Úzká kuchyně, jak uspořádat?

Profilova fotka
Máte někdo úzkou a dlouhou kuchyni? V srpnu chceme dělat novou kuchyňskou linku, ale pořád mi to nevychází s prostorem. Máme 212 cm x 410 cm. Nemáte někdo něco podobného? Pokud ano bylo by možné třeba přidat nějakou fotku prostoru pro představu? Pak také řeším barvu v kuchyni, kuchyňskou linku chceme bílou matnou, desku tmavou, ale nevím si rady s barvou obkladů a zdí. Zbytek bytu máme šedý, ale v kuchyni máme lino, které je poměrně nové, tak se zatím měnit nebude. Nemáte někdo nějaký nápad na tvar kuchyňské linky a barvu? Díky moc :) Pro představu plánek kuchyně a vzor lina v příloze...
Odpovědět
Ahoj, my máme v koupelně 2,4x3m dvoje dveře a balkonovky, tři stěny teda nepoužitelný.. ale do budoucna ty jedny dveře zazdíme a bude tam rohová kuchyň.. tohle řešení by u vás nešlo? Vím, že někdo si kuchyní "zazdí" topení, protože v kuchyni vůbec netopí ani v zimě, stačí jim že se tam vaří a peče.. Já bych do takové kuchyně, jako máte vy, asi nechala udělat linku na míru, kvůli oknu a topení aby ta poslední skříňka byla zkosená, jinak teda asi linku naproti sobě, tam máš krásně 330cm a naproti těch 259cm - to bych asi nevyužila celé, ale určitě i z toho jde udělat velká kuchyn :-) Jinak bych malý prostor dělala světlý, včetně podlahy, ta by to tam rozsvítila.. ono záleží, jak se cítíš třeba někde, kde je "tmavo" - někdo to má rád a vyhledává to, já mám radši světlo.. ale kuchyň podle vlastních představ teda vůbec nemám :-N Jen sním, ale byt není můj, nechce se mi investovat jen pro můj dobrý pocit :-D
Odpovědět
v koupelně teda neee :-D v kuchyni :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Návrh na kuchyň na míru jsme si nechávali dělat, ale byla jsem hrozně zklamaná, nalepili mi varnou desku přímo vedle vysoké skříně, málo úložného prostoru - u rohové linky rohy nevyužité a to jsem si myslela, že když jdu k lidem co se tím živí, že to bude aspoň za něco stát. :( Proti sobě kuchyňskou linku jsem zavrhla rovnou, zbývalo by tam cca max. 90 cm místa a to se tam dva lidi nehnou -většinou vaříme s přítelem oba. Já nemít byt zděděný, tak bych ho asi kvůli kuchyni nebrala. Topení asi nakonec opravdu nebude, ale dveře zůstat musí, abychom se dostali do chodby a ložnice :-D Zatím jsme vymysleli kuchyni rohovou, ale pořád přemýšlím nad barvami. V každé místnosti jsem měla představu o jedné doplňkové barvě, ale nevím jakou zvolit pro kuchyni.
Odpovědět
@ivcii no tak v tom případě bych byla pro ten roh tam k tomu okýnku.. ;-) my máme barvičku žlutou, tenkrát se mi hrozně líbila.. dneska bych šla do nějaké latté, nugát.. když bude světlá kuchyň, tak v pohodě.. a docela se mi líbí i modrá, ale fakt jako !!modrá!!, prvky, linie, nebo malůvky ala cibulák :-D já bych si snad dneska ani nevybrala, kdybych se měla zařizovat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to tak právě dělá problém se rozhodnout, modrá by se mi líbila, ale právě nevím, mám víc stylů co se mi líbí a nemůžu si vybrat :-D Roh k oknu byl plnánovaný, ale pořád si nejsem 100% jistá, že to tak chci, tak čekám jestli se neozve někdo kdo to má podobně.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcii já budu mít kuchyň asi 2m na necelých 5m - takže něco podobného.... mám to všechno na profilu v albu Budoucí domeček - návrhy a možnosti... vypadá tahle:
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzanka.k Děkuji, jsem ráda, že nejsem sama kdo má tak malý prostor :) A vaše kuchyň bude vypadat krásně :)
Odpovědět
Tak jen takový rychlý nástřel... Do toho levého rohu (212/71 cm) bych dal spižní skříň a lednici. Linku do L na stěnu jak je odpad a okno a na stěnu 259 cm bych možná si nechal udělat skříňky třeba jen 30 cm hluboké – to by chtělo změřit na místě a zkusit si to, jestli to už nezabírá moc místa. Já myslím, že moc jiných možností tam ani nemáte.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcii http://www.modrastrecha.cz/blog/verun...
Odpovědět
Profilova fotka
:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky koukala jsem na to, děkuji, nakonec jsme vymysleli trochu jiné řešení, tohle by byla moc velká nudle :( Nakonec jsme to vymysleli takhle, ale ještě to není 100% ... vpravo od myčky bude varná deska, vlevo dřez.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcii aha pochopila jsem to tak ze topeni je vysoke 1100mm - no v kazdym pripade mych mycku nedavala mezi varnou desku a dřez, z duvodu ze hl.pracovni plocha bude prave tam a když by si chtela z pracovni plochy (nebo ze drezu) uklizet neco do mycky budes muset delat zbytecné ukroky a ruzne manevry :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@verunky ne ne, topení je široké 110 cm, Myčku teď máme přesně tam jak na návrhu a není s tím problém . :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcii aha... no to je pochopitelný, zvyknout se da na vsechno ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
Takhle to vypadá krásně, ale jak jsem psala už výše, rádi vaříme ve dvou a takhle by vznikl mezi linkami průchod 89 cm, což je pro dva lidi opravdu hodně málo. Ale děkuji za návrh... nakonec mám odsouhlaseno to, co jsem posílala. :-) Spíš by mě zajímalo jestli má někdo podobně malý prostor? A fotografie hotového prostoru. :-)
Odpovědět
@ivcii my budeme mít 200 na 360 cm a kuchyňskou linku jen do L. Výhodou je, ze kuchyně nebude průchozí a místa tam myslim bude až až :-)
Odpovědět
Máme podkrovní kuchyň 2,2 x 3,35 m. Velká část kuchyně je pod šikminou, rozhodla jsem se pro dvě souběžné řady.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcii od desky k desce mam 920mm :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, prostor je poměrně úzký, pro maximální využítí prostoru doporučuji určitě "L" tvar. Je pochopitelné, že linak z obou stran na 212cm je hodně málo. Takže bych doporučil začít linkou u vody a odpadu a zalomit do "L" podél okna s tím, že by tam byl prostor pro topení, podobné řešení, jako je zde: http://www.truhlarstvimicek.cz/ir/ima... (ještě náhled celé kuchyně, taky na relativně úzkém prostoru: http://www.truhlarstvimicek.cz/ir/ima...), s tím, že by to bylo až do rohů a propojené do "L" (prostě jen místo dole pro topení), může sloužit jako další velká pracovní plocha. Poté je také možnost na druhou stranu dát menší linku (i s deskou), třeba o hloubce cca 40cm, aby jste měla aspoň 1m místa. Naše firma nabízí kuchyně na míru, třeba tato bíla: http://www.truhlarstvimicek.cz/obchod... Můžete se podívat i na ostatní, třeba se Vám zalíbí nějaká jiná, koukněte zde: http://www.truhlarstvimicek.cz/obchod... Všechny kuchyně jsou na míru, takže nebude problém připravit kuchyni přesně pro Váš prostor. Nakonec doporučím nějako omyvatelnou tapetu mezi linku, je to moderní a svěží :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?