Varná deska v prostoru a lednice vedle trouby

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zařízení kuchyně. Co si myslíte o varné desce v prostoru (ne u zdi) a jaké s ní máte případně zkušenosti? Mám strach, že mi například omastek může prskat všude nebo to na sebe z druhé strany dítě omylem převratí. :-( Pro lepší představu přidávám foto, jak by to mělo vypadat. Jinak to bohužel řešit nejde. Mně se i to řešení líbí, ale nevím jak prakticky. Další věc je, že v kuchyni je jen jedna krátká stěna, kde můžou být vysoké skříně, ale vejde se tam jen kombinovaná chladnička a vedle skříň na troubu a mikrovlnku, ale přijde mi blbý dávat troubu a lednici vedle sebe. Jak to moc vadí? Nebo dát radši troubu klasicky pod varnou desku? Děkuji Vám za odpovědi :-)
Odpovědět
@zaludova Dobrý den, tak s varnou deskou v prostoru úplně zkušenosti nemám, ale naši ji mají úplně na konci linky(která je klasicky u zdi) a vedle ní se prochází do chodby a když něco smaží a prská to na zem, tak to na dlažbě strašně klouže. Takže jsem se tomu ve své kuchyni vyvarovala. O té ledničce vedle trouby jsem taky někde slyšela, že údajně není dobré je dávat vedle sebe, ale náš "kuchyňář" říkal, že se to dává běžně a tak jsem to taky tak udělala... Zatím jsem vyloženě nějaké špatné ohlasy neslyšela, jako že by to někomu dělalo neplechu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zaludova Ahoj, varná deska v ostrůvku nebo v poloostrůvku není problém, ale musí to být řešeno tak, aby vedle desky na obouch stranách byl odkladací prostor min. 300mm. - za varnou deskou se větsinou nechavá taky min. 300mm (buď volně nebo se tam dáva skleněná "přepážka" viz. obr. Lednice vedle trouby se děla úplne bězne (jediná nevýhoda je, že nesmíš otvírat zároveň vyhřátou troubu a lednici (lednici to nedělá dobře)
Odpovědět
Varnou desku bych v budoucnu taky chtěla v prostoru, je to pro mě příjemnější a připadá mi jedno, jestli pak utirám stěnu nebo kus plochy. Co se týká trouby a lednice, my to tak máme a už bych to nechtěla. Ne, že by se to nějak poškozovalo, ale když peču v troubě, tak se ohřívá ta strana lednice. Ale nutno dodat, že máme starší lednici a přepážka mezi je z nějaké dřevotřísky, takže žádná izolace. Takže buď bych to dala od sebe nebo bych se snažila nějak pořešit přepážku.
Odpovědět
@nicky215 No já právě vím, že se lednice a trouba dávají normálně vedle sebe, ale přemýšlela jsem, jestli ta lednička nebude žrát víc proudu, když se od pečení bude zahřívat a muset ochlazovat na tu přednastavenou teplotu...Jinak mi to samozřejmě nevadí, ale v rámci úspor se snažím přemýšlet i takhle :)
Odpovědět
@verunky tak varná deska uprostřed bude to chci i proto, aby bylo blíž ke dřezu. To sklo za tím je super vychytávka, ale trošku to na mě působí rušivě :( No budu si muset vybrat buď praktičnost nebo píglovaní no :-D
Odpovědět
@zaludova Já mám varnou desku na ostrůvku uprostřed, kolem je prac. plocha...za deskou nemám žádné sklo, kus za tím je barový pult...nic neprská, taky jsem se toho bála...varnou desku u zdi jsem měla a proto jsem ji už nechtěla...vaření na ostrůvku mi vyhovuje - vidím do místnosti co kdo dělá, můžeme se pořád bavit a nemusím se otáčet, nekoukám do zdi, ale ven na zahradu, což je mnohem příjemnější...:) troubu mám vedle lednice a taky jsem spokojená, nemusím se pořád ohýbat a vidím, v jakém stavu jídlo je:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?