Umístění dřezu x odpad vody. Máte zkušenost?

Ahoj, chtěla bych poradit od někoho, kdo to třeba doma udělal nebo se chystá...chci usadit dřez tak o 4 metry dál než je teď...problém je jen v odpadu vody, aby měl spád...prý je vyhláškou daný spád 5cm na metr... Nemáte s tím někdo zkušenosti??? Budu vděčná za každou radu...
Odpovědět
ahoj, já si myslím, že když se na ten stávající odpad napojíte hned u podlahy, tak těch 20cm na 4m by neměl být problém, ne..?? Jako můj je instalatér a vždycky říká, že centimetry jsou naprd, že se to musí udělat tak, aby ten odpad měl co největší spád.. Zatím mu to vždycky vyšlo :-N
Odpovědět
zelvatko: No to jo, to se budeme snažit o co největší spád. Když půjde větší, nebudeme dodržovat 5cm na metr...ale horší je, že ty 4m jsou ještě s rohem...že to budeme jako vést po jedné stěně , pak dojdeme do rohu a ještě kousek je to třeba vést...tím to bude takové komplikovanější. No budu si tam muset nějakého instalatéra pozvat a pokud mi řekne, že to nejde...zboří mi představu o mé kuchyni snů. Taky si na tvého partnera vymýšlí lidi takovýhle lahůdky, co chci já??? :-D
Odpovědět
no, někdy se nestačí divit co lidi vymyslí.. nejlepší je, že oni mu řeknou nějakou svou super vizi - on jim ji úplně pokazí, že to tak nejde.. a že si to mají vymyslet jinak a třeba druhý den po něm chcou úplně to samé, jen to jinak popíšou.. jakože to asi nepozná.. :-D ALe tak, vždycky se snaží vyjít těm lidem nějak vstříc..
Odpovědět
zelvatko: no přesně takhle se bojím, že na mě zůstane nějaký instalatér koukat. ;-( Ale myslím, že to není nereálný. 4 metry se asi dají, viď? Uklidni mě, že jo...jinak mě trefí... :-S
Odpovědět
Já myslím, že 4 metry se dají. Někde jsme četla, že až 6 metrů, ale záleží na konkrétním případě...
Odpovědět
Profilova fotka
Kamelka, myslim, ze by to nemal byt problem, my sme tahali v kupelni odpad z umyvadla cca 4m a cez dva rohy a v pohode... Byvame 1,5 roka a nemali sme s tym ziadny problem, iba raz som tak preventivne precistila odpady tym "granulovanym krtkom" ;-)
Odpovědět
kamelka, min. spad je 2%..2cm na metr ..jak vysoko je ten odpad ted?..musi se pod drez vejit akorat sifon ..nebo to muzete presekat uz od podlahy..otazka je, kam to mate napojene..
Odpovědět
katarinas: jééé, tos mě uklidnila, obzvlášť s těmi rohy, my to budeme taky tahat před dva rohy, tak to slyším opravdu moc ráda, že má někdo podobnou zkušenost catf: s těmi 2% to víš jistě? Nám právě v Maxx kuchyních řekli 5cm/metr (nevěděli to jistě), ale ještě jsme si to u žádného instalatéra neověřovali. Odpad máme ve stoupačkách hned u země a sifon bude zhruba ve výšce půl metru (možná míň). A bude se to tahat přes dva rohy za linkou... Co myslíš?
Odpovědět
;-)
Odpovědět
kamelka, vim to jiste, resili jsme to uz nekolikrat..je to potrebne minimum.. ..dneska tu mam instalatery, tak se jich rovnou zeptam a vecer sem hodim overene info, jo? odpad budete teda tahat od podlahy do vzdalenosti 4m pres dva rohy do vysky pro drez?(typicka je 45cm)
Odpovědět
catf: jojo, přesně takhle to budeme tahat. To bys byla moc hodná, kdyby ses mi zeptala. Už i tak jsi mi vlila optimismus do žil. Děkuju předem moc za zeptání!!!! :-)
Odpovědět
kamelka, takze overeno... spad 2-3%...4m uplne v pohode.. :-) a kdyby na to byla napojena jina vec..napr koupelna, musi se pri vzdalenosti od 4-5m jeste resit odvetrani potrubi(bud klapkou nebo vyvedenim vertikalne do cca 2m kvuli dostatku vzduchu, aby se napojeni navzajem nepretahovala o vzduch a nevznikal podtlak..pak by mohly smrdet sifony)
Odpovědět
Článek se načítá
catf: jůůůůů, děkuju ti mooooc. To mam radost. Napojeno by na to snad nic jiného být nemělo... Myčku budeme mít hned u stoupaček, takže ta na tohle snad napojená nebude, ta by mohla mít vlastní odpad. Moc ti děkuji, že ses zeptala!!! :-)
Odpovědět
;-)
Odpovědět
catf: tak včera přítel shodou okolností mluvil s pánem, co dělá bytová jádra a ten mu řikal, že odpad by šel udělat i rovně, jen se tam pak musí udělat nějaký pohon či co, ale jde to. Takže i kdyby nebyl spád, tak řešení existuje, jen by to bylo samozřejmě dražší. No ale my bychom spád mít měli. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?