Špajz - okno nebo jen větrání?

Ahoj, chci se zeptat, kdo má v domě zvlášť místnost špajzku, je potřeba okno nebo stačí jen větrání? Bude mezi kuchyní a koupelnou, na SZ, velikost cca 5m2, zatím je navrhnuto okno 900x750mm, ale říkám si, že asi bude zbytečné.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě určitě okno. Máme sice menší jen 600x600 ale jsem moc spokojená. ;-)
Odpovědět
@ivaa32 my budeme mít taky okno spíž 4m2 a okno 600x750...za mě určitě okno vždy je lepší větrat... V bytě mám teď taky místnost jako spíž s oknem a neměnila bych...
Odpovědět
Určitě okno :-)
Odpovědět
Pokud je to technicky možné, určitě bych volil menší okno.
Odpovědět
@p92 na této straně baráku budou 4 okna takto velká(900x750 tm,wc,koupelna,spajz) a jedno kuchyňské 1500x 900 Tak nevím, jestli to spajzove ještě zmenšit.
Odpovědět
@ivaa32 my budem mít bez okna, ale bude tam odtah vzduchu rekuperací.
Odpovědět
Pokud to jde, tak určitě okno...My máme, měli jsme i v minulým špajzu a je to vážně asi lepší. My máme třeba ve špajzu na polici i mikrovlnku, takže když tam něco ohřívám, tak můžu rovnou vyvětrat, pokud je to tam hodně cítit...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud mate moznost,urcite bych okno dala..uz jen kvuli dennimu svetlu..nicmene mame spiz bez okna i vetrani a takrka uprostred domu a funguje velmi dobre a spolehlive roky i tak.. ;-)
Odpovědět
@ivaa32 Trochu blbě jsem to napsal :) Nevšiml jsem si rozměru, myslel jsem to tak, že radši dát okno obecně, než nedávat vůbec.
Odpovědět
@jose10r Také chceme rekuperaci a u špajzu se obávám, že rekuperace tam bude tahat teplo. Ve špajzu má bát chladno. Aspoň tak to bylo v domě co jsem vyrůstal. Potraviny pak vydržely mnohem déle.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?