Sklo za sporákem - ano či ne?

Profilova fotka
Ahoj, měla bych dotaz. Bavila jsem se s tetou v kuchyňském studiu a bylo mi řečeno, že si není úplně jistá, jestli může sklo se vzorem za sporák. Máte někdo tento typ? Případně od jakého výrobce? A v pořádku přežívá bez praskání a pod.? Rozhodujeme se mezi tímto a jednobarevným bílým - každé dodává někdo jiný a jednobarevné je skoro o polovinu dražší (ale je o něco tlustší), tak bych ráda věděla něco ze zkušeností. Děkuji
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Našla jsem, že za sporák by mělo přijít sklo kalené, aby vydrželo. Takže pokud vám někdo udělá kalené sklo se vzorem, neměl by v tom být problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@jenny.kay moc děkuji za radu :-) Na té fotce je to také za sporákem, tak by snad neměl být problém :-)
Odpovědět
Ahoj, holky! :-) Nechci nikomu nic vnucovat, ale mně přijde celkem praktické řešení, které jsme zvolili v naší pidikuchyni. Za indukční desku jsme dali čiré kalené sklo. Je to fajn (nejen) skrze údržbu. Až nás omrzí žlutá barva, jednoduše stěnu přemalujeme a kuchyně za pár peněz získá zase jinou atmosféru. Vzor na fotce výše mi upřímně přijde malinko divoký, ale je to jenom otázka vkusu.
Odpovědět
Profilova fotka
@bassmartin Máte to v kuchyni šikovně vyřešené. Já pořád přemýšlím, zda lacobel (chci ale bez vzoru, jednobarevný), nebo klasický obklad. To s tím čirým kaleným sklem je mazané.
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys Hlavní problém je snad především za plynovým sporákem. Já to řeším u indukce, ale pokud půjdu do lacobelu, tak asi za ni také raději z kaleného skla, jinak obyčejný.
Odpovědět
Profilova fotka
@bassmartin jojo, otázka vkusu :-) nám se to líbí a chtěli bychom to. Jen se bojíme, aby za čas sklo za indukcí neprasklo kvůli teplu. @jenny.kay také budeme mít indukci, tak to musím ještě vyzjistit. Zaúkoluji tetu, ať se zeptá toho jejich dodavatele a ať kdyžtak řekne, jak se to řeší. Jestli se dá to samé udělat z tvrzeného skla. Nemůžeme dát se vzorem a jen vložit za sporák jiný typ skla, jelikož indukce je uprostřed kuchyně a vypadalo by dost blbě narušit ten vzor uprostřed.
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys právě nevím, jak je to u toho vzorovaného skla, ale snad by to mělo jít taky. Pokud vím, tak všude se dá dát normální lakované sklo a to za sporák je třeba "vykalit". Tj. nejdřív se vyřízne přímo na míru, udělají se do něj případné potřebné otvory a pak se vykalí, aby získalo správnou tvrdost a odolnost vůči teplotám. Po vykalení s ním už nikdo nic neprovede (krom nalepení na zeď). Ale myslím si, že barva se stejně nanáší až po vykalení (logicky bych řekla, že obráceně to nejde :-D ), takže asi klidně i se vzorem.
Odpovědět
Profilova fotka
@jenny.kay až budu vědět víc, ještě napíšu :-) A moc děkuji. V týdnu tam zaskočím, abych to zjistila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys no a ja si myslím že když budete mit indukci tak by nejaká páry z rhnce nemela sklu vadit
Odpovědět
Profilova fotka
a je to takto pomalovaé sklo nebo fototapeta?
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy to je sklo - ale nezkoumala jsem na tom vzorku, jak to bylo namalované, nebo jestli je to na tom nějak přilepené. Vypadalo to jako namalované ze zadní strany a pod tím taková mléčná neprůhledná vrstva :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys aha ja sem práve neco podbneho našla v tech fototapetách tak jestly to neni nejak přilepeny pod sklem
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ratatooy tak to nevím :-) ale můžu to zjistit :-) snadno tam zajdu a pořádně to prohlédnu :-D mohu poprosit o odkaz, kde jsi to viděla? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys to, o čem se tady bavíš, je grafosklo: http://www.sklo-jap.cz/grafosklo/kuch... v popisu je napsáno, že: "Samotné sklo pro kuchyňské zástěny v bezpečnostním provedení má tloušťku 6 mm a je kalené." Takže je kalené a tím pádem může být umístěno jak za indukci, tak za plynový sporák. Jestli potřebuješ přesnější ujištění, zavolej přímo výrobci, ne tetě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys a co se týče toho tlustšího bílého skla, tak to je pravděpodobně extra bílý lakobel, nebo extra čiré kalené sklo 8mm lakované na bílo, ano to je pak daržší než grafosklo.
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn ty jo super! :-) moc děkuji! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys http://www.outlettop.cz/outlettop/esh...
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn tak to bude asi pekná pálka co když grafosklo začíná na malou linku pomale na 18tisícich
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Tak podle tety je ta varianta, kterou jsem dala do tohoto fora na obrázku, cca o skoro půlku levnější než to sklo které jsme měli domluvené původně. :-) Ale ano, nebude to nejlevnější. Celkově ta kuchyň nebude zrovna za hubičku, ale dle mého názoru do kuchyně a koupelny se vyplatí investovat aby se líbilo. Vše ostatní se dá měnit a předělávat snadněji.
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys jo tak kuchyn bude pomale nejdraží co v tom baraku bude no,jaka je cena kuchyně cca?
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys pro me je kamen urazu obklad do koupelny už sem prošla celej katalog sika a nic se mi nejak nelibi,hezký sou obklady co amji italové ale to mi obkladač řekl že by to nebral že je to šunt a hrozne to praská
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy cca 170-180 tis právě u tety ve studiu. A do koupelny jsme taky vybírali a nakonec jdeme do hnědo-béžové ze sika (nevím přesný název), kdyžtak koukni ke mě, mám to v albu ;-) ale hrozně se mi líbily v siku takové černo-bílé matné plastické s vlnkama. Ale s těmi jsem nepochodila u manžela :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys tak to je pálka za kuchyn to by naše stála potom asi 300tis :-Dale zaleži kde co a jak,do koupelny chci do jedne taky hnedo bežovou sice to má každý ale libi se mi to tak nejvíc a pak se mi teda akortá libila z katalogu sika taková černo/tyrkysová
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy joo, já vím kterou myslíš :-) mooc hezky to vypadalo :-) A jak velkou kuchyň chceš? My budeme mít cca 4 m rovnou, poličky nahoře i dole (jen uprostřed digestoř) a takový půlkruhový (ale s hranami) bar s nerezovýma tyčema a deskou s bodovkama nad. Jinak je to cena i se spotřebiči.
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys zatím mám tento hrubý návrh
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy a jakou má kuchyně šířku? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy a ještě jen - návrh sis dělala sama? Moc pěkně zpracovaný :-) Já zkoušela v ikea plánovači, ale tam je to hrozně omezené, obzvlášť když tam chci něco netypického. Tak to ber jen jako nástin, ještě jí nemám přemalovanou od kuchyňského studia :-) A myčka bude umístěná jinde, nebylo možné přidat nerezové tyče apod. Ale prostor pro sklo není tak velký, tak ta cena nebude tak zlá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys hele rozmer kuchyne jako mistnosti je 4250x3600 a celkem kuchynske desky je neco přes 8metrů,jnak navrh sem mela z jednoho obchodu a tento je upravený od dalšího prodejce-truhláře zadavala sem aaa poptavku tak mi poslali nabídky když sem jim dala uvodni navrh jak by mela kuchyn cca vypadat,a ceny se teda pohybují už od 88tis bez spotřebičů tak nevím no?to bude asi nejlevnejší polská co?a ted začínám přemejšlet jestly jít do ty bordo???začíná se mi víc líbit bílá+tmave dřevo sice máme velkej prostor kuchyn obyvák ale bojím se aby to nepusobilo tmavě a stísněně,že by to i zmenšovalo prostor,na jednu stranu mám ráda barvy ale líbil by se mi i svetlej prostor
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys ikea palnovač sem skoušela včera a hrozne se to seká,moc mi to nejde,jinak ale budete mit zajimavou kuchyn s tím netipickym ostruvkem takovou jsem ještě nikde neviděla,moc hezky
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys jooo a ještěěě.ja chci jednu zmenu v kuchyni což mi poradila i paní v siku....tam maji taky pekny kuchyně,,,možna o nich budu přemejšlet,abych si dala troubu a mikrovlnku vedle sebe a ne nad sebe,takže pokud to prostor dovolí tak to bude lepší přece jen když si ohřívá chlap polivku an taliři tak se pak blbě bere natož z vejšky
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?