Umístění stolu v kuchyni - u ostrůvku nebo volně?

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, jestli nechat v kuchyni ostrůvek a k němu stůl (je nás 5, takže potřebujeme větší stůl, případně by se dal možná dát kratší rozkládací s tím, že jede by seděl v čele) nebo ostrůvek vůbec nedávat, nechat jenom kuchyni do L a stůl umístit na šířku do prostoru kuchyně nebo někam k terasovým dveřím? Aktuálně jsou vzdálenosti od ostrůvku 1,2m ve všech směrem. Když jsem si to nakreslila, připadá mi, že při příchodu do místnosti bude stůl přímo naproti dveřím a celkově to s tím ostrůvkem zabírá docela moc místa, ale možná je to jen můj dojem. Případně nějaký úplně jiný nápad, jak kuchyň a obývák rozmístit? Dveře do OP a kuchyně se dají ještě posunout, jestě nejsme ve fázi stavby. Okny už hýbat nechci (kvůli vzhledu z venku). Rozměr OP s kuchyní je 9x4,5m.
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@maanna Vypadá to, že máme stejný půdorys daného prostoru, jen my to máme 5 x 10 m. Řešila jsem úplně to samé a můžeš se podívat ke mně do KZ (dávala jsem fotky bez a s ostrůvkem), kde i píšu podrobně, proč jsem se tak rozhodla. Tak třeba vám to pomůže v rozhodování ;-) http://www.modrastrecha.cz/blog/lulii/
Odpovědět
Super, děkuji moc. Ano, máte pravdu, bez ostrůvku je to mnohem vzdušnější, jste v kontaktu se strávníky a hlavně nemusíte pořád nic obcházet a mačkat se, z toho mám právě obavu. Nyní máme kuchyň také docela vzdušnou a když za mnou přijdou 3 děti, nijak se nemotáme a nemusíme se obcházet. Výhodou toho ostrůvku zase je větší pracovní plocha. No, musím si to rozmyslet. Přinejhorším je možné ostrůvek nechat dodělat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj ja bych se ostruvku nebala - s tim ze by stul mohl byt zasunust do ostruvku a pripade vetsi navstevy se pohodlne vysunul, navic kuchyn bude opticky oddelena... v kazdem pripade bych si to musela urcite nakreslit abych rekla jasne ano :-) (kdyztak mi posli pudorys do IP)
Odpovědět
Profilova fotka
@maanna
Odpovědět
Profilova fotka
Každý má jiný vkus a jiné potřeby, ale mně se vůbec nelíbí móda, kdy je stůl jednou stranou přiražený k ostrůvku nebo je zdi. Mám rozměr linky 3,6x3,6 a i když by se ostrůvek hodil, dala jsem přednost vzdušnosti a volnému prostoru kolem celého stolu. Je nás doma šest, rádi hrajeme různé deskové hry a mít na to velký stůl, kde se dá chodit kolem dokola, je pro mě víc než ostrůvek :-).
Odpovědět
@verunky Děkuji mockrát, i barvu kuchyně, desky i podlahy jsi odhadla :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@maanna Muzu se zeptat jak jste nakonec kuchyn vymyslela??? Resim to same...ostruvek nebo jen stul...a pudorys mame hodne podobny 4,8 x 7.
Odpovědět
7 a půl metru kuchyňské linky je dostatečně dimenzovaná kuchyně, ostrůvek je zbytečný, není potřeba mít ho za každou cenu.
Odpovědět
@poler zatím ještě nijak, ještě jsme ani nezačali stavět :-) Ale ostrůvek dělat nebudeme, pokud by chyběl, dodělá se dodatečně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?