Varná deska plynová - nerez a nebo sklo?

Profilova fotka
Dobrý den, rozhodli jsme se pro plynovou varnou desku, ale nyní je dilema, zda zvolit nerezvou zdůvodu, že bude nerez mikrovlnka, lednice, konvice, dřez, trouba a proto i tedy varná deska a nebo skleněnou. Skleněná je lepší na údržbu určitě, ale je to až o tolik lepší než nerez? Šak kolik lidí má a mělo nerez, než vymysleli tuto novinku a nikdo si nestěžoval. Tak sama váhám ale.
Odpovědět
@dyndula Pracovala jsem pro jednoho "výrobce" kuch. spotřebičů a osobně si myslím, že sklo je hlavně otázka designu. Navíc u skleněné plynové desky se nepoužívají pořádné, litinové mřížky (jsou většinou smaltové a tenčí), takže dle mého názoru jsou mřížky i méně stabilní. Ale otázka je, jak často vaříš a hlavně co se ti prostě líbí :-)
Odpovědět
@dyndula kamarádka má nerez, já sklokeramiku. Obě plynovou.Já jí umyju úplně do čista, ona z té své připáleniny odstraňuje špatně. Mám teda už 6 let starý model Mora, mám litinové mřížky. Jsem s ní spokojená.
Odpovědět
Profilova fotka
@dyndula Stejný "problém" jsme řešili i my. Všechny doplňky budeme mít v nové kuchyni nerez (pekárna, rychlovarná konvice, mikrovlnka, lednice...), ale na doporučení jsme si koupili plynovou desku s černým sklem. Všichni známý říkají, že se to mnohem jednodušeji čistí (jak píše @knobloska ). Navíc černé sklo nám zas tolik "designově" nevadí, protože i vestavěná trouba je nerez/černá, takže to tam zapadne. Ještě není namontovaná, bude v pondělí, tak uvidíme :-) Ale i když nerez miluju, u plynové desky, která je, když vaříš pořád, často zašpiněná, jsem zvolila pro lehčí údržbu černé sklo. Navíc se prý nerez častěji poškrábe, zatímco sklo je v tomto prý odolnější, na druhou stranu ti spíš praskne, když ti na ní spadne nešikovně těžký hrnec.... Těžká volba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dyndula @petrosh @knobloska A co se týče mřížek, přijdou mi stabilní dost, ale víc budu vědět tak za 14 dní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dyndula Mám nerez a už bych do něj nešla, úplně to nevyleštím nikdy a strašně snadno se poškrábe
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem nerezový sporák a nikdy víc. Jako nové to vypadalo do prvního vaření a pak už se mi nikdy nepodařilo to všechno vyleštit. A i přesto, že jsem dávala velký pozor, tak se velmi rychle poškrábala a vypadalo to příšerně. Do nové kuchyně mám proto koupenou plynovou varnou desku, ale skleněnou (černé sklo).
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Ahojky holky, prosím vás o radu jek vyčistit plynovou varnou desku s černým sklem? furt tam vydím menší čmouhy :-) používáte nějáký speciální přípravek? děkuji moc
Odpovědět
@siiimas -obyčejná okena to doleští...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@dyndula @zmrz_lina prosím, jak jste po čase spokojeni s plyn. deskou na černém skle? Bojím se čištění kolem hořáků (spíše to tam i zateče okolo) a celkově údržby tmavého skla.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem právě ve fázi výběru desky a jsem docela zoufalá. Asi budu vzpomínat na svůj starý dobrý bílý smaltovaný sporáček, u nějž jsem nemusela řešit nic z toho, co všude čtu. Tohle celé jsem prošla a pročetla recenze http://varne-desky.heureka.cz/f:5267:... a chtěla si vybrat a nevybrala. Někde stačí se podívat na obrázek a už vidím, že se na dvě sousední plotýnky hrnce nevejdou, natož velká pánev. Rozměr desky 50 x 60 je sice klasický, jako u sporáku, ale ty pitomé knoflíky, kromě toho že se také musí čistit, zaberou místo a pak jsou plotýnky tak blízko sebe, že tam hrnce nenaskládáš a zvláště když jsou tam jen 4 samostatné korunky. Raději bych vybírala s mřížkou, kde ten hrnec můžeš dát i trošku mimostředně. No a když čteš ty recenze, stěžují si především na to špatné rozmístění hořáků a na pracné čištění, že se musí dolešťovat, i když nerez je prý skutečně horší a také je prý problém s gumovými podložkami, které tam buď nejsou a nebo jsou a nedrží tam a nedají se sehnat náhradní a pak si sklo poškrábeš. Ale píšou i jiné problémy. Jestli máš prostor, vybírej raději z těch 5ti plotýnkových se šířkou 75. Mezi černýma plynovýma jsem si skutečně nevybrala, takže se vracím zpět k původní myšlence indukce i když pod své nejoblíbenější hrnce si budu muset dokoupit podložku. :-S
Odpovědět
Článek se načítá
@jitulkaka Presne koli tomuto som tiez siel do indukcie.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?