Sklokeramická deska, máte zkušenost?

Prosím o zkušenosti se skl. varnou deskou a její údržbou? Měla jsem ji v minulém bytě asi rok a já spokojená nebyla, když mi vyvřely těstoviny několikrát atd, tak se udělaly kolem "hořáků" kola a ty nešly ničím umýt, po čase tam ty kola byla zažraná. Jak postupujete když Vám vyvře voda a je to horké-těžko se to čistí ? Plánuji ted novou kuchyň v domě a váhám, jestli tam nedat klasické plynové hořáky-kvůli údržbě, ale víc se mi pohledově líbí sklokeramika. Díky za jakoukoliv odpověď.
Odpovědět
@beruska89 No není to jak indukce, ale pokud máš pouze tyto možnosti volby, tak bych šla do té sklokeramiky. Ono se může zdát, že plynové hořáky budou na údržbu lepší, ale za pár roků na nich bude ulpívat taková ta mastnota a tu ničím nevydrhneš. Já mám sklokeramiku 5.rokem a pokud mi na to něco kydne, použiju žiletkovou škrabku a saponát přímo na sklokeramické desky, vyleštím a je pořád jako nová. Nemám s tím problém. ;-)
Odpovědět
@beruska89 a proč neplánujete indukční desku, Měla jsem obojí a nedá se to srovnat, Ta indukce se velmi dobře udržuje,kromě teda ostatního.
Odpovědět
děkuji za rady,mrknuna indukci :o)
Odpovědět
@beruska89 Máme sklokeramiku 16. rokem a pořád je pěkná. Většinou čistím jarem, někdy se musí přitlačit, ale jde to. Pokud se něco hodně připálí, tak čistím specálním připravkem na desku. Sestřenka má kombinovanou. 2 indukční a 2 plynové hořáky. A ty plynové se mi teda špatně čistily.
Odpovědět
@majkll Děkuji za tvou zkušenost, já byla v pronájmu a nezjištovala jaká deska je, asi byla teda sklokeramická, ale pokud s indukcí nějsou problémy (jak tady píšete), zkusím jít do ní, moc díky, "skleněná deska" se mi líbí více, klasické plynové hořáky byly ústupek kvůli údržbě :-|
Odpovědět
@beruska89 No já právě myslela, že nemáš možnost indukce, když jsi se o ní ani nezmínila. Na údržbu je jednoznačně nejlepší indukce, jelikož se ti na ní nic nepřipálí. Ale já bych ji asi nechtěla. Hodně typů píská, já jsem zvyklá dovařovat ze zbytku energie sklokeramiky - těstoviny nechat dojít atd. Asi bych si zvykla, ale momentálně si vystačím se sklokeramikou. ;-)
Odpovědět
@beruska89 S indukcí tolik zkušeností nemám, ale nejspíš bych ji udržovala stejně jako sklokeramiku. Vždycky je nejlepší, když se náhodou stane a něco vyvře hhned to utřít aspoň na hrubu než se to tam "žavaří" :-)
Odpovědět
@alcar jj, já to brala pouze jako rozdíl "sklo" a povrch kolem plynových hořáků, co se týče údržby ;-)
Odpovědět
@majkll jj,jasný, to jsem taky vždy dělala,ale začlo se mi z toho "dýmit" jak se ta voda začla odpařovat a bylo to horké....tak jsem si říkala zlatý klasický plyn, ten vypnu a setřu, protože to okolo není rozžhavené ;-)
Odpovědět
Já měla sklokeramiku ve starém bytě 11 let a protože mám titanové hrnce, které na indukci nejdou, tak jsem si kvůli nim koupila do baráku kombinaci (dvě plotýnky sklokeramika a dvě indukce) Desku používám přes půl roku a musím říct, že to nebyla moc dobrá volba.....měla jsem rovnou koupit indukci a ty titanové hrnce jsem měla darovat tchýni. Na té sklokeramice už skoro nevařím, jen když nemám nádobí na indukci (musím dokoupit). Na té sklokeramice oproti indukci všechno hrozně trvá, než se ohřeje voda, tak bych vykvetla...... Jinak používám přípravek http://www.vseprookna.cz/eshop/Udrzbo... a jsem maximálně spokojená.... no časem kombinaci prodáme a koupíme indukci....
Odpovědět
Hlavne si nedavejte plyn na sklokeramice,trasne spatne se cisti .Kvuli horakum musi byt okolo vyvysena takze to neni rovny povrch,ktery prejedes hadrikem,ale kazdej ten obloucek kolem horaku a kolem knofliku po mylimetrech cistit kartackem na zuby a vylestit dokonale nejde.
Odpovědět
@konik28 díky moc za radu, i na ten jsem se dívala.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?