Trápení s rozmístěním kuchyně, co je lepší?

ahoj lidičky, potřebovala bych poradit s rozmístěním kuchyně, máme bungalov, kuchyn s obyvákem nějakých 39m, celá místnost 8x5metrů v kuchyni 4,5m zmenšeno o výklenek...okna jsou 1,5m.....jde mi o uspořádání, zkousela jsem to na rychlovku naházet do plánovače...neřešila jsem typ skříněk, jen umístění...a pokud bych se rozhodla pro ostruvek, tak bych ho chtěla prázdný, bez dřezu nebo vařiče....umístění myčky, jsem vždy volila hned vedle dřezu napravo...a asi mám malou uličku mezi otrůvkem, ttudíž to ve skutečnosti bude zasahovat více do obyvací části... varianta č.1 - zdá se i praktická a jednoduchá, uvažovala jsem, že bych dala pouze do prostoru před linku větší jídelní stůl varianta č.2 - téma ostrůvek, nejsem rozhodnuta jakou velikost ...je fajn mít vzdušnost a prostor kolem ostrůvku var. č.3 - posunutí ostrůvku ke zdi var. č.4 - vypadá uhlazeně, jen si nejsem jistá tou lednicí a troubou na druhé straně:D..popř. skřín s troubou by se vlezla ještě vedle okna jak je digestoř a celé se to zmáčklo a lednice by stála osamoceně.. a poslední varianta, strašně se mi zamlouvá, ale mám strach z té příčky... je fajn mit v kuchyni soukromí, nikdo vám hned nečumí do kuchyně, nikoho neobtěžujete rámusem z kuchyně....zároven se tam vleze i stůl a je to prostě rozděleno na své zony..jenže komu to řeknu, tak jsem za blázna, že vymýšlím ještě nějaké příčky, že ta místnost není tak velká..:D..přítel mi jen řekl, že si to mám dobře promyslet, že za pár let nebude bourat příčku, že to budu chtít otevřít..:D díky za mrknutí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Varianta 4 se stolem jako u varianty č. 3.
Odpovědět
je to složitý rozhodování, ale nikdo to za vás neudělá :-D za mě jen nějaká připomínka a to, že všude je trouba a lednice vedle sebe (trouba bude ohřívat lednici, když se bude péct) a na většině návrhů je trouba na druhém konci než je vařič, což podle mě není ideální uspořádání
Odpovědět
Profilova fotka
u ve stavných spotřebičů bývá trouba a lednice vedle sebe, ale vy tam máte lednici samostatnou, to bych ji pak vedle trouby asi taky nedávala. jinak rozhodnout se musíte podle toho, jaký máte životní styl, co od toho prostoru očekáváte, jak často a jak velké míváte návštěvy apod. to my nevíme. někdo trvá na oddělení kuchyně od obýváku a jiný chce opravdu čistý otevřený prostor...variant máte zatím hodně, očividně nevíte, kterým směrem se vydat. trošku bych si to víc ujasnila a pak už jen ladila detaily ;-)
Odpovědět
@evika1826 Mně se ke tvaru místnosti nejvíc hodí poslední varianta.. jen bych pořešila lépe rozvržení skříněk a spotřebičů. Příčky bych se nebála, ale záleží, jaký máte životní styl a co od prostoru očekáváte.. za mě určitě není malé oddělení obou prostorů na škodu, získá se tím zeď, se kterou se pak lépe pracuje při rozmístění nábytku.
Odpovědět
Profilova fotka
@vineta je fakt, že nějaká další zeď by se nám v domečku taky šikla. ale my jsme zrovna ti, co trvali na otevřeném prostoru, tak máme smůlu a o to méně možností vytvořit úložné prostory :-N
Odpovědět
já bych volila asi variantu č. 3 nebo č.4 , víc se mi asi líbí č.3, protože u trojky mi připadá, že tam ta lednice s troubou tak divně trčí vedle dveří (do spíže, předpokládám? :) Pokud by to ještě šlo vyřešit stavebně a předsunout tu stěnu dopředu, aby byla lednice a trouba jakoby ve výklenku, tak by to nemuselo vypadat špatně :-)
Odpovědět
oprava předchozího :D u čtyřky mi připadá, že tam ta ledenice divně trčí :D
Odpovědět
@evika1826 Na to, jestli mít kuchyni oddělenou od obývacího prostoru, neexistuje univerzální rada. Někdo to chce oddělit a někdo dohromady. Nenechte si do toho mluvit od ostatních a udělejte toto rozhodnutí nejdříve. Ale doporučuji společně s přítelem, protože tam budete bydlet oba. Zamyslete se, jak žijete nyní a jak probíhá typický den, nebo večer. Trávíte ho všichni společně, nebo odděleně? Vadí, nebo vadilo by případně někomu dalšímu v domácnosti, že uslyší různé hluky z kuchyně? Nebo vaříte společně? :-) Zkrátka každý to má jinak. Toto je zásadní rozhodnutí, protože vše ostatní se od toho odvíjí. S pozdravem, Jiří Vrzal
Odpovědět
Profilova fotka
Momentálně máme podobný prostor délka 8,3 šířka 5,6, v kuchyňském koutu 3,6m. Mezi náma, nedovedu si představit ostrůvek, prostor by byl hodně stísněný... Já bych nechala prostor otevřený, ostrůvek bych nedávala... ale na uspořádání kuchyně to chce hodně zapracovat. Koukni třeba k @markettka1 , má kuchyni bez ostrůvku a celý prostor vypadá úžasně ;-) Ono asi dávat ostrůvek za každou cenu je hloupost, někdy je lepší ho oželet ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?