Třídění opadu v kuchyni v RD

Jak máte v RD řešené třídění odpadu, vzniklého v kuchyni? V bytě jsme měli tříděné koše v kuchyňské lince (koše byly malé, takže věčně plné). Přemýšlím, jestli i v RD je několik košů v lince rozumných. Třídíme hodně (plast, papír, sklo, v domě asi i věci na kompost...) a při 60 cm, která mám v lince k dispozici na koše, jsem na podobném výsledku jako v bytě. Mám možnost dávat separovaný odpad do spíže nebo do technického zázemí (ale nevím, jestli se mi bude chtít chodit s každým kelímkem za jedny nebo dvoje dveře). Jak máte prosím řešené třídění odpadu v RD vy? Máte "dublovaný" systém, tj. třídíte do malých košů v kuchyni a pak máte velké koše někde jinde (spíž, garáž, technická), kam ten separovaný odpad z kuchyně nosíte, když jsou koše plné? Nebo máte v kuchyni jen směsný odpad a se separovaným odpadem chodíte rovnou někam do pomocných prostorů typu spíž, technická apod.? Případně doporučíte nějaké jiné, fungující řešení? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Přidám se, řeším to samé. Teď máme v kuchyni dva velké koše na papír a plasty. Ty jsou mimo linku. Pak ve skříňce mám koš na směsný odpad a koš na hliník. Do nové kuchyně bych chtěla všechny ty koše nějak schovat a ideálně nezmenšovat.
Odpovědět
No, mám tu klasiku, 2 koše pod dřezem a docela se to plní. Máme to u nás jednodušší, že můžeme do plastů dávat i plechovky a krabice od mléka, což je fajn. Jinak, na zbytky pro slepice a na slupky máme menší nádobky, které se vynáší častěji. V technické potom skladuji lahve a sklínky, ty dávám do tašky a až je plná, tak ji vynesu. Větší plasty dávám hned do pytle, který je taky v technické, papíry do krabice, která je taky v technické a jedou za čas to vyvezu do sběrného dvora.
Odpovědět
v kuchyni mám jenom velký koš na směsný, tříděný jsem měla v předchozím domě v ikea taškách ve sklepě, teď ho mám ve špajzu vedle kuchyně /papír, plasty, sklo/
Odpovědět
V kuchyni máme výsuvný dvoj koš - jeden na smesny odpad a druhý na plasty, dále v rohové skříňce pod dřezem máme tašky na papír, sklo, krabici na skořápky, misku na tvrdé pečivo a malý komposterek na bioodpad. Vše jsem se snažila zakomponovat do kuchyně abychom nemuseli s odpadem nikam lítat.
Odpovědět
V kuchyni ve vysuvnem supliku 60 cm sirokem mam 4 kose (popelnice, plast, sklo a kov). Ve skrince pod drezem mam karton. A na lince mam misky na bioodpad ke slepicim a na skorapky.
Odpovědět
Triedim len papier a plast (u nas vratane plechoviek a kartonov od mlieka), zvysok komunal. Mame to v linke a akonahle je to plne, nesiem do kosov pred dom. Kazdy dom ma svoje kose (cierny, modry, zlty, hnedy).
Odpovědět
Pod dřezem mám dva koše: na směsný a na papír. Na dřezu mám plastovou krabici na kompost. Ve spíži (která je přímo v kuchyni) mám pytlík na plasty (+nápojové kartony), krabici na kovy a papírový sáček na skořápky (dáváme sousedům pro slepice). Skla máme asi tak nejmíň, to dáváme za dveře do sklepa, manžel na něj má ve sklepě pytel a až je plný, odveze se.
Odpovědět
Řešíme totéž 😒 Aktuálně mám: - volně stojící koš na směšný odpad - 2x z IKEA takové tašky na konstrukci na tříděný (plast, papír) - pak mám na lince plechovku na drobný kov, kterou chodím vysypávat do sklepa do pytle - za dveřmi do sklepa (aby to bylo blízko) je taška na sklo - na zbytky pro slepice je v lednici plastová krabička. Do budoucna v nové kuchyni musím vyřešit právě ten směsný, papír a plast. Takže přemýšlím o 3 koších do linky, budou malé, takže se budou vynášet častěji. Zatím jsem vymyslela do sklepa stojany na tříděný odpad, do kterých se rovnou připne pytel na ten tříděný odpad (dostáváme od obce, jsme v programu "moje odpadky"). A ty pytle pak vozime na určené místo.
Odpovědět
Profilova fotka
Pod dřezem mám dva velké koše - směsný a plasty. V technické místnosti jsou krabice na papír a kartony - sbíráme pro děti do školy a školky - a pytel na PET + pytel na tetrapaky. Tyto pytle pak jednou měsíčně hodíme před barák (pokud jsou plné) a služby města odvezou. Sklo vyhazujeme výjimečně - rovnou do kontejneru. Všechny kontejnery máme pár kroků od domu, takže s čímkoli můžu rovnou poslat některé z dětí a nemusím lítat sama. Stejně tak s petkami do technické atd. posílám skoro výhradně děti. Vyhovuje mi to víc než mít všechen odpad v kuchyni 🙂.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme jeden koš na odpad, na tříděny odpad máme tašky v technické místnosti od bývalé obce na odpady. Plastů je hodně dáváme je nejčastěji do pytle. Manžel pak to vyváží při cestě do práce. Líbily.by se mi koše na tříděny odpad, měla bych e ve spíži ale podle muže je to zbytečně drahé, projdenwe je to
Odpovědět
Profilova fotka
Mam tři 60 l koše Ikea ve spíži v kuchyni-směsný,papír,plast..ty potrebuju nejvíc,tak jsou hned po ruce..Tetrapak mame vyjimecně,davam stranou do papirove tašky,sklo taktéž,kov manželovi do bedny,baterky do krabičky a na bioodpad mam pres sezonu,co nam odvazeji biopopelnici,nadobu na lince..mám to tak roky,vyhovuje mi to,je to po ruce vše a neměnila bych.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?