Skleničky z IKEA a české sklo

Proč nakupujeme (ano i já) skleničky z Ikea, když jsou Češi nejlepšími skláři na světě? Byla jsem teď v zahraničí a všichni chválili české sklo, že je ve světě známé a já si pak s hrůzou uvědomila, že snad doma nemám jedinou českou skleničku :-/. A vůbec všechno ze skla. Je hlavním důvodem cena?
Odpovědět
Profilova fotka
@wel Ano, je to cena :)
Odpovědět
My žádné nádobí z IKEA nemáme. Jediná skleněná věc je váza. Jinak máme většinu skla českého. Máme rádi, když sklo "zvoní". Což většina těch levných nedělá. Ale je pravda, že nemáme děti. Až budou, taky koupíme nějaké levnější na běžnou potřebu.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to myslím nejen cena, ale dostupnost jako taková. Levné sklo z dovozu je všude, pro kvalitní české si člověk musí zajít do specializovaného obchodu...
Odpovědět
Profilova fotka
sklenice na víno atp, takové ty pro lepší příležitosti mám české, obyč sklenice na denní pití kupuju podle toho, které se mi líbí a i cena hraje roli (ikeácké se mi líbí a jsou za pár korun). Rozbitnost sklenic u nás sice není vysoká, ale přesto čes od času něco sletí a rozbije se. Nevadí mi dát dětem sklenici za 20,-, prostě si koupím novou, když jim spadne.
Odpovědět
Profilova fotka
Na slavnostní příležitosti mám sklo české (zejména skleničky na sekt, víno atp.). Ale na vodu/šťávu apod. používám IKEA skleničky za 9 Kč/ks a proč? Protože mám v rukách díry a u těchto skleniček mi není líto, když se rozbije (což se ale skoro nestává, nechápu to, ale ty sklínky jsou snad nesmrtelné).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?