Teče nám voda z digestoře, co s tím?

Dobrý den, řeším problém, který se mi opakuje již druhou zimu a to tekoucí vodu z digestoře. Digestoř je komínová vedená skrz strop na střechu domu. Skrz strop vede flexi hadice ( strop 25 cm Miako+beton), potom následuje 40 cm minerální vata, ve které se flexi hadice napojuje na origo plastovou žebrovanou flexitrubku, která vede přes průchozí tašku na střechu (vše jde přímo kolmo nahoru). Mezi vatou a střechou (zde už vede ta origo plastová flexi hadice z tašky) je cca 1 m volného prostoru, který je na půdě a je nevytápěn. Pravděpodobně dochází k tomu, že v té nevytápěné čáti dochází ke kondenzaci a vše pak stéká dolů tou hadicí až na indukční desku. Přemýšlím zda, když ten 1 metr hadice nějak obalím a zaizoluju zda to pomůže. Napadá Vás jak toto vyřešit nebo měl jste někdo podobný problém??
Odpovědět
@omanb ta rura byt zateplena maximalne
Odpovědět
Zkuste to zaizolovat vatou. Mohlo by to pomoc. Pokud se dělá vývod digestoře svisle nahoru přes střechu, musí se udělat odvod kondenzátu. Proto doporučuju dělat vývod digestoře do stěny a ne do střechy.
Odpovědět
Měl jsem podobný problém s ventilatorem na WC v podkroví, tekla z nej voda. Po zaizolovani trubky vatou na nevytapene pude bylo vše OK. Myslím, že u vás to bude obdobný problém.
Odpovědět
Profilova fotka
no radili mi v kuchynském studiu, když dělám vývod trubku z digestoře tak dát tčko tj. po 45 stupni do zdi, ale ten odpad vést ještě ve zdi níž pod digestoř, vysrážená voda pak neteče do digestoře, ale dolů do slepé, kde se pak zase odpaří ....
Odpovědět
@dawerius Když ale nejde dát do stěny a musí se jít do střechy, můžeš poradit jak? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@stvrtka14 @omanb na trubku se napojuje lapac kondenzatu http://www.e-vetrani.cz/kondenzacni-k...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?