Spíž či nespíž?

Řešíme otázku rozvržení kuchyně - buď se spíží vedle kuchyně, pak by byla vzdálenost mezi linkami (tvar U) cca 130 cm nebo spíž zrušit a bylo by tam tudíž o 110 cm více (o rozměr té spíže), tj. 240 cm, to už je trošku taneční parket. Těžko si umím představit jestli mi víc bude vadit trošku sardinkování (a mít spíž) nebo více kroků u větší kuchyně beze spíže. Jak to máte v kuchyni, vy, prosím? Zhruba tak nějak jako na obrázku, by měla být, ale otázka té mezery mezi tím... 130 nebo 240 cm?
Odpovědět
Já mám mezi linkami 140cm a klidně si umím představit o těch 10cm méně -ale špajz bych teda udělala- my ho máme ,neumím si to bez něj přestavit.Již tu byla diskuze udělat či neudělat špajz. :-) :-) :-)
Odpovědět
My budeme mít mezi linkami cca 200cm. U známých mají kolem 250cm a velké mi to nepřijde. Co se týče spíže, záleží na preferencích. My budem mít v kuchyni skřín na potraviny a pak v jiné části domu bude komůrka pod schody, kde budou nějaké potraviny taky, ale spíš takové ty, co by u bytu byly ve sklepě (zavařeniny, brambory a tak) Klasickou spíž u kuchyně bych osobně na úkor prostoru nechtěla..
Odpovědět
Profilova fotka
Spíž byla jedním z mých požadavků při stavbě domu a bez ní by se mi to opravdu nelíbilo. Dá se tam uložit spoustu věcí, které se do skříně nevejdou. Já jsem 100% pro spíž.
Odpovědět
Ideální mi přijde 200 cm. A jestli spíž nebo ne, to záleží na vašem životním stylu a taky, zda máte dost úložných prostor jinde. Někdo spíž využívá v podstatě místo komory, nedává tam jen jídlo. Já osobně spíš na potraviny nepotřebuju, vždycky jsem si vystačila s potravinovou skříní. Ale když mi něco dojde, zvednu se a za tři minuty jsem zpátky z obchodu. A zavařování apod. neprovozujeme :-D
Odpovědět
@paju01 Ty jo, tak mi přijde, že snad stavíte stejný dům jako my :-D V plánu jsme měli spížku, která by nám tu kuchyň taky zmenšila a to se mi nelíbilo. Takže jsme spíž zrušili, kuchyň udělali do tvaru U a prostor mezi linkami je taky 240 cm :-) Přijde mi to daleko prostornější a modernější. Na té straně místo spížky budu mít obrovskou vestavnou potravinovou skříň. A vedle kuchyně máme technickou místnost, takže co bude potřeba, uložím v případě nutnosti tam :-) Jinak, bohužel, foto ukázat nemůžu, protože kuchyňka je v plánu montovat zhruba na konec roku, zatím je u truhláře a říkal, že je prý strááášně obrovská, tak jsem zvědavá :-)
Odpovědět
Teď v paneláku máme právě jen 70cm, tak je pro mě těžko představitelné mít najednou skoro 2,5 metru :-D Právě, že taky nejsme žádní "zavařovači", takže prostor na 100 sklenic okurek úplně nepotřebujeme, tak se začínáme přiklánět spíš jen k té potravinové spíži, jak tady píšete. Protože pak máme v domě taky ještě část pod schody, technickou místnost a sklad, takže případných dalších prostor na věci, které člověk nepotřebuje denně, asi bude dostatek :-)
Odpovědět
@nicky215 Mohla bych poprosit o půdorys té vaší kuchyně do IP?
Odpovědět
@paju01 musím sem, do IP nevím, kde přiřadit obrázek :-) takže nalevo v kuchyni byla původně spížka, vyčuhovala metr do kuchyně, tu jsme teda zrušili a tu technickou vedle máme jako jednu místnost, ne rozdělenou jako na obrázku.
Odpovědět
@paju01 celkově máme ten domek trošku jinak, dělali jsme ještě víc úprav, ale ta kuchyň je více méně totožná..
Odpovědět
@paju01 ahoj, my teď rekonstuujeme yt a za mě jsme 3x předělávali plán bytu abych tam měla spíž - ne jako skladiště potravin ale chci tam pračku, bojler, koště, kýbl atd...prostě bordel místnost. Za mě spíž určitě jo, máme ji teď v současném bytě a super- zavařeniny, brambory, suché věci (pudinky atd...ráda peču, takže včechny krámy na pečení) ... ale záleží na tom, kolik času trávíš v kuchyni.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?