Umístění zvýšené myčky - máte zkušenost?

http://www.pelckuchyne.cz/data/Images... , http://newsroom.electrolux.com/cz/fil... , Zaujal mě článek ""Kuchyně podle architektů: hlavně pohodlí a vychytávky"" zdroj http://bydleni.idnes.cz/kuchyne-podle... kde se mimo jiné píše ...citace: Někdy však bývá mnohem nepříjemnější než únavné přecházení mezi jednotlivými pracovními zónami časté ohýbání. "I proto se začaly vestavné myčky umisťovat 40 až 45 centimetrů nad podlahu, tak jako v tomto případě," .. Nejenže odpadá shýbání, ale je to šance zvětšit manipulační prostor v malých kuchyních, kde není dost místa k pořádnému otevření dvířek. Ovšem pozor, k tomuto dobrému nápadu lze využít pouze myčku se speciálním přepadovým okruhem, jinak vám po spuštění vyteče všechna voda hadicí z myčky rovnou do odpadu. """ .. a mě zajímá jestli je tu někdo s vlastní zkušeností zvýšené myčky a úložného prostoru přímo pod myčkou. Máte ji také se speciálním přepadovým okruhem? Jak takový okruh vypadá? Nekape po otevření myčky voda po hraně do skřínky pod ní? Mám takto navrženou kuchyn. Myslíte že by šla trouba vyměnit za myčku která by byla asi 40 cm od podlahy? (puvodně je myčka plánovaná pod dřezem) . Nestála by pak myčka příliš daleko od dřezu? Nemám nechat zrušit 30cm skřínku v levo od dřezu a tím posunout dřez blíže k budoucí myčce? Jaký máte názor na uspořádání? Děkuji.
Odpovědět
1
2
Nemám teda bohužel zkušenosti se zvýšenou myčkou, ale ráda si je přečtu od ostatních... :-) A ten dřez bych každopádně kousek doleva posunula (i bez zvýšené myčky), aby vznikla větší pracovní plocha mezi dřezem a varnou deskou :-)
Odpovědět
.. tak nikdo další? -to jsem vážně myslela že "zvýšená myčka" nebude takovou novinkou. vy co teprve plánujete svoji kuchyn- neláká vás myčka výš? -neotravuje vás ohýbání k myčce pod pracovní deskou?
Odpovědět
Profilova fotka
mě to neotravuje alespoň mohly děti začít pomáhat sotva začali chodit ;), ale zas taková novinka to být nemůže, mamka to měla v práci asi před 15 lety, ale bohužel netuším jak to tam měli vyřešené :).
Odpovědět
@mrkni1 Myslím si, že to novinka není (slyšela jsem o tom už mnohokrát), ale nejspíš právě proto, že pak musí být myčka ve "vysoké" sříni, se to neuchytilo. Zkus oslovit "verunky"....ta by ti mohla říct více.
Odpovědět
Měli jsme myčku v výšce cca 80-90cm (nad pračkou). Byly s tím problémy s odpadem. I když jsme zkoušeli dělat hadicí přepad (či jak se to jmenuje), tak sem tam myčka vyhodnotila že nemá dostatečnou hladinu vody a tak se vypla před sušením. Stará myčka to nedělala, ale dnes jak má každá čidlo na vše a je "inteligentní", že pozná každou kravinku a vypne se z důvodu chyby Teď ji máme po přestěhování na zemi (tu samou) a nikdy chybu nevyhodnotila
Odpovědět
Profilova fotka
@mrkni1 což o to. mě by to i lákalo, ale mě se to do návrhu nepovedlo nacpat tak, aby i ostatní zony tam, kde chceme a vše bylo zonově funkční. ohýbání k myčce my ale za poslední roky nikdy až tak nevadilo. a jestli si vybrat, že bude myčka dole a trouba nahoře a nebo opačně, tak raději ta trouba výš, když se nevejde nahoru obojí
Odpovědět
@tulda27 (pokroková práce :-) ) @bamak (ano prý je na takové řešení potřeba nějaká "nestandart" skřín) -asi od truhláře pak celá kuchyn. @nitro (zajímavá zkušenost) @blahova_andrea (trouba by nejspíš musela jít pod varnou desku- nejsem rozhodlá čemu dát přednost ve zvýšené poloze) děkuji za vaše názory a postřehy.. rozhodně bych myčku nemohla mít tak vysoko jako je trouba..myčka by stála asi 40 cm nad zemí (tj.na prvním šuflíku) a končila by asi v půlce trouby. (trouba by musela být jinde protože kdyby stála až na té myčce tak by to bylo na mě už moc vysoko-(jsem menší). ráda počkám ještě na další názory a zkušenosti. :-) -děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
no vzhledem k bezproblémovému umístění trouby ve zvyšené poloze a ne úplně optimálnímu umístění myčky bych to tedy udělala standartně, vážně mi ta myčka dole celých těch 8 let nevadila ani jednou a to že se nemusím překlánět k troubě a odhánět od ní děti naopak považuju za velkou výhodu :). o spolupráci s dětmi kdy oni vyklízí já ukládám to co je vysoko už jsem se zmínila ;)
Odpovědět
ahoj, ja mam vyvysenu umývačku. Je to na nezaplatenie! urcite odporucam. A vies co, ja som nijak neriesila odpady. Dole pod nou je suflik a vnom su tie hadice atd..+ pekac na kacicu, a funguje vsetko ako ma. nemusim sa vobec ohybat a vykladam umyvacku vystreta. Do dalsiej kuchyne by som si dala zase vyssie.
Odpovědět
@uglybetty1234 jeéé -děkuji a když rozvody vody a odpadu máte ve stejné výšce jako u běžné myčky když stojí ma zemi-tak nemáte třeba nějakou "zvláštní" myčku výrobně přizpůsobenou tomu že bude stát výš? (že vám nedělá problém s výškou hladiny jak píše "nitro".)- toho bych se ráda vyvyrovala. A máte kuchynský nábytek od truhláře na míru nebo nějakou volně prodejnou značku?
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 mám to přesně stejně ;-)
Odpovědět
@tulda27 :-) děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
@verunky prosím o váš názor. děkuji..
Odpovědět
@mrkni1 ahoj, kuchynu máme na mieru, stolar len lamentoval, ze chcem umyvacku hore, ale tak zakaznik nas pan :-p ani mycku som neriesila. KUpila som si podla parametrov co som chcela. Az ked teraz citam tuto diskusiu, tak vidim, ze som nejako trafila ako slepe kura ku zrnu, narozmyslala som nad moznymi problemami. Proste som ju chcela vyssie.
Odpovědět
@mrkni1
Odpovědět
Profilova fotka
@mrkni1 Ahoj koukala jsem na to ma to sve pro a proti pro: nemusis se tak obybat proti: pokud by byla priborova zasuvka neni to odealni (je to jen muj pohled) U tve sestavy tak jak je to neni idealni (drez daleko) muselo by se to prekopat
Odpovědět
@verunky ..děkuji a "dřez daleko" znamená daleko od myčky? nestačilo by tedy celý dřez posunout více (o 30 cm) do leva? (vyhodit 30cm skřínku a postavit ji až za dřez v pravo?) .. co myslíte tím "příborová zásuvka"?
Odpovědět
@uglybetty1234 ..tak tohle je přesně ono. :-) .do takové výšky bych ráda někam ve své kuchyni umístila myčku i já. -moc vám děkuji za fotku a zajímá mě jakou máte značku myčky a typ?
Odpovědět
Profilova fotka
@mrkni1 misto kosiku na pribory je příborová zásuvka http://bila-technika.astranet.cz/shop... Když se posune jen drez tak zase drez bude daleko od varne desky... Jeste jsem chtela pred tim napsat, ze skrin s touto variantou mycky je širší než klasicka 600, protoze samotna mycka je 600 a boky ji normalne delaji okolni skrine - prpto se to dela tak ze se boky priznavaji a delaji sirsi https://static.4nets.sk/photo/60/7394...
Odpovědět
@verunky ""Když se posune jen drez tak zase drez bude daleko od varne desky...""" myslíte že v tomto rozvržení kdyby dřez zůstal tam kde je a nikam se neposouval-by byl daleko od myčky? a nevíte náhodou zda některá značka volně prodejných kuchyní má ve své nabídce i "širší" skřínku na myčku umístěnou výš? -nebo zda tohle musím řešit vyloženě s truhlářem na míru? děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@mrkni1 no tak asi takhle bych to řešila
Odpovědět
@verunky ..tedy takový smajlík tu není-jak mi ted málem vypadly oči z důlků! to snad není možný-tohle mě vážně vůbec nenapadlo. ..bože to je dobrýýýý..děkuji.. a ted mám nad čím přemýšlet. MOC DĚKUJI
Odpovědět
ten roh z tý myčky pod těma horníma skříňkama by mě teda dost iritoval...
Odpovědět
@mrkni1 Na slovenskej streche je tiez o tomto prave aktualna tema :-) Mne osobne vyssie polozena umyvacka vizualne vadi, a urcite by som ju nedavala hned vedla steny (ma to tak svagrina a stena ma po par mesiacoch daleko od bielej). Skor by som to riesila umyvackou, v ktorej sa spodna zasuvka vysuva hore (Electrolux Comfortlift, o inych znackach zatial neviem). Su o nieco drahsie, ale technicke riesenie vyvysenej umyvacky tiez nie je najlacnejsie/najjednoduchsie a musis ist do viacerych kompromisov.
Odpovědět
Profilova fotka
@plaintruth A to mě né. Super prostor pro odkládání kuchařky.
Odpovědět
Profilova fotka
@pallacinka Tento systém jsem neznal. To se mi hodně líbí.
Odpovědět
Profilova fotka
@plaintruth to uz je detail :-) @mrkni1 tak hlavne ze to napadlo me :-)
Odpovědět
@mrkni1 mám myčku vysoko http://www.modrastrecha.cz/blog/subso... přísěvek ze 17. února 2015 funguje bez problémů, jen teda bych ji kvůli sobě mohla mít i o 10cm níže kvůli šuplíku na příbory (pro manžela je takto OK, ale mezi ním a mnou je 35cm rozdíl :o) ) ale v praxi to nevadí už jsem si zvykla celou kuchyň mám tady https://www.modrastrecha.cz/blog/subs...
Odpovědět
@mrkni1 ahoj, ja nemam na mycku nijaku extra skrinku, klasicka 60. Je to Znacka hotpoint, cislo ti este napisem, teraz dovolenkujem, tak ked budem doma. A tiez ju mam vedla steny a je to na prd. Musim dat umyvatelnu tapetu, alebo nejaku zastenu. To je zatial jedina nevyhoda co badam. A mam kosik na pribory, ale banujem, ze som si nekupila so suflikom, to som este ani nevedela, ze take cosi existuje ;)
Odpovědět
..tak tomu mému chlapovi se varianta myčky vedle dřezu prostě nelíbí.. :-| .. tak pokud tu někoho napadá ještě jiná možnost jak ten celý prostor "vyplnit" kuchyní ,kde by byla i myčka asi 40cm na zemí- tak sem s tím. Nápadům se meze nekladou (rozvody se budou teprve realizovat) a budu ráda i za jakékoliv fotky kuchyní s umístěním myčky a dřezu do L . (případně fotky rozvodů ve zdi připravedných na myčku "výš") . děkuji..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?