Sklo za indukci - lacobel nebo tvrzené sklo?

Profilova fotka
Ahoj, potřebovala bych radu. S manželem chceme pořídit za kuchyňskou linku (tedy i za varnou část) skleněný obklad, jen vůbec nevím, pro jaký se rozhodnout :-( . Rozhoduji se mezi skleněným obkladem Lacobel (Matelac) a tvrzeným sklem. O Lacobelu se někde dočtu, že je za kuchyňské linky velice vhodný a někde, že za varnou desku určitě nedávat, že praská. Tvrzené sklo odolává tepelným výkyvům, ale zase je jednou tak drahé jak Lacobel. Prosím napište mi své zkušenosti a názory, Děkuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@wallyna máme tvrzené sklo, alespoň to tvrdil truhlář ;-) http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs... Máme ho přes rok, zatím drží, vaří se skoro každý den, vzhled a údržba na jedničku ;-) neměnil bych ....
Odpovědět
@wallyna záleží na čem vaříš, za plyn se dává jen tvrzené. Za indukci a sklokeramiku dávají lacobel. I já si dala lacobel za indukci a asi jako jediné tady na střeše mi po 3 týdnech praskl http://www.modrastrecha.cz/blog/iw198... ..teď už bych šla jedině do tvrzeného.. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za zdroje tepla urcite tvrdene sklo. Tak mi doporucili vo firme, kde sa ho chystam objednat. Cena je o cosi vyssia, ale rozdiel je zvladnutelny.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 @iw1984 @janka279 holky a kde jste sklo kupovaly? Já co jsem se poptávala, tak mi sklo nacenily na dost peněz :(. Předem díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
@wallyna já přímo přes truháře, stálo cca 15tis včetně 10ti děr na zásuvky.
Odpovědět
@wallyna no my přímo u sklenáře, ale asi ti to zvládne dodat i ten kdo ti bude dělat kuchyň..cena se odvíjí taky od počtu zásuvek ve skle..
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 no mě to bude dělat rodinný známý a ten mi řekl ať si firmu vyberu sama
Odpovědět
@wallyna nám taky dělal kuchyň kamarád.. 8-) tak poptej sklenáře ve tvém okolí a je to..;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wallyna Este sklo nemame, zatial overujem ceny. V blizkej dobe ho urcite objednam. Planujem kupit cez sklarstvo Sklodax. Ale su na Slovensku. Za 3 m skla to orientacne vychadza cca 350 eur aj s montazou.
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 jo jo už se na tom pracuje :), díky
Odpovědět
@wallyna vždy musí být tvrzené i když je to lakobel, protože by mohlo prasknout teplem. cena cca vychází 1500 Kč m2 což je asi 1,5 bm kuchyně. Dělaj to skoro v každém sklenářství. Lepším :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@woods díky .... Lacobel právě tvrzené sklo není ..... já jsem právě do jedné firmy zadala poptávku na tvrzené sklo a spočítali mi to na 18000kč, což mi přišlo dost
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?