Sklo za kuchyňskou linku - ano či ne?

Zdravím, máte za kuch. linkou sklo?? Nemáte problémy s rozbitím toho skla?? A co sběračky a nádobí, nemáte strach, že se to při pověšení těchto pomůcek rozbije? Jakou máte zkušenost, Díky Pavla.
Odpovědět
Sklo máme. Nic na něj nevěším..
Odpovědět
Profilova fotka
sklo plánujeme, ale nemám v plánu na něj nic věšet. skla je více druhů, pokud se bojíte prasknutí či jiného poškození, tak prostě nevolte nejlevnější obyčejné, ale speciální kalelené
Odpovědět
Znám 3 lidi co mají sklo. Dva z nich ho mají prasklé. Všichni to sklo mají prázdné, protože něco na to pověsit je problém. Podle mě není sklo moc dobrá volba za kuchyňskou linku.
Odpovědět
..já velmi vážně zvažuji za kuchynskou linku použít něco mezi sklem a ...? hodně mě zaujala tahle stránka http://www.modern-interior.eu/ ... -mají tam nekonečné množství variant a asi nejvíc mě zaujaly videa které ukazují že se jedná téměř o nezničitelný materiál. Tak pokud s tím máte někdo zkušenost prosím podělte se.-Děkuji . Myslím že tohle je něco pro lidi kteří nechtějí sklo, ale nelíbí se jim ani obklad.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám sklo. Strach z rozbití nemám - mám kalené sklo. A to, že na to nemůžu nic zavěsit,mě vůbec navadí, jelikož takto vystavené naběračky apod. prostě moc nemusím. Mohu srovnat údržbu: je to to nejlepší na údržbu. V bytě mám desku ve stejné barvě jako je pracovní a je na tom dost vše vidět. Možná je to tím že je to tmavý ořech, v domě jsem měla dlaždice - údržba spár hrozná. Sklo nyní prostě občas (spíše v místech za indukcí) přestříknu přípravkem na okna.
Odpovědět
@dawerius a čím to, že jim prasklo? Neptal jste se?
Odpovědět
my máme sklo a jsme moc spokojení. Nic na něj teda nevěšíme, je škoda, to přikrýt naběračkama atd. A údržba perfektní, jak už je tu psáno, semtam přetřu přípravkem na okna.Určitě bych si sklo dala i příště.
Odpovědět
@radim83 vsadím boty, že dali lacobel za varnou desku :-) sklo mám v kuchyni 5 let a zatím se nerozbilo.
Odpovědět
Grafosklo používané na obklady kuchynskych linek stojí 4000,-kč/m2 a je kalené takže se vám jen tak nerozbije, používají se i jako výplně zábradlí. Prasknout může pokud kraje nejsou dilatované (obvzláště u různých držáku, které jsou navrtány skrz) případně je nevhodně vyřešeno uchycení pomocí spojovacího materiálu (bežně se ale lepí).
Odpovědět
@petraxname a problém je ve skle lacobel nebo v tom, že bylo za varnou deskou? Já jen abych věděl, protože sklo také plánujeme a nabídku máme na lacobel. Varnou desku budeme mít ale na ostrůvku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kalene sklo je nejlepší volba,bude-li za varnou deskou.Prasknout by nemělo nikdy.Ja mám doma 4 roky Lacobel a v pořádku.Dpkonce mi odletela metla z mixeru a sklo nerozbila.Chtěla jsem mít za linkou sklo v kuse 3 metry,nedelene a byl problem u kaleneho s výrobou.Navic cenovy rozdil mezi nimi byl priserny.Za Lacobel jsem dala 800Kc bez dopravy a montáže,pokud praskne,klidne koupim jine,treba i v jine barve ;-) Kalene stalo pres deset tisic.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 pokud bude lacobel jinde než u varné plochy, tak to nevadí, ale za varnou plochu by jej nedala. to je uvedeno všude, že lacobel do kuchyně ok, ale pokud za varnou desku, tak kalené sklo
Odpovědět
Článek se načítá
@radim83 lacobel jsem dala tam, kde nemám varnou desku, u varné desky mám kalené sklo ve stejném odstínu.
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname díky, to jsem se zrovna chtěla zeptat, jestli na první pohled ta skla vypadají stejně. budeme mít roh. v jedné ploše bude varná deska, tak tam jasně bude kalené sklo. ale rozpočet je rozpočet a napadlo mě na druhou stěnu, kde bude "jen" dřez, dát lacobel. zda by to něčemu vadilo nebo bylo okem patrné :-N
Odpovědět
Máme obyčejné bílé sko, to nejlacinější jaké se dá ve sklenářství sehnat, je tedy jen za indukční varnou deskou a sedm let bez problémů. Proboha na co kalené ?
Odpovědět
Profilova fotka
@radar64 kvůli vysoké teplotě, ne?
Odpovědět
@blahova_andrea Vysokej teplote coho? ;) Ak mas indukciu, tak jedine, co je horuce, je ten hrniec.
Odpovědět
@blahova_andrea obě skla vypadají úplně stejně, nepoznáš rozdíl.
Odpovědět
@blahova_andrea Jako, že by sklo prasklo od páry? :-D :-D :-D
Odpovědět
@blahova_andrea My teda davame bezne kalene....neni to nic divneho :) ....mate pravdu
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya @radar64 ne všichni ale mají doma indukci ;-) u plynu mi to přijde skoro jako samozřejmost. o tom jakou varnou desku bude mít zakladatelka se nezmínila. a já třeba nejsem zrovna obratná hospodyně. i tím horkým hrncem nebo pánví bych nerada tomu sklu ublížila :-N
Odpovědět
Jedině jak tomu sklu ublížíš, je, že do něj tím hrncem budeš mlátit až na tom plynu něco v tom hrnci spálíš. Jinak, poznala jsi někdy klasickou petrolejku nebo hřbitovní lampičku ze skla? Myslím,že kalené sklo ani jinak upravené nemají. No, ale jako prodejce bych také raději prodával kalené sklo s větším rabatem než aby si zákazník koupil u sklenáře obyčejné bílé sklo.
Odpovědět
za indukci mam klasicke sklo a nikdy jsem nezaznamenala ze by bylo nejak rozzhavene při vareni :-) maximalne je od pary...takze bych klidne dala i normal sklo ale uz bych tam nevrtala zadne hačky na "výstavku" naberacek atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Proč by se rozbíjelo? Ale vlezla mi tam muška.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?