Kuchyně - moc prosím o radu

Profilova fotka
Porsím poraďte nebo přispějte názorem, řešením... za vše budu ráda. Dnes jsem si vlastní blbostí zničila pracovní desku v nové kuchyni :-( :-(. Zapomněla jsme hrnec s minimem vody na ohřátí knedlíků v páře na indukci (nejsem na tu rychlost ještě zvyklá), spustila jsem požární alarm, hrnec se spálil a já v panice hrnec položila přímo na kuch. desku, opravdu nechápu, proč jsem to udělala, jinak jsem spíš přehnaně opatrná, tou panikou jsme prostě nějak zblbla, nebo jsem si myslela, že je tam podložka, která jako na potvoru byla zrovna u dřezu připravená na umytí :-(. No, prostě se to stalo - výsledek je na fotce. Jsem z toho hodně nešťastná, i jsem to obrečela :-( Problém byl hlavně v tom, že to nebyl normálně horký hrnec - to by deska určitě vydržela, ale hrnec, který se už začínal pálit a potenciálně hořet, takže teplota hrnce musela být hodně vysoká. Položila jsem ho pak na plastové prkýnko, na které hrnce běžně stavím a to se úplně pokroutilo, přiškvařilo na spodek hrnce, no prostě teplota hrnce musela být hodně vyoká. A teď - co s tím - na rovinu píšu, že měnit celou desku se nám nechce (je tam v rohu spoj, ten by nešel dle mě obnovit, deska by se musela měnit úpně celá, vyrvat dřez, zadní deska leží jakoby na této kuch. desce, prostě to nechceme, byla by to hrozná "pakárna") - je to na kraji desky vedle indukce a nabízí se toto - s přítelem uvažujeme vyfrézovat otvor (kruh, čtverec) v místě zničení a zakomponovat tam buďto kámen, nebo kalené sklo, prostě tam dát jakoby fixní podložku pod hrnec, okraje osilikonovat, jako třeba u dřezu, aby to vypadalo jako úmysl a ne jako záplatování. Nemáte nějaký tip, nápad, zkušenost, jak tam toto vytvořit? Koho oslovit? Truhláře nebo kameníka? Použít tvrzené sklo, nebo kámen? Zapusiti to do desky, aby to bylo v rovině, nebo mírně nad s okrajem (jako je třeba dřez)? Nebo znáte nějakého šikovného řemeslníka na toto z Prahy východ ? Budu vděčná za každý KLIDNĚ I HODNĚ KONKRÉTNÍ tip, co si myslíte že by bylo hezké, jak to udělat, co použít apod...neboť jsem z toho opravdu nešťastná. Vím, že se stávají i horší věci, ale přece jen - nová kuchyně za 210 tis.. :-( Celou kuchyni si můžete prohlédnout v mém profilu. Předem mockrát děkuji !!
Odpovědět
Profilova fotka
@kikiwhite tohle asi opravdu opravit nepůjde.. :-( jako první bych asi napřed zkusila zavolat do Hanáka, jestli by ti něco neporadili.. jinak co mě teď tak z fleku napadlo jsou 4 věci.. 1. malé plus je v tom, že se ti to stalo na té užší straně takže by tam šlo udělat třeba nějaké odkládací prodloužení něco jak máš u dřezu ten odkapávač (z kamene, nerezu, apod..) 2. další možnost by byla "zabudovat" tam nějakou odkládací mřížku/podložku pod hrnec něco jak má Ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... nebo v dřevěném provedení (něco v tomhle stylu https://www.top-kuchynske-potreby.cz/... ) a tím to zakrýt, případně dát ještě něco pod to (prkýnko, folii - jednobarevnou, v dekoru nebo třeba i tabulovou :-D atd.) 3. nechat si vyrobit vál na míru a mít ho tam na stálo.. 4. nebo (i když pochybuju že by to nějak šlo) zvednout tu plochu a nechat si tam vyrobit nějaký dodatečný šuplík (třeba na vařečky, kořenky atd..) Snad jsem aspoň trošku pomohla.. třeba tě moje rychlo nápady k něčemu povedou nebo inspirují ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@peroli Díky za tipy - tip 1 a 2 máme právě taky v plánu - prostě tam neco zabudovat a nechat nastálo - jako úmysl...napadlo mě buď z kamene nebo ze kaleného skla...ale teď je otázka, jestli to nechat v úrovni desky neb mírně nad (což by bylo lepší pro odkládání hrnců), že by byly pořád mírně nad deskou...ale nevím..je to dilemma a naštvaná sama na sebe jsem parádně :-( To zvednutí není špatný nápad, ale už je to komplikovanější, zatím bych volila to nejméně invazivní - tedy ty odkládací plochy nastálo... V každém případě díky za přečtění a tipy a že mi někdo ten nápad odsouhlasil:-)
Odpovědět
Já mám takhle na desce vedle varné desky nastálo položený vál z IKEA http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... - krájím na něm, pokládám na něj hrnce. Moc mi tam vyhovuje, a to se mi žádná takováto nehoda nestala ;-) Občas ho přebrousím a naolejuju, takže je pořád pěknej. Bylo by to pro vás nejlevnější a nejjednodušší řešení.
Odpovědět
ahoj, jsem taky umělec a velký talent na takovéto maléry v domácnosti. Záleží, jak máte koncipovanou kuchyni- byt. Z fotky to moc poznat nejde, ale zdá se mi, že ten poškozený kus je na konci pracovní desky. Pokud ano, nabízí se odříznout ten kousek a nahradit novým - bude tam jen minimální spára, skoro to nejde vidět a nikomu to ani nebude divné. Možná bych tam nic nezabudovávala ale koupila nějakou odkládací plošku buď z tvrzeného skla atd... a na tu desku to normálně od truhláře nechala nalepit. Co něco takového pouze na to místo? https://www.kulina.cz/podlozka-pod-hr...
Odpovědět
Profilova fotka
co na to nalepit dlažbu ve stejném odstínu desky?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ja bych to viděla na to krásné grafosklo jako máte za kuchyní. Nechat si uříznout tak aby jsi to měla mezi tou deskou a tou vyvýšenou částí. A klidně bych to tam zasilikonovala. Vypadalo by to jako úmysl... na to sklo by se asi krásně odkládalo ale i krájelo. Myslím že je dost odolné :-). Nebude to vidět a ještě to nadělá parádu a bude to funkční :--)
Odpovědět
jestli se dobře dívám tak, ta deska je v kuchyni rozdělena na tři díly.Zavolal bych do Hanáka zda by vám ten kus nevyměnili za nějake slušné peníze, nebo zkusit zajistit truhláře, nevypadá to na nic drahého to grafosklo bude snad dražší než ta deska. Já osobně bych tomu ale dal čas hodil tam desku na krájení nebo něco podobného, posobných věcí se vám stane plno, taky jsme na začátku řešil mikroškrábanec na troubě...prostě to k vaření patří.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?