Sladění kuchyně a interiéru

Prosím poraďte jak kombinovat interiér, když mám dřevěný strop (viz. foto). Kuchyň chci bílý lesk ( bude do L tam, jak je malé okno), podlahu mám zatím vybranou od Marazzi trewerk home - odstín acero (viz. foto), krb chci obložit kamenem. Bude se ke světlé dlažbě hodit kuchyně v bílém lesku? Jakou k ní pak zvolit desku - hodil by se šedý odstín taková ta napodobenina betonu? Nějak si to nedokážu vše představit, jak to sladit. Do tmavých barev moc jít nechci, abych neměla prostor moc tmavý. (nábytek na fotkách tam nebude:-) ) Děkuji za rady a tipy...
Odpovědět
Profilova fotka
@lumaci my jsme řešili tak, že jsme krb obložili stejným dekorem jako má pracovní deska kuchyně. Bílý lesk si ke světlé podlaze moc představit nedokážu...mám ráda kontrasty....
Odpovědět
@lumaci Já bych asi volila desku ve stejné barvě jako je strop. Myslím si, že když by byla šedá, že by to s tou podlahou a bílou kuchyní působilo studeně a nebylo by to s tím stropem ani moc ucelené..ale to je jen dojem, ono to chce asi vidět.
Odpovědět
@lumaci Přesně jak píše @jancip - zvolila bych pracovní desku ve stejném odstínu dřeva, jako máte na stropě. Dlažba vypadá taky na teplou škálu, beton by byl jak pěst na oko, pokud nechceš v té místnosti ještě jinde použít šedou nebo jemu podobnou barvu. I barvu kamene na obložení krbu bych volila do béžova - podobně jako máš vybranou dlažbu.
Odpovědět
@lumaci daj bielu lesklú kuchyňu, svetlá podlaha je super výber a hodiť sa bude. Celý priestor sa tým presvetlí. Pracovnú dosku daj v odtieni podobnom ako je podlaha alebo bielu - ale tento štýl ti musí byť blízky.
Odpovědět
Já bych si tedy nedala tu lesklou kuchyň, která mi přijde, že nesedí k tomu nádhernému stropu, volila bych spíše "selský" typ linky a ne žádnou modernu :-)
Odpovědět
Ja se chci pokusit zkombinovat pravě to moderni k tomu stropu. Kamen na krb chci do bezova šedy asi ne. Uvažovala jsem i o tmave dlažbě ale to by zde bylo hodně tmavé, tak volim tu světlou. Bila leskla kuchyň je muj sen, proto se to snažim nejak zkombinovat.
Odpovědět
tak držím palce, ať se Vám to podaří a hlavně jste spokojena ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lumaci bílá kuchyň se hodí snad do každého interiéru chce to jen zvolit ten správný styl a i správný typ úchytek (to taky dělá hodně!!!!)... k podlaze by se hodila jak nějaká víc moderní tak klidně i nějaká "venkovská" ale ke stropu (na ten bych se nejvíc ohlížela) to chce něco trošku decentního.. chce si to projít třeba Ikeu nebo Sconto (tam mají celkem dost typů na výběr) a od toho se odrazit.. ;-) pak už je jedno kde se to objedná nebo kdo to vyrobí.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lumaci a mmch.. neuvažujete třeba o natření stropu na bílo? ne trámů, ty bych nechala hnědý ale strop bych možná přetřela na bílo.. ;-)
Odpovědět
Děkuji všem za podnětné rady. Strop na bílo přetírat už nebudu, co možná připadne někdy za pár let v úvahu zadělat strop sadrokartonem. Ale nyní ho chci nechat tak, jak je a nějak (ale jak?) to zkusit sladit. I když s mou představivostí je to dosti obtížné :-( :-|
Odpovědět
@lumaci Ono sladit moderní prvky (lesklá kuchyň) s tradičními (dřevěný strop) není vůbec snadný úkol..Pokud tedy člověk chce, aby to vypadalo pěkně.
Odpovědět
@lumaci Našla jsem tady obrázek, jak by kombinace dřevěného stropu, moderní kuchyně a světlé podlahy mohla vypadat. Jen je potřeba si prohodit v hlavě skříňky s deskou:-) http://www.bydleni.cz/clanek/Moderni-...
Odpovědět
Článek se načítá
@lumaci Ježísi hlavně ten strop nezadělávejte, je boží, co bych za něj dala. Dříve jsem také ulítávala na moderně a dnes v novém domě to mám vše do provance stylu a strašně to ten domov zateplí a zútulní.
Odpovědět
@jancip No tady aspoň vidím, že je možné zkombinovat vše. Jen je málo takovýchto inspirací. Dělám baráček sama a není se s kým poradit, tak jsem ráda za každý názor. Teď už se musím přizpůsobit tomu, jak to mám a jen nějak dodělat interiér.
Odpovědět
@lumaci Jde to určitě, jen to chce fakt promyslet a načerpat inspiraci. Ještě jsem našla toto. http://www.biawow.com/embracing-the-m... Na mě je to chladné, ale jestli se Ti líbí bílé moderní kuchyně, tak by se Ti to mohlo líbit.
Odpovědět
@lumaci A ještě toto nevypadá špatně, i když to už není klasický bílý lesk, ale venkovská kuchyně taky ne..prostě něco mezi http://www.claffisica.org/wooden-hous...
Odpovědět
@lumaci Nebo:-) http://www.sfxit.com/white-oak-floori... http://www.mynines.com/daltile-subway...
Odpovědět
@jancip tady bych volila jinou desku k oživení. Děkuji moc za inspirace
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně bych dřevodekor na desku nedávala, pokud bude použit na dlažbě v kuchyni. Ten nádherný strop by si to zasloužil Vůbec bych se nebála použít na desku šedou barvu, nemusí být beton, jsou i jiné alternativy. Mrkni na stránky Eggeru, stáhni si ten katalog a prolistuj. Určitě tam najdeš inspiraci :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
já bych klidně dala bílou lesklou kuchyn, dala bych stejnou podlahu jako barva trámů a ve stejné barvě bych dala i kuchyňskou desku a třeba i jídelní stůl a konferenční stolek, aby ti to ladilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych vůbec neviděla problém v bílé lesklé kuchyni, ta k tomu půjdu nádherně, bude to krásný kontrast. Osobně bych nedávala úchytky, pokud ti nevadí bezúchytkový systém, protože to pak působí opravdu čistě, jako v těch inspiracích, co posílala jancip. Desku bych se snažila sladit právě se stropem, šedá by už byla navíc. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?