Tvar kuchyňské linky - co myslíte?

Zdravim! Tak jsem si myslela, ze uz to mame tvar vyreseny (U), ale bylo nam doporucen tvar L misto U. Co byste zvolili? U (na obrazku) nebo L (bez ramena u pohovky)? Pohovka nakonec bude jedna, a to u kuchynske linky. Argumentem ve prospech L je to, ze neni prijemne sedet na pohovce, kdyz nad tebou je 90cm vysoka skrin (rameno U) , U zmensuje prostor, pokoj nebude pusobit vzdusne, kdyz se sedi na pohovce, neni videt spodek dveri. U nas je pohovka "nalepena" na kuch linku. Argument ve prospech U: vetsi pracovni plocha a moznost koukat do prostoru nikoliv jen do zdi jako v L. Co si o tom myslite prosim?
Odpovědět
Profilova fotka
zvažovala jsem stejné dispozice a vyhrálo U. já prostě chci koukat do prostoru. chci se dívat, jak si hrají děti, dívat se na pořady o vaření, dívat se z fr. okna ven nebo komunikovat s návštěvou. nic z toho mi varianta do L nenabídne. ano, je to vzdušnější, dá se úplně jinak využít prostor, dát třeba i kulatý stůl do volného prostoru, ale u nás tedy potřeba úložných prostor a má potřeba být i v kuchyni v centru dění, prostě vyhrála. mít více místa, tak dám dvě linky proti sobě. hodně lidí i volí ostrůvky, kuchyně je dokola průchozí. mě se to moc líbí, ale nevyhovovalo by mi to. přeci jen chci mít kuchyňskou část aspoň trošku oddělenou a ne, aby si děti kolem mě hrály na honěnou :-N už jsme měli v nájmu takové pidi G a vyhovovalo mi to. vše tak nějak dokola kolem sebe po ruce :-)
Odpovědět
@blahova_andrea oddeleni kuch linky od obyvaku je prave to co chceme mit. Ale zkousela jsem sedet na pohovce ihed u kuchynske linky a je to nic moc teda. Nevim zzda by tommu nepomohly nejake policce.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli je fakt, že my pak máme jídelní část a pak teprve sedačku, tak jsme toto neřešili. co tedy dát ze zadní strany linky fakt knihovničku a k ní menší odkládací stolek? zas záleží jak velkou chcete sedačku, kolik místa vám to odsunutí vezme. https://www.google.cz/search?q=knihov...
Odpovědět
Profilova fotka
A nechat jen tu sedačku na druhé straně a u kuchyňské linky umístit televizi nebo knihovnu by nešlo?
Odpovědět
já mám i pocit, že v Lku budete mít docela málo místa, když tam máte ty dvoukřídlé dveře ... ?
Odpovědět
@jakuda zkouseli jsme a neni to moc komfortni, protoze ihned vedle jsou dvere do detskeho pokoje. A take protoze na druhe strane mame rostliny, ktere nepreziji prime slunce (prime slunce sviti na pohovku u kuch linky).
Odpovědět
@kataw ani ne, to by asi stacilo. Mne i L prijde velke, kdyz porovnam,s tim co maji znami.
Odpovědět
nejak tak by to vypadalo (ale bez baru a sedacka je rovna, ne L). To je spatne?
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli špatné to není, pokud to obyvatelům bude vyhovovat. pokud sis tam ale sedla a necítila jsi se dobře, tak to nebude ale asi to ideální. květiny, co nemají rády světlo se nedají přemístit jinam? sedačka u dětského pokoje vadí proč? mě by tam tedy víc vadila tv
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli Mě osobně by to nevadilo. Je to z mého pohledu stejné, jako na druhé straně u zdi. Ale vy si musíte vyzkoušet jak se Vám u toho bude sedět. Kuchyň bych ale kvůli tomu nezmenšoval.
Odpovědět
@syeli Taky bych dala sedacku na druhou stranu, ale pokud nechcete, tak bych tam dala tu Lkovou. Rovna mi tam prijde takova "zarazena". Kvetiny byste mohli dat jinam a do obyvaku koupit nejake odolnejsi. Kuchyni urcite nezmensovat.
Odpovědět
@blahova_andrea mame dost maly byt, a ty kvetiny potrebuji misto (areka a dracena). Nevymysleli jsme kam je dat jinam :(. Pokud je sedacka u detskeho pokoje, tak kdyz na ni sedim, nevidim co delaji deti. Dvere do det pokoje jsou 100cm siroke, hraci koutek je jako na dlani :). Plus se necitim komfortne, kdyz jsou u sedacky dvere. Tv nemame.
Odpovědět
Článek se načítá
@syeli Prosím co je to za místnost? Kuchyň s jídelnou?
Odpovědět
@jakuda Ted nemame zadny nabytek a jsme se zvykli na velky (22m2 ) vzdusny prostor. Ucko to o hodne zmensi, ale taky si rikam, jak casto a jak dlouho sedim na pohovce a kocham se pokojem? A jak dlouho a casto varim? Z praktickeho hlediska tedy na plne care vyhrava U. Moc diky za prispevek.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli Ještě se zeptám, jak důležité je pro Vás zachovat ty dvojité dveře? Ptám se proto, že kdyby to byl můj prostor, uvažoval bych nad variantou nechat tam jenom obyčejné dveře a v prostoru, který bych tím získal, udělat druhé rameno kuchyně do U s otevřeným prostorem směrem k sedačce. Tím by byl zachován pocit vzdušnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli njn, to máš těžké. když ti není na sedačce dobře u ostrůvku ani u dveří... :-N tak bych zrušila sedačku, místo ní dala krásný jídelní stůl s pohodlnými židlemi a tam pila kafe a koukala na děti v pokojíčku ;-) a neboooo...dát sedačku ke dveřím a na druhou stranu zrcadlo, když nemáte tv a můžeš na děti koukat odrazem :-D
Odpovědět
@blahova_andrea toto reseni jednoznacne vede!
Odpovědět
@jakuda dvere musi zustat :)
Odpovědět
Profilova fotka
ve vasem pripade bych byla pro L s tim ze mycka muze byt hezky vlevo od drezu :-)
Odpovědět
@verunky diky. Doma byla dlouha diskuze doprovazena presunem krabic pro znazorneni L a U variant. Jdeme do U (asi :-D )- nechceme koukat do zdi. Moc vsem dekuji za cenne prispevky!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?