjistit), ale 20 a 10 je nereálné. Tudíž totálně zabijete obrovský úložný prostor (a to v daném případě jak dole tak nahoře, protože tam nemáte dost místa na to, abyste horní linku využili.
Odpovědět
@svitilnasvititva no ona je otázka co tam máte. Jestli pár šuplíků, tak to může stačit. Ale když tam mají myčku, lednici, troubu apod., a žádný jiný únikový východ, tak to nic moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Zvaž si, jestli je nutné mít troubu ve vysokém komíně, ubere ti to 60 cm pracovní plochy, což je dost. Já ji z toho důvodu mám dole a nijak mi to nevadí. A to opravdu peču hodně.
Odpovědět
Profilova fotka
@svitilnasvititva děkuji za příspěvek :-) @ookami_hime Díky za rozsáhlou odpověď. S tou lednicí a troubou problém nemáme, nicméně s těmi horními skříňkami máte pravdu, hlavně ta nejblíže rohu by byla špatně přístupná, to mě nenapadlo :-). Ikeu jsem samozřejmě zkoušela, ale nejsou tam takové rozměry skříňek (především hloubka a ty rohové), které bych potřebovala, takže jsem prd viděla :-D. Uvidím až oběhneme pár těch studií. @bujibu Nad tím jsme taky přemýšleli, je to taky jedna z variant pro uvolnění více pracovní plochy :-). Museli bychom ovšem zase někam zakomponovat mikrovlnnou troubu, volně stojící jí nechci, v horních skříňkách se mi také tolik nelíbí, jedině volit možnost trouby s mikrovlnkou v jednom ….každopádně děkuji za nápad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já ji mám zavěšenou pod horní skříňkou v rohu, je super dostupná a pod ní místo na další věci. Koukni sem http://www.modrastrecha.cz/blog/bujib...
Odpovědět
Profilova fotka
:-) priklánela bych se k tehle variante (ac je ta mycka v prostoru kde m'by nemela byt, ale tady spis beru ohled na vetsi pracovni prostor) -se mi nekam zatoulal drez (je mezi myckou a rohem, odkapavac do rohu)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
nebo tohle :-)
Odpovědět
Profilova fotka
oprava :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Super! Tobě ještě jednou moc děkuju :-) Ta druhá varianta s tou lednicí a troubou na každém jiném rohu se mi moc líbí 8-)
Odpovědět
@barcajez no u těch speciálních skříněk je právě to riziko, že nepůjdou rozumně udělat. @verunky můžu se zeptat? :) Jakým způsobem jsou řešené rohy ve všech těch variantách? @bujibu máš jí malinko a nízko :) tam to je pak asi v pohodě. Ale my máme skřínky v podstatě podobně jak nakreslila verunky v poslední variantě a 2/3 skřínky jsou pro nižšího člověka problém, půlka skřínky je trochu problém i pro vyššího člověka.
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime rohy jsou slepe, je to nejlepsi řešení (pomer cena vykon) viz http://www.modrastrecha.cz/blog/verun...
Odpovědět
@verunky aha, díky za odpověď. Mě to právě tak přišlo, ale překvapilo mě, že by to tak bylo zamýšleno. Jinak z hlediska ceny samozřejmě vyhrává řešení slepého rohu, na druhou stranu úložného prostoru není nikdy dost. A v takhle velké kuchyni už to až tak velký cenový rozdíl neudělá :)
Odpovědět
A me by bylo lito, ze budu pri praci mit okno za zady... pisete, ze jde o hrubou stavbu, tak pokud by sly rozvody jeste prehodit na tu stenu s oknem, udelala bych to takto ( omlouvam se za kvalitu obrazku, kreslim prstem v mobilu) Od obyvaku bych dala lednici, pak kousek odkladaci plochy, drez, pracovni plochu +mycku, varnou desku tak, jak jste ji meli v navrhu vy - doprostred toho "U", s tim, ze trouba by byla pod deskou, pak jeste kousek pres roh bych nechala pracovni desku a pak dala vysoke skrine, do kterych bych zakomponovala mikrovlnku (jsou i MT volne stojici, co se daji zabudovat, vyhodou je mensi hloubka, takze by se do tech 40cm v pohode vesly)... horni skrinky by pak mohly byt od okna napravo i nalevo a pak na protejsi stene nad tim rohem s pracovkou, nebo jen nad drezem a pak vedle digestore... Pokud nechcete tu troubu dole, tak by se mozna vesla ta vysoka skrin vedle lednice...z toho nakresu si nejsem jista velikosti okna... a taky nevim, jak vysoky je parapet, aby pak treba neprekazela baterie ...
Odpovědět
Jeste jsem zapomnela ten obrazek
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?