Kuchyňská deska Technistone - na kolik vás vyšla?

Zdravím, kdo máte v kuchyni desku z Technistone. U koho jste objednávali a na kolik vás to vyšlo (s cenou za zaměření, montáž apod.) - na m2 nebo na konkrétní velikost linky?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj pokud muzu doporucit tak http://www.granitholec.cz/ - ano jsou drazsi, ale nejlepsi kamenictvi :-) cena technistonu (i kamenu) se odviji od zvoleneho materialu, počtu vyřezů, povrchové upravě a samozřejmě plochy :-) Mam zkusenost ze někdy technistone je dražší než pravý kámen. Nejlepsi je udělat nákres desky a poslat do nekolika kamenictvi a hned budes vědět kde se pohybuje :-)
Odpovědět
Jj, Granit Holec! Dvoj-trojnásobné ceny za stejny technistone ktery dostanete kdekoliv jinde!! :-N
Odpovědět
Vím, že se to hodně odvíjí od počtu výřezů (ač mi není úplně jasné jak se může cena technistone odvíjet od zvoleného materiálu, když to nemá žádné rozdělení, ale je to uváděno jako samostatný druh materiálu. Nicméně v tuto chvíli se mi jedná o cenový odhad, protože jsem např. našla cenu 4 000 za m2, což mi např. při lince 5m x 0,6m vychází na 3m2, tedy 12 tis. Není mi tedy úplně jasné, jak je možné se dostat na 70 - 150 tis. korun - tedy částku, kterou jsem tu objevila v některých diskuzích. Proto jsem chtěla znát zkušenosti ostatních, nějak souhrnně, na kolik to odhadem vyšlo. Nejde mi o přesnou cenu, jen to potřebuju někam předběžně zařadit, jestli to výjde na 10 tis., 30 tis., 50 nebo 150 :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime určitě byla cena za metr čtvereční? Běžně se používá cena za běžný metr, což by ve vašem případě dělalo 20tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@monika42mm ano ale zpracování uplne jinde :-) videla jsem porovnani provedení a je to znat :-) @ookami_hime jsou ruzne barvy a ruzne ceny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V našem případě pro představu CN: - kuchyňské přířezy 270 x 69 (1 ks), 200 x 69 (1 Ks) a ostrůvek 100 x 180 (1 ks) - materiál - Technistone - crystal royal, lesk, tl. 30 mm - viditelné hrany přířezů zaleštěny, opatřeny horní a dolní fasetkou - výřez varná deska 1 ks - výřez pro dřez se spodním uchycením, kotvící prvky ze spodní strany desky, viditelné hrany leštěny s horní a dolní fasetkou - vývrt otvoru pro baterii, popř. pro dávkovač nebo ovladač zátky dřezu - zaměření, šablony, výroba, doprava, montáž Cena 64 600,- bez DPH Jinak desky jsou obecně omezené výrobní velikostí 300x180cm, což pak může ovlivnit cenu. 4000 se opravdu uvádí jako cena za metr. Z toho vyplývá, kolik si firmy účtují za zaměření, zpracování, dopravu a instalaci.
Odpovědět
@awakened děkuji! :) to vychází na docela šílenou pálku :-|
Odpovědět
@jakuda jasně, máte pravdu, omlouvám se :) bylo to za běžný metr samozřejmě. Jen moc nevím co si pod tím pojmem mám představit, tak jsem to nechtěně zaměnila :)
Odpovědět
@verunky aha, rozumím, děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime Vychází to sice na pálku, ale člověk má jistotu, že je to de facto nezničitelná záležitost. Navíc i z původně obyčejné (myšleno levnější) kuchyně udělá kuchyň luxusnějšího vzhledu. Každopádně doporučuji oslovit přímo nějaké kamenictví, které s Technistone pracuje. V kuchyňských studiích typu Sýkora apod. jsou ceny úplně někde jinde a když jsem se tam informoval pro srovnání na konkurenční cenovou nabídku, paní mi bez okolků řekla, že se na takovou cenu (výše) nikdy u nich nemám šanci dostat. Počítám, že by to bylo cca 2x tolik.
Odpovědět
Souhlasím s @awakened. Máme desku Technistone, bydlíme šestým rokem a deska je netknutá, jako nová. Jsem moc ráda, že jsem nešetřila :-D a rozhodla se pro tento materiál.
Odpovědět
Děkuji :) ano, vím jaký je to rozdíl, u rodičů máme desku z umělého kamene už 10 let a je to naprosto úžasná věc :) jen se to nakonec postupně docela hromadí a nerada bych se dostala na 300 tis. za kuchyň, to bychom už nedali asi :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Rodiče mají Corian a vidím jedinou výhodu, kterou je bezspárové provedení, což je úžasné u dřezu. Nevýhody - cena, náchylnost k poškození (škrábance - lze přebrousit, vysoké teploty). Technistone bez spojů udělat nelze, ale umí to napojit tak, že to skoro nejde vidět, taky je studený. Jinak samá pozitiva :-).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@awakened Prosíím, nebyla by možná fotka barvy desky crystal royal???
Odpovědět
Profilova fotka
Nechávala jsem si nacenit Corian, Technistone a keramiku. Cenově to takový rozdíl nebyl, vždy cenu ovlivňovala délka dopravy. Potřebovala jsem desku 280 x 60 cm s výřezen na dřez a varnou desku, zaleštěnou z přední části a ostrůvel 180 x 90 cm zaleštěný ze všech stran. Vše o tloušce desky 3 cm. Cenově jsem se pohybovala kolem 95 tisíc Nakonec jsem od toho ustoupila. Já osbně bych volila Technistone nebo tu keramiku. Corian mne nepřesvědčil vůbec ničím :-( Barva šedý beton
Odpovědět
Profilova fotka
@makymj Ještě ji nemáme, resp. je u kameníka ve skladu. Stavba má zpoždění a zaměření kuchyně potažmo desky z TS se posunulo. Mimochodem upozorňuji, že tento dekor se brzy přestane vyrábět. Důvod nevím, je to informace z kamenictví a přímo od výrobce TS.
Odpovědět
@awakened A jaka je, prosim, priblizna cekaci doba na jeji vyrobu? my prave ted zadavali kuchyni, pocitam tak 6 tydnu od zamereni desky, je to spravna uvaha? :-/
Odpovědět
Profilova fotka
To je dotaz spíše na konkrétního kameníka či kuchyňské studio. Určitě bude záležet i na vybraném dekoru a jeho dostupnosti. U nás je to složitější, pořád se s termínem posouváme :-|. @makymj
Odpovědět
@awakened Jasny. Ja mam dneska schuzku s truhlarem, ten mi prave zjistuje technistone, vzorniky, a sametove sklo za desku Matelac. To taky bude asi na dlouho :-/ Tak dekuji za odpovedi a preji rychle dodelani. Nam se taky vss zdrzuje vecmi tohoto typu, takze to znam...
Odpovědět
Tak my dostali naceneni na nasi desku do kuchyne. Barva nakonec Brilliant White, 3 cm tloustka. Cena s montazi, vyrezy, fazety celkem 102 tis. Kč.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@awakened Mohla bych se prosím zeptat, od koho máte tu desku (jaký dodavatel - kameník), byla jsem právě ve studiích a tam se ceny pohybovaly tak o 1/3 výš než u vás. Dík
Odpovědět
@maces_ka My ho mame od Kamen Dekor, nakonec stal 110 tis. Briliant white. Davam vizualizaci kuchyne, nemam na fotce videt cely a jeste nebydlime. 3cm tloustka, delka 270x80 (pak se zuzuje od okna na 60), pak ten kousek vedle trouby 90x60. Ostruvek je 150x110 tusim.
Odpovědět
Profilova fotka
@maces_ka Poslal jsem SZ.
Odpovědět
Ahoj poptej rovnou technistone.maji webovky. Prijedou zameri daji cenu na montaz, dopravu. Ja byla max spokojena. Cena tak o 1/3 nizsi nez pres " dodavatele". Prace odvedena perfektne a velmi slusne jednani. Cela kuchyn do U + bar.pult+ jidelni stul me stal cca 90 tisic. Barva brighlight white(se zrcadky). Ted ji mam 2 roky a je netknuta, udrzba super staci jen jar na pap.uterku setrit a utrit do sucha. Leskne se jak nova.
Odpovědět
@makymj Moc pěknou máte kuchyni :)
Odpovědět
Máme naceneny technistone briliant white v rozměru 240x60cm a 210x110cm tloušťka myslím 2cm ,výřez na drez,baterii ,2x zásuvka, varna deska a zafrezovany drez na cenu necelých 90tis .Realizace bude někdy v květnu.
Odpovědět
@mitoma Nam nacenili obe verze, 2cm i 3 cm, rozdil byl 30 tis. Kc navyseni ze 2 na 3cm tloustku.
Odpovědět
@makymj nám říkali,že rozdíl minimální. My do něj jdeme určitě.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Tak jsem dneska byla na schůzce se stolařem a doporučil mi technistone.Říkala jsem mu, že bych se nerada dostala na částku jako jsem načetla zde....po tom co mi řekl, nevím, kde ty částky berete. Mám tam rozměry 1x2,75m a 0,6x1,2m a prý se vejdu do 50.000,-....přesně mi to spočítá přes víkend, tak jsem zvědavá, jakou cenu mi tam dá....nicméně, jsem si říkala, jak je možné, že někdo to nacení na 100.000,-???
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?