Spíž ano nebo ne? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Profilova fotka
Dobrý den, aktuálně řeším dispozici kuchyně v našem budoucím domě a narazila jsem na otázku jestli zabudovat do kuchyně i spíž. Doma jsme nikdy spíž neměli, ale na druhou stranu jsme měli sklep, kam jsme ukládali zavaření kompoty, okurky a marmelády. Sklep ale nebude na parcele s vysokou hladinou spodní vody proveditelný. Takže váhám, jestli nezbudovat malou spíž. Jaké jsou vaše zkušenosti? jsou spižní skříně dostatečnou náhradou spíže? Všem děkuji za názor. Kateřina
Odpovědět
Ahoj, za mě spíž určitě ano. Vejde se tam o mnoho víc věcí, já tam mám i takové věci jako smeták, koš na tříděný odpad, friťák... jednoduše věci, které je dobré mít při ruce a do skříně je nedáš nebo zabírají moc místa :-)
Odpovědět
já můžu porovnat protože nahoře jsme spíž měli a dole nemáme... A musím říct že znatelně chybí, všechno tam schováš, i teda jak se píše výše, ty koše na tříděný odpad mi taky chybí :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je na spíž místo, tak určitě spížku zrealizovat - do skříněk nikdy nenacpeš to, co do spíže ;-)
Odpovědět
Záleží kolik toho skladuješ....pokud i zavařuješ, pěstuješ zeleninu, tak se bez spíže neobejdeš. My máme jen potravinovou skříň a pohoda (skladuju mlíka, džusy, nějaké víno, přílohy, mouku, cukr, ochucovadla, čaje, kafe a to je asi vše :-D) Nedávám tam ale nic jiného než potraviny, myslím si, že potraviny a úklidové prostředky by měly být oddělené
Odpovědět
Profilova fotka
pokud je místo, rozhodně ano a ani nad tím nepřemýšlej!
Odpovědět
Profilova fotka
určitě špíž!
Odpovědět
já mám spíš ve skříních v kuchyni a stačí mi to v pohodě.....mam tu i skříň na tyčový vysavač a další potřebné věci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
hlasuju pro spíž - třeba brambory, cibule apod. je lepší mít někde stranou...si myslím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cathleen22 Máme spíž ve stávajícím a bude i v novém. Skladujeme brambory, kompoty atp. a hlavně tam bude velký mrazák - máme maso z domácích zdrojů ;-). V novém bydlení jsem si naplánovala spíž průchozí (jedny dveře z chodby kousek za vchodovými dveřmi, aby se těžké věci nemuseli nosit daleko a druhé klasicky z kuchyně) , jsem zvědavá, jak se to osvědčí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
za mně taky ano,mám malinkatou ,ale vydupala jsem si ji ... je to dobrá věc :-D
Odpovědět
Ahoj, za mě také určitě ano... Já mám ve spíži kromě všeho, co je uvedeno výše, také do zásoby kuchyňské papírové utěrky, toaletní papír, papírové kapesníčky, přebalovací podložky a jiné objemné věci, které do kuchyňské potravinové skříně nenacpeš a myslím, že ve sklepě by se jim také příliš nedařilo... A pokud s vámi bydlí i nějaký pejsek nebo kočička, do spíže pohodlně umístíš i nádobu na granule nebo nějaké ty zvířecí konzervy.
Odpovědět
Profilova fotka
Co já bych dala za spíž ! Rozhodně ano !
Odpovědět
Článek se načítá
@cathleen22 rozhodne spiz. Jinak musis mit bud zvlast mistnost na zavareniny (nebo dat do technicke) a velkou kuchyn. My jsme docela zasobovaci, takze spiz rozhodne a u kuchyne, je skvele mit vsechno po ruce. Za mne tedy urcite ano
Odpovědět
Doma jsme měli, v podnájmu nemáme, a do nového domku o ni bojuji, i když to bude na úkor zmenšení prostoru. Je to dobré nejen na potraviny, ale dají se tam schovávat třeba i sezónní potravinové věci jako zavařovací hrnec, různé formy na vánoční pečení nebo balíky s vodou či kastl piva, když má dojít návštěva apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám se jí stavební firma snažila vymluvit s tím, že stačí poravinová skříň ... pche! Máme špajz 3x2metry a někdy si říkám, že by se hodila jednou tak velká.
Odpovědět
@lilibeth Mně se to taky snažil někdo z "odborníků" vymlouvat. Že dnes jsou moderní skříně a tak...ale mně ta spíš přijde nejpraktičtější.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc za názory. Mě k spíži přemlouvá budoucí manžel. My ji doma neměli a nevím, že by nám chyběla. Mamka dávala kompoty do sklepa, ale co se zvedla hladina spodní vody, tak už tam taky nic nedává a všecho má jen ve špajzce. No nadruhou stranu, taky už moc nevaří,protože jsem z domova vypadla v patnácti, takže vařila hlavně o víkendech, kdy jsem přijela nafasovat jídlo na intr a pak na kolej. Taky si řikám, že dělat zase super velké zásoby nechci. Jak se nesní kompoty do roka, max do dovu let, tak to nemá význam....Nicméně. Přítel neustoupil a budeme zmenšovat kotelnu a tvořit tam spíš 2x1m. Jen se bojím, aby se nám tam pak vešlo technické zázemí. Což mi přijde dostačující. . Stejnak tam přijde akorát pivo, víno, cibule, česnek a brambory, případně mléko. Vodu máme kvalitní, slazené nekupujeme. V kuchyni počítám s plnovýsuvya spižní skříní na mouku, luštěniny, těstoviny a pod. Saponáty budu skladovat jinde. No dámy, řikám si,bydlet v bytě a nevymýšlet nic nového, by bylo jednodušší....
Odpovědět
Dobrý den, větraná spíž je poklad pro každého, kdo vaří a peče. Je otázkou, co je pro Vás super velké zásoby. Pokud nebydlíte blízko obchodu, považuju koupi 10 kg cukru v akci a pod. za rozumnou zásobu. Máme tam též schovány všechny ty vánoční formičky, dortové formy, odšťavovače a jiné robotky, samostatný mrazák a spol. To nám umožňuje mít v kuchyni sypké zásoby v podstatě ve dvou výsuvech. Když jsme plánovali kuchyň, spížní skříň jsme s lehkou hlavou škrtli ve prospěch další pracovní plochy. A vysoké nástěnné skříňky jsme též nechtěli - úložný prostor prostě měl být všude lehce přístupný.
Odpovědět
Mám také malou spíž.Bydlíme na vesnici, takže určité malé zásoby tu mám, plus se mi tu vejde samozřejmě pekárna, šlehač,topinkovač atd., prostě věci, které denně nepotřebuji v kuchyni.Dále nasušené bylinky,pytle s krmením pro psa a kočky.Kompoty a ostatní zavařené mám v Technické místnosti, zde by se mi to nevešlo.
Odpovědět
@cathleen22 já využila prostor který vznikl pod schodištěm jako spíž a už teď mi přijde malá! :-) Mám tam zatím naprosto všechno, protože ještě nejsme pořádně zabydlení a není dodělaná kuchyň..pokud bych se měla rozhodovat znovu, tak do spíže jdu znovu. U našich máme zavařeniny taky ve sklepě a mamka nadává, že když pro ně nezajde dolů ona, tak si nikdo jinej nevzpomene a za rok je vyhodí..my sklep nemáme a já mám všechno ve spíži, pěkně po ruce..;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?