Umělý kámen nebo laminát jako bílá pracovní deska

Zdravim. Vybirame pracovni desku v bile barve, prip s nejakym vzorem. Premyslime, co je lepsi, umělý kamen ( technistone, staron-prozatim je zarazuji do stejne kategorie byt' vim, ze maji ruzne slozeni) nebo laminat (egger, kaindl). Rozdil cenovy je sileny - 60tis oproti 6-8tis. Laminat nema dlouhou zivotnost. Opravdu se da ho vymenit, aniz by se ponicily spodni skrinky a drez a varna deska? Krajim pouze na prkynku, odkladam horke hrnce na podlozky. Nejzasadnejsi pro mne je, aby se pracovni deska nezabarvovala- caj, boruvky, jahody, omacky. Znama ma 8 let staron- jedno misto ma zazloutle, tam ma konvicku s cajem, a to presto, ze to hned utira. Drez se spodni montazi je samozrejme pekny bonus. Jeste uvazuji o keramice. V tech zakladnich barvach je cenove podobne jako nejlevnejsi umely kamen. Co byste prosim doporucili?
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli také jsem teď řešila stejný. Nakonec jsem se rozhodla pro umělý kámen technistone. Cena je teda šílená, ale myslím si že tato deska opravdu vydrží. Mám kuchyň 6 let s laminátovou dřevotřískou a mám jí už celkem zničenou. Tak doufám, že umělý kámen za tu cenu fakt vydrží.
Odpovědět
Jeden truhlar nam hodne doporucoval technistone. A pak jsem se zeptala co on ma doma a odpovedel, ze laminat. Tak si rikam, ze prece sobe domu truhlar poridi to spravne. Pry jeho manzelka vari hodne, desce je pres 8 let, ma odlepene casti u varne desky, ale jinak dobry.
Odpovědět
@syeli Zatím nemáme, ale chceme umělou kamennou desku z Ikea, cena je tam tuším asi 7000 Kč za metr. Laminát nesnesu, navíc s ním nemám dobré zkušenosti- je na něm znát každý rok. Nyní máme nerezovou pracovní desku a super, dá se na ní dělat bez následků naprosto cokoliv, hledala jsem tedy aspoň trošku adekvátní náhradu.. tak uvidíme. Evidentně to moc lidí nemá 😕, nemůžu se dopátrat nějakých zkušeností..
Odpovědět
@syeli U laminátu je ještě hodně často poškozená část kolem dřezu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj nasi maji Laminat (nevim presne jestli je to kaindl, egger,...) pres 15let a bez znamek poskozeni, pokud ta deska nekde nabobtnava (drez, rohovy spoj) je to dusledkem spatne porovedene prace. u svetlich jednobarevnych odstinu je snadnejsi rozpoznad poskozeni, treba kdyz sjede nuz a tak. Technistone je o porovnani odolnejsi material ale tim že je to smes kamene, pryskyřice a akrylatu, muze se stat ze se nekde jinak z barvi (vysoke teploty a tak) ale na "normalni zachazeni je pohodlny :-) doporučuju ne lesklou povrchovou upravu ale treba patinu :-)
Odpovědět
@vineta mame nyni laminat 6 let- deska je jako nova. Dezen - nejaky svetly mramor, cesky vyrobce tusim , sedo-zluta. Jedina vec, ktera je pekne oskliva-tak to jsou listy, povypadavaly zatky, misty se roztrepalo. Mame sporak, tak nedokazu si rict, co s laminatem udela varna deska.
Odpovědět
@vineta co vim, tak se to hodne pouziva v prumyslovych kuchynich a z toho dovozuji, ze pokud nevadi vzhled a kapky, tak bude nejodolnejsi. V Americe se to casto pouziva
Odpovědět
@verunky diky! U mne je prave nejvetsi problem se zabarvenim. Delam s ovocem na pracovni desce-stopy jsou vsude :D. Ale staci lehoucce setrit a deska je jako nova. Chceme bilou. Proto nevim, jaky material zvolit.
Odpovědět
Profilova fotka
@syeli Já jsem řešila stejný problém, nakonec jsem vybrala Egger Dub Halifax. Od umělého kamene mě odradila kolegyně. Má bílý Technistone, vaří hodně a říkala, že po 5 letech by to chtělo nechat přebrousit (rýhy, skvrny aj.), ale že se jí do toho nechce, protože při broušení se v místnosti usadí velmi jemný prášek, který se velmi špatně uklízí.
Odpovědět
@dominika1989 jsem si myslela, ze by pouzivali brusku s odsavanim, jak to treba maji parketari. Diky za uzitecnou informaci! To jen potvrzuje moje obavy, ze cena v tomto pripade nezaruci odolnost vuci skvrnam..
Odpovědět
No, ono by asi jeste nejak slo zvladnout ten prach, ale ja bych asi v tom pripade musela nechavat desku brousit porad, nesnasim skvrny. Ryhy nevadi, ale zazrale svrny, ktere nejde odstranit jsou na zblazneni :-D
Odpovědět
Profilova fotka
být to jiná barva než bílá, šla bych do laminátu. ale pokud trváte na bílé, tak bych šla do technistone. to vám v pěkném stavu dřevotříska prostě neustojí
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?