Spotřebiče vyráběné pro Ikea

Profilova fotka
Ahoj, prosím o radu vás všechny, kteří mají nebo budou mít stejně jako já kuchyň z IKEA. Byli jsme si udělat návrh kuchyně, chtěla jsem vědět, jaký cenový rozdíl bude mezi nimi a truhlářem. S cenou jsme se dostali docela pěkně i se spotřebiči. Slečna, co nám návrh pomohla vytvořit, nám tam dala spotřebiče střední třídy. Pokud bych chtěla teď podle těch jejich názvů najít parametry spotřebičů, tak nemám šanci, nikde jsem názvy nenašla (Whirpool blabla...jsou tam prostě ty jejich názvy). Je tu někdo, kdo postupoval stejně jako já, že si chtěl zjistit technické parametry a podle toho se rozhodl, zda spotřebiče od Ikei nebo WPL a ELX z jiných shopů?
Odpovědět
My máme linku i spotřebiče ikea. Linka dobrý, ale spotřebiče jsou šunt a do příští kuchyně je už neporidim. Technickým parametrům nerozumím tak neporadím.
Odpovědět
Vybírali jsme v IKEA komplet celou kuchyni včetně spotřebičů. Protože jsme ji ale kupovali během akce, bylo vše hned vyprodané a my tak domů přivezli pouze digestoř. Manžel tedy sedl k internetu a hledal spotřebiče stejných parametrů, jestli se vyplatí počkat, až budou v IKEA naskladněné, nebo koupit jinde za lepší peníze. Vybrali jsme v IKEA takové spotřebiče, jejichž parametry byly pro nás dostačující (např. troubu s pyrolýzou nepotřebuju). Vesměs jsme sehnali ve stejné cenové relaci spotřebiče lepších parametrů. Vše jsme objednali v jednom obchodě a dostali se tak s cenou za velký odběr ještě níže. Takže jsem nakonec ráda, že jsme v IKEA spotřebiče nekoupili.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Díky za odpověď. A jen tak pro zajímavost :-) kde jste tedy nakupovali? Bylo to přes nějaký e-shop?
Odpovědět
Profilova fotka
@evaamy A můžu dotaz? Proč šunt? Nějaká reklamace?Já mám tedy teď myčku z IKEA, podělal se v ní vypouštěcí ventil, tedy v záruce, takže to vyměnili a teď slape v poho. Je ale hrozně hlučná...
Odpovědět
Tak po pěti letech se pokazila mikrovlnka, přestal se tam točit ten talíř. Myčka myje blbe, nemá světelné kontrolky, nepoznám, kdy co doplnit. mrazák se namrazuje, lednicka vevnitř je taková Švorc. Sklokeramicka deska má skoro neviditelné "tlačítka", musím si vždycky na to posvítit a hned zkraje se nějak vysisovala, vypadá jak špinavá, ale vydrhnout to nejde. Možná to zní jako prkotiny, ale celkový dojem z toho mám špatný a fakt už nikdy..
Odpovědět
@koffen Kupovali jsme v elektře ve vedlejším městě. Viděli jsme jako výhodu možnost případné reklamace u prodejce v blízkosti. Vše jsme si vybrali přímo v obchodě, máme lednici, myčku i pračku Beko, troubu Bosch a varnou desku Fagor. Se vším jsme spokojení. Ceny manžel porovnal s heurekou a vycházelo to velmi podobně (po slevě za velký odběr).
Odpovědět
Profilova fotka
Možná je taky dobré říci jak je na tom IKEA se zárukou. Kromě jedné řady kuchyňských spotřebičů je na vše automaticky 5let záruka v ceně výrobku. Takže i toto je nutné zvážit.
Odpovědět
já zrovna řeším kuchyni a nějaké spotřebiče budou Ikea a jiné kupuji jinde. Jde mě hlavně pomět cena a výkon a 5 let záruku. Moc lidí to nebere v potaz, ale mít pětiletou záruku u spotřebiče a t v ceně je super věc. 5 let záruku mají některé spotřebiče Beko. Mám od Beka sušičku, pračku a i myčku. Myčka myje suprově, lépe něž předchozí Whirpoo. Takže idukční deska a digestoř je Ikea, Trouba Mora a myčku mám Beko. Všechno s pětiletou zárukou v ceně. U předchozí myčky jsem pětiletou záruku dokupovala a jedině dobře. Využila jsem to třikrát. Takže já jsem pro spotřebiče Ikea. Už kvůli pětileté záruce. Nebudou nabízet modely od Whirpoolu a Elektroluxu, pokud si nejsou jistí, že je to kvalita. Můj názor :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se spotřebiči Ikea nemám problém, měla jsem v bytě, ani jedna oprava, mám i teď, taky asi tu střední třídu, zatím nemám problém a záruka 5 let není k zahození. Navíc jsem taky nakoupila vše v akci se slevou, takže asi tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Koupila jsem si od Ikei troubu (už není v nabídce, ale byla bílá skleněná)... když jsme ji s mužem instalovali, tak zezadu byl vevnitř štítek electrolux. Vzhledem k jejich 5ti leté záruce mě vůbec nic neděsí a půjdeme do ikea věcí znovu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?