Spotřebiče Bosh a Siemens - recenze

Prosím máte tyto spotřebiče? Jak jste spokojení nebo si myslíte, že se platí jen za značku? A někdo zkušenosti s parní troubou? :-)
Odpovědět
1
2
@vess my jsme spokojeni s Bosh/Siemens uz 13 let, bez poruch. A to i v ramci rodiny naprosta spokojenost. Pracku mame druhou 11 let (prvni byla v pronajmu), nyni objednana do noveho domu dalsi 9l, jelikoz nam 4l objem pro 4 lidi nestaci. :)) susicka a lednice, dtto. Kamarad ma od Siemensu na chalupe snad 30 let troubu a mycku, bez poruch. Jak jsem zminila, do noveho domu mame objednanou vetsi pracku, a parni troubu. Ostatne vsechny spotrebice budou Siemens, jsme ve fazi nakupu. Druha nova vetsi americka lednice je od Liebherr (na lednici doporucuju), Siemens vsak dal zustava, na tekuty obsah :)
Odpovědět
@vess mam pracku Bosch, susicku Siemens, mycku Bosch. Susicka nic moc, priste bych sla do jine znacky a levnejsi, udela stejnou "paradu". Mycka Bosch super, mame ji 7.rokem. Odeslo ovsem cerpadlo a platila jsem asi 5000. Bylo mi receno, ze jenom kvuli tomu, ze je to Bosch. Protoze oboji ma nejdrazsi nahradni soucastky. Pracku mam rok a skvela. Uprimne..,popremyslej, jake funkce od spotrebice ocekavas (podle mych zkusenosti vetsinou stejne vyuzivas par programu na vsem) a podle toho hledej. Dnes pokud ti spotrebic vydrzi 5 let, muzes tleskat.Dokonce kdyz mas i zaruku 10 let na motor, vzdy ti odejde drive elektrika. A nebo pokud neresis finance, kup si, co se ti libi:)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme, spokojení jsme moc, i když ta značka taky něco stojí. Myčku mám už druhou (Bosch), první v bytě sloužila bez problému 10 let a věřím, že stále slouží i novým majitelům. Teď máme Bosch myčku a Siemens kombinovanou parní troubu (klasické pečení + 100%-ní pára), mikrovlnku, varnou desku a digestoř. S myčkou opět spokojenost, mikrovlnka je zbytečně drahá, i mnohem levnější by funkci splnila stejně, ale mám ji nad troubou, tak jsem chtěla, aby to ladilo. A za ten design jsem si klidně připlatila :-) Varná deska je fajn, ale v porovnání s předchozí Electrolux se hůř udržuje, nechápu proč, ale je to tak. Ale zase tato nová je širší a má pro mě naprosto dokonale rozmístěné varné zóny. A dá se přímo propojit s digestoří, což je věc, kvůli které jsem ji sice nekupovala, ale velmi ji teď oceňuju. Z digestoře jsem nadšená, zvolili jsme nakonec na doporučení truhláře stropní, i když jsem ji původně kvůli ceně nechtěla, ale teď jsem mu za to vděčná. A naprosto nejspokojenější jsem s troubou. Předchozí jsme měli Electrolux (ne parní) a taky rozhodně nebyla špatná, ale takto je proti ní o několik tříd vepředu. Peče krásně rovnoměrně, pára super - na vaření, pečení i ohřev jídla. Používám i sondu na maso, ale třeba na sušení ovoce se teprve chystám. Zatím se mi v ní vše povedlo a i ovládání trouby je velmi intuitivní. Jediné, v čem ta Electroluxka byla lepší, byly "spřažené" teleskopy, tady u té mi na každé straně vyjíždějí nezávisle na sobě, ale to je jen malá nedokonalost.
Odpovědět
My mame vsetky spotrebice cca 10 rokov co je vraj zazrak a mame Bosch mycku funguje super akurat kos v mycke nam koriduje...ale nahradu uz neviem najst takze za mna ak to vydrzi 10 rokov je to super :-D a ostatne spotrebice inej znacky tiez 10 rokov asi sme mali stastie :-p :-D okrem rury nam vsetky funguju aj s prackou a aj tych 10 rokov neni ziadna chyba vo funkcnosti
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem v předchozím domě vše Bosch, rodiče mají Bosch a i v současném domě máme všechny spotřebiče, včetně malých spotřebičů, Bosch - jen lednici a indukci máme Siemens, protože Bosch nedělá to, co jsme požadovali (ale tím, že jde o jednoho výrobce, tak ok). My jsme roky všichni spokojeni, nikdy žádný problém nebyl. Nemám co bych některému spotřebiči vytkla, vše funguje tak, jak jsem si představovala, jak jsem požadovala...
Odpovědět
@qeszi tak to je super a vy jste vše brali přes akrees? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vess Ano, kuchyňské spotřebiče všechny přes Akrees ;-)
Odpovědět
@qeszi :-) včera jsme se u nich byli domlouvat na kuchyň
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně měla v bytě myčku Siemens, teď mám Bosch, asi nižší řadu, s ní moc spokojená nejsem, i když na heurece má skvělá hodnocení. Ta Siemens byla lepší. Jinak trouba Bosch - naprostá spokojenost, sušička Bosch také.
Odpovědět
Profilova fotka
@vess Ahoj BSH uz neni ta "znacka" co byvala a pokud chces prani troubu tak Miele :-)
Odpovědět
Bosch a Siemens je jedna fabrika. I ty spotřebiče mívají téměř stejné označení, jen u jednoho stejného modelu a rozměru dají levnější vnitřek, u druhého dražší. A jinde zase naopak.
Odpovědět
@verunky Veru, můžeš doporučit u Miele i nižší cenovou parní řadu, prosím? Děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@matta5 bud volnestojici - DG 6010 - š.500mm ... 19.990,- ... v podstate tenhle ten typ ale vestavnou mam uz 12let nebo vestavna - DG 2840 .... 26.990,-
Odpovědět
@verunky Moc děkuju! Přemýšlím, že bych zrušila i mikrovlnku a pořídila parní troubu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@matta5 Jak uz jsem nekde tady psala nekolikrat - ja v ni delam vsechno na co si vzpomenes (zrovna ted varim maso na rajsou - zaklad na plotne a zbytek v pare a konec - zahusteni taky na plotne) od priloh pres hlavni chod az po dezert :-)
Odpovědět
@matta5 Nechci se nikoho dotknout, ale osobně si myslím, že vydané peníze navíc za Miele nic z hlediska funkcí a kvality pokrmu nepřinesou. Miele bych si pořizoval opravdu spíš v momentě, kdy prašule nijak neřeším a jde mi o značku. Pořízením Siemens ani Bosch člověk nijak neprohloupí.
Odpovědět
@matta5 pozor nato: parni trouba fakt mikrovlnku nenahradi...neohreje rychle,atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukoid blbost ... nám porovnání jediný, Miele má úplně odlišnou technologii výroby a produkce páry ... všichni ostatní to mají na styl parního hrnce, časově a kvalitativně jsou úplně mimo ( takže třeba me přijde zbytečné platit deseti tisíce za parní hrnec)
Odpovědět
@verunky Miele je pro běžné investory zbytečnost. Technologii výroby mohou mít odlišnou, výsledek je v praxi stejný. Je to asi jako kabelka od Gucciho vs. běžná kabelka. U jednoho se platí jen za značku a vomáčku kolem, u obou pak za užitnou hodnotu, která je identická.
Odpovědět
;-) ještě mám obavy, když se něco pokazí, že oprava bude víc jak cena trouby. Mě jeden ,,stolář,, doporučoval Beco do toho ale jít nechci zatim vede právě Siemens i když říkal, že tu platím jen značku
Odpovědět
Profilova fotka
@vess Bosch a Siemens jsou velmi dobré značky. Já osobně mám Electrolux a jsem moc spokojená. Pouze si dát při výběru pozor, aby trouba měla program 100% pára. (Bosch má označené možná jinek).Ne vždy (i když je v názvu parní trouba) všechny trouby mají - mají třeba jen 25% a 50%. U těchto výrobků pak nelze v troubě vařit knedlíky a brambory. Osobně troubu využívám na vaření všech druhů knedlíků úplně nejvíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukoid no to je prave to vysledek neni stejny :-) nejde o technologii vydoby vyrobku, ale vyroby a nasledna produkce PÁRY do varného prostoru. ... ale asi te to nema cenu vysvetlovat :-)
Odpovědět
@verunky Nemá cenu mě přesvědčovat, nikolliv vysvětlovat, protože to fakt není o značce, ale o vlastnostech.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukoid Ano ta ty jsou zcela odlisne :-)
Odpovědět
@verunky Se zanačkou Miele nemám zkušenosti. Troufnu si ale říct, že kdyby třeba Bosch měla lepší parametry, tak stejne doporučíte Miele, protože je vam ta značka ak nějak blíž....
Odpovědět
Profilova fotka
@cyklos ne ja mam zkusenost jak s BSH, AEG i s Miele a proto si muzu troufnout doporucit to nejlepsi :-)
Odpovědět
@verunky vy tady při vší úctě vyzdvihujete Miele zejména u parní trouby. U jiných spotřebičů moc argumentů pro Miele neuvádíte nebo jsem je za ty roky nepostřehl. Já bych si dovolil tomu u parní trouby i věřit, ale domácí spotřebiče nejsou jen parní trouby. Miele je prostě kvalita, nicméně "to nejlepší" může mít mj. různé úhly pohledu. Pro někoho může být "to nejlepší" výrobek s nejlepším poměrem výkon/cena, resp. kvalita/cena. A tady si už dovolím tvrdit, že Miele nemusí být nejlepší volbou. Ne každej hledá "mercedes", když potřebuje "auto na chalupu". Bez vašich postřehů a rad si tu jistě mnoho diskutujících MS nedokáže představit, ale já osobně bych uvítal trochu více rad na míru a ne jen to do očí bijící prosazování Miele.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Vse co dela s vodou tak ma Miele bezkonkurenční - pračky, sušičky, myčky a parní trouby neprosazu jen Miele to vám spousta lidi tady muže potvrdit (treba AEG, Electrolux, BSH) - treba u trouby do 20tis je Electrolux i AEG poměr cena výkon dobra volba. Ale pokud treba porovnávám pračku treba BSH ve stejné cenove hladine okolo 20tis tak určite Miele :-) Ano Miele je moje srdcovka a vim proč :-) @matta5 me požadala o doporuceni Miele tak jsem doporucila A na "napadání" reaguju to je vše :-) Vždycky řikám ano trabantem do Berlina taky dojedu ale v BMW je to prece jenom pohodlnější :D - samozřejme je na každém kdo co preferuje, ale pokud se me nekdo zepta na cokoliv, snazim se poradit dle mych zkusenosti, nejčiscích umyslech a s cistym svedomim :-)
Odpovědět
@verunky trabant je v tomto přirovnání trochu extrém, trabant si dnes jako nový vůz nekoupíte. Nikdo zde neradí: "zůstaň u své 30let staré trouby, i když nová bude pohodlnější". Jestli si ale koupit nový vůz, tak když pominu-li to, že občas se dočtu, že česká rodina si ne vždy může dovolit zcela nový vůz, tak myslím, že lidé častěji sáhnou po autě cca za 500tis., než po autě za 1,2 mil. (to vaše bmw). On taky někdo do toho Berlína ani nepotřebuje, protože mu stačí autem jen za město. Snad chápete, co tím chci říct. Prostě Miele je možná top, ale ne kždej ten top po všech stránkách hledá. Já osobně bych ani to bmw nechtěl. Nevím, nedokáži posoudit, jestli už Bosch není co býval, ncméně já mám vetšinu spotřebičů v kuchyni od Bosche řady 6 a 8 a musím říct, že vše funguje naprosto bez problémů a dle očekávání. Vůbec mne nenapadá, co bych od toho chtěl víc. Mé uznání ale Miele má, to ne že ne, jen to momentálně není má cílová skupina za ty peníze.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Ok trabant je asi extrem ale chapeme se :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?