Šuplík pod indukční varnou deskou. Může tam být?

Slyšeli jste někdy o tom, že pod indukční varnou deskou nemůže být šuplík s příbory, protože kov s indukci děla neplechu a může to začít hořet? Toto nam říká náš truhlář, ale nikdy jsem o tom neslyšela a je škoda nemít šuplík pod varnou deskou. Díky za postřehy.
Odpovědět
Profilova fotka
Hojky, slyšela jsem to v kuchyňském studiu, teda ne přímo o tom, že by něco mohlo začít hořet, ale spíš, že se v tom šuplíku víc drží teplo a tak jsou lepší dvířka, aby se zespoda nepřehřívala. Ale odzkoušeno nemám :-N
Odpovědět
mě teda říkal truhlář, že je to bez problému, naopak ho tam sám dal, přestože na původním plánu byl jen zaslepenej. Ale taky jsem slyšela názory, jakože tam příbory určitě ne, protože a/ mohl by se příbor vzpříčit a vyzkratovat desku b/ deska by mohla na kov reagovat i směrem dolů ale tedy nevím, co je na obou případech pravda. Ani nevím, jak deska zespod vypadá... jen prodávám, jak jsem nakoupila :-D
Odpovědět
Já tedy v minulé kuchyni šuplík pod deskou s příbory a obracečkami,vařečkami atd.měla,a nic negativního jsem nepozorovala,kuchyň byla od kuchyňského studia a vím,že jsem se zrovna na tohle ptala a ujistili mě,že je to v pohodě a ty 3 roky,než jsme se přestěhovali,žádný problém.
Odpovědět
Známi šuplik pod indukci mají a vpohodě (kuchyňské studio) a my si ho tam dáme taky 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Kupte si nemagnetické příbory např. "Progres Nova 6036" a problém vyřešen. Vlny reagují pouze s magnetickými předměty, nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla šuplík ...teplo se tam sice drželo ...ale zas to nebylo ak hrozné, že b to mělo chytnout.
Odpovědět
Profilova fotka
My šuplík pod indukcí máme a pouze pozoruji, že když vařím, tak se mi naběračky trochu ohřejí..nemám tam příbory ale různá míchadla, obracedla..atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme šuplík pod indukcí a není problém. Stolař ale musí vnitřek (korpus) upravit tak, aby byl prostor odvětrávaný. Příbory pod indukcí nevadí. V některých kuch.studiích, kde prodávají sektorové kuchyně už s hotovými moduly, řekli, že šuplík pod indukci nelze dát, protože skřínky nebyly upravené k odvětrání, stolař to ale bez problémů udělá. Dívala jsem se do té naší skříně...tam chybí jen taková jedna lišta, aby nebránila větrání.
Odpovědět
taky jsem to slyšela, tak jsem se ptala truhláře, tak říkal, že o tom nikdy neslyšel a shodou okolností jel ten týden na trh kuchyňských spotřebičů, tak se mi tam zeptal, a prý je to blbost... takže my tam ten šuplík s příborama taky budem mít...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme šuplík s příbory pod indukční deskou. Když vařím třeba o víkendu složitější jídlo na více plotýnkách, tak se příbory skutečně zahřívají, ale nikdy ne tak, aby byly nebezpečně horké...
Odpovědět
Profilova fotka
taky pod indukční deskou šuplík máme - s naběračkama, obracečkama apod. ;-) V prvním kuch. studiu nám říkali, že to nesmí být - že tedy jen zaslepený šuplík. Ale truhlář, co nám nakonec kuchyň dělal, tak říkal, že kuchyní udělal už spoustu se šuplíky pod indukcí a toto slyší prvně :-D Takže tam máme plně funkční šuplík a OK 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Máme také šuplík pod indukční deskou. Příbory jsou jen teplé, ne horké :)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zrovna řeším to samé - budu mít indukční desku na rozhraní dvou šuplíků, takže teplo půjde tam i tam. Do jednoho šuplíku chci dát příbory, naběračky atd. a do druhého by mi pasovali tak čaje, kapsle do kávovaru, sáčky a ubrousky...myslíte, že i to tam může být? Někde jsem četla, že tam nesmí být ubrousky, aby je nenasál větrák z indukce...???
Odpovědět
Profilova fotka
Také mám šuplík a v pohodě,mám v něm desky,podložky,ubrousky....pod deskou je plechový chránič,takže nevidím problém:-) Ani nemám pocit,že by se to nějak extra zahřívalo...
Odpovědět
Příbory pod indukcí nevadí, ale musí tam být větší mezera aby se indukční deska mohla chladit. Při maximálním výkonu přes 7kW přece jen vzniká nějaké ztrátové teplo. Elektrikář mi doporučil pokud budeme používat naráz všechny plotýnky nechat i šuplik mírně pootevřený. Přehrátí je pro indukční desku největší zabiják.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme v podnájmu příbory pod indukcí a pokud jsme vařili třeba 12 hodin vývar, tak se příbory zahřívaly, ale ne tak moc, aby se na ně nedalo sáhnout. V nové kuchyni to tak budeme mít taky :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Každá elektrotechnická súčiastka teplom degraduje. Takže v tomto prípade neide o teplotu príboru, ale o zabezpečenie dostatočného chladenia varnej dosky. Keďže v indukčnej varnej doske je elektroniky až až, je to len na vás, aká bude jej životnosť, pretože obchodníkovi a servisákovi až tak na tom nezáleží :-D
Odpovědět
Měla jsem pod indukcí kořenky s kovovými víčky a dost se přehřívaly. Kořenky jsem tedy vyndala a dala pod indukci plastové misky a je to tak lepší. Po vaření šuplík na chvíli otevřu, aby se vyvětral.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?