TICHÁ LEDNICE. Máte nějaký tip?

Sháníme novou lednici - samostatně stojící, hloubka max 60 cm, šířka max 65. Chceme co největší chladící prostor ideálně přes 270 litrů a chladící prostor alespoň 70 litrů. Hlavně ale chceme, aby byla tichá - takže žádné trvalé hučení nebo občasné škrundání, vrzání nebo podobné pazvuky. Nemáte nějaký tip?
Odpovědět
@robertpok na kolika diskusních fórech budeš ještě zakladat tuhle primitivní diskusi?! Nebud línej,vše si můžeš dneska lehce zjistit!
Odpovědět
@catle Zase takové primitivní to není. Ono je totiž rozdíl nějaká katalogová hodnota a reálná praxe, kde je mnohdy lednice zabudovaná, hluk a vibrace se šíří jinak, apod.
Odpovědět
Já bych se z dovolením přidal, ale zajímají mě americká lednice - má někdo opravdu tichou, ideálně i s výrobníkem ledu...?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme Samsung RS66A8101B1 a je to opravdu tiché. Údajně 36 dB. Nejspíš budou i verzi s výrobou ledu.
Odpovědět
@pyramis má šílenou spotrebu 😮
Odpovědět
Profilova fotka
No já bych řekl vzhledem k objemu spíš odpovídající. Vydá to za dvě vestavky 😎
Odpovědět
Zatím to u nás vypadá na LG GBP62DSNCN1 https://lednice.heureka.cz/lg-gbp62ds.... + Je objemná + Je tichá + Dá se vzadu úplně dorazit ke stěně (větrá po stránách). - Nemá sklopnou polici pro umístění vysokého hrnce nebo lahví. - Nedělá se v bílé barvě
Odpovědět
Případně ještě LG GBB62SWGCC1 https://www.lg.com/cz/chladnicky/lg-g... + Je objemná = Pár recenzí zmiňuje, že je i tichá + Dá se vzadu úplně dorazit ke stěně (větrá po stránách). - Nemá sklopnou polici pro umístění vysokého hrnce nebo lahví.
Odpovědět
@pyramis To je ta, která má uvnitř na výrobu ledu tohle...? Jestli ano, jak to přesně funguje a jak jste s tím spokojeni? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Horst Ano, to je ona. Funguje to tak, že ta horní část je klasické plato na výrobu ledu nalitím vody z kohoutku, dá se to celé vytáhnout z té krabičky. Dole je zásobník na již hotový led. To horní plato je otáčecí a až kostky zmrznou, tak se to otočí a měly by padat dolů. Zda to funguje, netuším. Žena to zkušeně hned celé vyhodila, neboť to v mrazáku zabírá téměř celý jeden foch. Takže jedeme klasiku, co se týká ledu.
Odpovědět
@pyramis To není příliš praktické. Myslel jsem, že to bude dobré, s manželkou jsme se na něj také dívali a zaujal nás. Ale ještě to zvážím. Pak je pravděpodobně lepší mít americkou lednici s klasickým výrobníkem.
Odpovědět
Profilova fotka
To je věc názoru. Mně třeba přijde nepraktický klasický výrobník ve dveřích, protože jej nemohu vyjmout a vždy tam bude zabírat místo.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Máme Bosch, je vysoká. Má přes 2 metry, větrání má taky po boku, je málo hluboká, takže mi lícuje s kuchyňskou skříní. Je tichá. Nevím o ní. Občas třeba 2x do týdne začne cca na 3 minuty dělat nějaký zvuk. Není to nic hlučného a pak vždy zase přestane. Ja bych si ji vybrala rozhodně znovu protože je super. Je to tato. Už ji samozřejmě ale nevyrábí. https://www.bosch-home.com/cz/seznam-...
Odpovědět
Profilova fotka
@marta_kovar Máte ji postavenou vedle linky? Nebo zastrčený v kuchyňské lince?
Odpovědět
Profilova fotka
@dopcom vedle linky. Ona právě větrá tím bokem. Asi kdyby byla někde “zavřená”, Tak by ji podle mě nemuselo dělat nejlépe. 😔
Odpovědět
Profilova fotka
@dopcom Pokud má větrání z boku, není dobré mít na bocích dřevo. To je možné u chladniček se zadním větráním. Náš truhlář také nedoporučil umístit skříňku nad ledničku. A to jsem si myslel, že tam to nebude problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@marta_kovar Ptal jsem se, protože spousta lidí to má schované. A také si myslím, že časem by mohl nastat problém, že by se lednice mohla přehřívat. @michals11 To ano, i když je fakt, že vizuálně by to vypadalo lépe.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?