Skladování ovoce a zeleniny

Profilova fotka
hledám různě na netu a přijde mi, že se ty doporučení dost liší! Takže mě zajímá, kde co "skladujete" 🙂 Bydlíme v bytě, kuchyně je nejteplejší místnost, nemáme komoru, ani "klasickou" potravinovou skřín a já stále bojuji s tím, kam "uklidit" ovoce a zeleninu, kterou nedám do lednice - banány, jablka, brambory, cibule a česnek nedělám zásoby, logicky, dlouho to tu nevydrží, ale přece jen tu mám třeba běžně 1-2kg od každého (mimo česneku) a zatím to různě povaluji po kuchynské lince, kde mi to vadí a asi to ani není nelepší...takže...kam s tím? a ještě připojím poddotaz...zjišťuji, že indukce hodně topí do šuflíku pod sebou, tam mám ale taky naskládané potraviny typu mouka, olej, ocet, kafe...přesunout? ale kam? vyndat to vedle varné desky se mi nechce, jedině dát o šuflík níž? tam jsou těstoviny a trvanlivé věci, tam by to mohlo být asi ok, ne?
Odpovědět
@pe_ma2 Všechno ovoce a zeleninu mám v lednici, jedinou výjimkou jsou banány. Konkrétně česnek mi mimo lednici hořknul.
Odpovědět
My máme v chladničke zeleninu, okrem cibule, cesnaku a zemiakov a paradajok. Ovocie nedávame do chladničky vôbec jedine citróny dáva manželka. Neviem každý robí inak. inak suché potraviny skladujeme v chodbe tam máme skriňu,
Odpovědět
Ovoce máme na 2 mísách na lince, docela u nás mizí, takže nemá šanci se zkazit. Jedině citróny mám v lednici, ty při pokojové teplotě vysychají. Cibuli, česnek a brambory máme ve špajzu, kde je pokojová teplota a vydrží bez problému týden. Rajčata, maliny a borůvky by se neměly dávat do lednice kvůli ztrátě vůně a chuti.
Odpovědět
My skladujeme zeleninu a ovoce v lednici, mimo banánu.Navic mame ještě jednu starou lednici ve skladě. Na brambory a cibuli doporučuji zembag. Vyzkoušená věc, může být v pokojové teplotě a ještě hezky vypadá.
Odpovědět
Balkon nemáte?
Odpovědět
taky skladujeme ovoce a zeleninu převážně v lednici, brambory, rýži a podobně pak máme v chodbě kde je větší hlad
Odpovědět
HOld kupovat co se s ní rychle..
Odpovědět
a kde skladujete takéto veci v dome? keď nemáte pivnicu alebo chladnú komoru?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?