Trouba - katalytické čištění nebo "postaru" ručně?

Je dnes trouba bez katalytického čištění opravdu krok zpět (jako třeba nemít pračku), nebo je to záležitost pro toho, kdo vyloženě nerad uklízí? Drhnete troubu tak hrozně často a s takovým úsilím, že se vyplatí takovou troubu pořídit? Popř. pyrolýza? O cenu teď nejde. Díky.
Odpovědět
Preco si neulahcit pracu, ked sa da.
Odpovědět
myslím, že je to snad stále pro "lenochy", co neradi čistí troubu. Já teda nerada. Mě by se líbila pyrolýza, uvažovala jsem o ní taky před lety, když jsem pořizovala novou kuchyň, nevím už, proč jsem rozhodla proti (asi vysoká cena trouby a pravděpodobně asi vysoká spotřeba el. energie při pyrolýze). Troubu nečistím tak často, asi 1-2x do roka, což asi není ideální, jelikož drobné připečeninky se sem tam najdou. Měla by se čistit okamžitě a ne až to zaschne a zatvrdne. Ale jsem na ni hodně opatrná, nepeču tam moc odkrytá masa, nesmažím tam řízky, dávám si pozor i na ovoce (prskající rybíz), takže žádný pečený čaj apod. Takže určitě záleží na způsobu a frekvenci použití. Podle tohoto odkazu bych se rozhodla pro pyrolýzu, katalytické čištění ne. Nebo manuální čištění, a ušetřené peníze bych spíš vrazila do lepší myčky, do pračky, sušičky apod., prostě toho, co je potřeba mnohem víc. http://www.flexy.cz/slany/poradna-fle...
Odpovědět
@borntolive pokud o cenu nejde v 1.řadě, tak určitě pyrolýzu. Proč si pořizujeme myčku na nádobí, sušičku, pekárnu na chleba, kuchyňský robot a spoustu jiných vymožeností moderní doby? - no přece aby jsme si ulehčili práci :) ...já osobně nesnáším drhnutí trouby (drhnu doma spoustu jiných věcí a tam se dostatečně vyřádím) proto jsem při zařizování kuchyně trvala na pyrolýze a mám ji. Dneska už je to cenově dostupné a já troubu používám skoro víc jak varnou desku. Katalytické čištění jsem hned zavrhla, to mně nenadchlo, to je jak mít pračku s polovinou otáček :)
Odpovědět
Mám pyrolýzu a trouba po vyčištění je jak nová. Akorát musím vyndávat rošt a kolejničky a to drhnout v ruce, škoda, že se nedá vyčistit s troubou :-( .
Odpovědět
Pokud bych si vybírala troubu a nepotřebovala hledět na cenu, tak bych volila s pyrolýzou. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U katalýzy část stejně budeš dělat ručně, takže určitě pyrolýzu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?