Varování před spotřebiči Whirlpool

Ahoj všichni. Pokud uvažujete o tom, jakou značku spotřebičů do kuchyně koupit, prosím pořádně zvažte, zda si koupíte značku Whirlpool. My jsme nakoupili myčku, troubu, mikrovlnku, digestoř a indukci a NIC z toho nefunguje :-( Spotřebiče máme celkem 2 roky, bohužel. 1. Myčka - neustále hlásí ucpaný filtr, přestože je vše vyčištěné a nikde není nic ucpané. Hlásí to při každém mycím programu a nelze v mytí pokračovat. Je potřeba ji několikrát zapnout vypnout, pak teprve začne mýt nebo musíme volat opraváře. 2. Digestoř - vůbec nepojímá páru ani pachy z kuchyně. Všechno mi fouká na kuchyňské skříňky, digestoř je naprosto nevyhovující. Navíc ostré zakončení rohů komínové digestoře už manželovi způsobilo několikrát ránu do čela. 3. Mikrovlnná trouba - dvakrát po sobě jsme museli měnit panel s elektrikou. Hlásila stále chybu a nešla spustit. 4. Indukce - při stejném nádobí zkoušeném u kamarádů jim na jejich velké plotýnce ohřeje malý hrneček. U nás se velká plotýnka s menším hrncem vůbec nespustí. Ještě navíc dochází k samovolnému vypínání indukce v průběhu vaření. 5. Trouba - pečení trvá nepřiměřeně dlouho. V paneláku jsme měli stará kamna s plotýnkami, ale trouba pekla mnohem rychleji než tady ta nová exkluzivka od Whirlpoool. A ještě abych nezapomněla jsme byli napáleni ze strany Whirlpool s osmiletou zárukou na náhradní díly, kterou nám měli dát a nikdo nám ji nechce přiznat. Takže prosím vás, vybírejte rozhodně jiné značky než je slavná WHIRLPOOL, my jsme zklamaní úplně ze všech spotřebičů. Nikdy bychom je nedoporučili a ani bych si je už nikdy nekoupila.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
asi případ od případu. švagrová má všechny spotřebiče od Whirpool 5 let a zatím nebyl žádný problém. možná záleží i na firmě, která to prodává. už jsem se i potkala s firmou, která prodávala tzv. whirpool za nižší ceny a nakonec jsem zjistila, že je ot nějaká fabrika z polska, která dělá celou řadu spotřebičů v jedné fabrice, ale až na konečné lince se tam lepí značky, takže všechny trouby byly stejné akorát že v poslední fázi výroby dostala jedna značku Mora, další dostala značku Whirpool a pod. a musím ještě dodat, že spotřebiče u švagrové jsou plně vytížené. :) taky jsem chtěla whirpool, ale poslední dobou začínám hledat i jinou značku. Akorá že je hodně těžké najít něco v normální cenové relaci.
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka1988 Přesně tak, máme doma pračku, myčku, ledničku a do nového teď vybíráme jen Whirlpool. Skoro všichni naši známí, kteří teď zařizovali bydlení, tak mají Whirlpool a neslyšela jsem žádnou stížnost.. Jde hodně o to, kde se spotřebiče koupí. Na internetu se bohužel spoustu internetových obchodů tváří jako český web, ale firma sídlí v Polsku atd., takže se na nákup vztahují úplně jiné zákony vč. reklamačního řádu než ty naše..
Odpovědět
Ano, já souhlasím s varováním. Naše myčka nám dělala to samé, stálo nás to výměnu filtru a další a další opravy. Nikdy víc. Moji rodiče měli dvacet let pračku "tatramatku". Až se odhodlali, vyměnili ji za whirlpool, měli ji tři roky a odešla, nešla už ani opravit. Za mě nikdy víc!
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle není jen Whirlpool. Můžeš rozebrat tři věci od různých prodejců a uvnitř budou vypadat úplně stejně, včetně těch nejmenších dílů. Na tohle může mít člověk pech úplně u každé značky. ;-) Jen snad ta Miele se ještě drží. To chce prostě štěstí na kus. Ty dnešní spotřebiče už se vůbec nevyrábějí tak jako dřív aby vydržely. Naopak je velmi žádoucí, aby se co nejdřív po záruce odporoučely. To je krutá realita dnešního světa. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andrea_s. nesouhlasim s tímhle.... já mám všechno od Whirpoolu už 4 roky a všechno naprosto bez problemu. Myslim ze se neda hazet spina na jednu znacku. souhlasim s @limda - je to o stesti na kus...
Odpovědět
Sestra má velmi špatnou zkušenost s myčkou Whirlpool, dávala ji do opravy snad 3x a stálo to tedy dost peněz. Pak už ji došla trpělivost a koupila si Boschku a má klid. Co se týče ostatních spotřebičů nemůžu soudit, ale myčku od whirlpool rozhodně nedoporučuji.
Odpovědět
Profilova fotka
mám spotřebiče Ariston a Gorenje 8 let a žádný problém :-) , sousedka Whirlpool a už opravovala myčku a troubu :-.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já musím nesouhlasit. Pračku Whirlpool máme devátý rok...naprosto bez problémů. Spotřebiče v kuchyni rok a půl bez jediné závady. Podle servisáků jde opravdu o rozdíly v jednotlivých kusech...nelze paušalizovat na celou značku.
Odpovědět
Profilova fotka
Nedá mi to přispět svou troškou do mlýna:-) pračka několikrát porouchaná během i po záruce a bohužel teď i myčka těsně po záruce v servise:-( možná náhoda,ale za mne Whirpool už neee...
Odpovědět
Mame troubu a varnou desku whirlpool 6. rok a bez problemu. My se nedrzime jedne znacky. Vybirame si, co se nam zda nejlepsi. Takze mycku mame AEG, digestor a susicku bosch.
Odpovědět
@lin18 ale pokud existuje celkem velká možnost, že na mne padne vadný kus, tak je něco špatně ne? tak jak to není o značcce? a nesrovnávala bych to s výrobky koupenými před osmi či šesti lety... doba se dost změnila, tedy i kvalita výrobků... podle mne je jen dobře informovat ostatní o své nespokojenosti s konkrétními výrobky.... v hodnocení u zboží na heurece nebo zboži.cz či jiných vebech jsou většinou jen zkušenosti těch, co čerstvě nabyli, takže tam se mnoho nedovíme...
Odpovědět
Tak to je zvlaštne...ja mam myčku whirpool a funguje už 8 rokov bez jedinej poruchy. Mam vestavenu lednici whirpool a funguje uplne bez zavady 8 let.... ja možem tuto značku len doporučit... Troubu mam elektrolux, desku mora a digestor jiz ani nevim...
Odpovědět
Článek se načítá
Já mám zkušenost jen s pračkou a od té doby mi Whirlpool nesmí do domu :-(. Od začátku jsme se modlili, aby se rozbila už v záruce a zbavili jsme se jí, vydržela 4 roky. Od začátku při ždímání strašný randál, při reklamaci normální nález, vše v normě, koupená podložka pod pračku, až pak jsem našla v diskuzích spoustu stížností na to samé. Buben lítal tak, že jsme si říkali, že se utrhne - a taky jo, jen to trvalo ty 4 roky.
Odpovědět
Profilova fotka
My ujíždíme spíš dost na italské značce Candy. S Whirlpool zkušenost nemám :/
Odpovědět
Profilova fotka
My máme lednici s mrazákem Whirlpool,letos 10tým rokem a zatím bez jediné opravy,v roce 2006 jsme dělali rekonstrukci a pořídili jsme si vestavěnou horkovzdušnou troubu téže značky a taktéž bez závady a pračku máme 5tým rokem a taky bez závad,takže za mě naprostá spokojenost s touto značkou
Odpovědět
my mame pracku a je uzasna..mame ji asi 5let a zatim zadna zavada..:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tez mame vse Whirlpool, teda meli jsme a spokojenost nic moc. Pracka - vrchem plnena, odesla po 3 letech :-(( v tech 3 letech byla 2 x opravovana Lednice - po 3 letech vymena diky zaruce Whirlpool, byl to pry vadny typ, vymena za novou Whirlpool a ta dela to same, tak to budu co nejdrive resit. Mycka - po 3 letech zacala silene zlobit - vyhazovala pojistky a vypinala se pri mycim cyklu, nastesti kamarad opravar ji opravil za hubicku, ale pry kdyby to opravoval jejich opravar, neopravil by mycku a musel by byt nova.
Odpovědět
@andrea_s. Já mám bohužel pračku,čekám kdy klekne úplně.Mám ji 3 rok a už mě nebaví volat neustále opraváře
Odpovědět
Mám pračku whirpool 5 ty rok a ani jedna zavada!!!
Odpovědět
já si chtěla objednat přes net spotřebiče Whirlpool a paní z shopu mě varovala, ať si vyberu jinou značku, protože se Whirlpool přemístil do polska i s vedení a od té doby prej hrůza :-( asi vidí, jaké jsou reklamace....věřím, že Ti co mají spotřebiče 9 let jsou spokojení, to asi ještě Whirlpool v polsku nebyl...
Odpovědět
@maximecka nemyslím, že tím, že se výroba přemístila do Polska by mělo nějaký vliv na kvalitu. Je tam nejspíš levnější pracovní síla, takže lidi odvedou stejnou práci za méně peněz. Výrobní procesy nejspíš zůstaly stejné. To spíš změnili dodvatele nějakých součástek, které nejsou tak kvalitní. Tam se pak horší spolehlivost může projevit.
Odpovědět
je to možné, nevím, ale raději do whirlpoolu nepůjdu. I když mě to mrzí, protože jsem byla ze začátku pro něj rozhodnutá.. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Je to uplně jedno co je to za značku, střeva jsou stejný jen je jinej obal a název a tak je to tady se vším.... ;-) pak už jen záleží kdo to kde smontuje :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Po 2,5 letech se nám porouchala myčka Whirlpool, problém je prý v elektronice, oprava vyjde tak na 5tis. Opravář nám ji nedoporučuje. Tyhle myčky jsou prý tak poruchové, že je pravděpodobné, že se nám může brzy porouchat oběhové čerpadlo (další 4tisíce) a další věci (už si přesně nevzpomínám), takže by se mohlo stát, že by nakonec opravy stály více než nová myčka. Tak teď zvažujeme, co dál. Doporučoval Miele, AEG nebo elektrolux, všechno ostatní včetně Bosch a Whirlpool je dle něj teď hodně kazové :((
Odpovědět
sestra + její tchýně kupovali obě pračku..sestra po 4 letech odešla, její tchýně rok po ní. Na můj vkus dost malá životnost. Již nemámm jednotnou značku, protože každá značka je vyhlášená na jiný výrobek a i tak jsme nakupovali. Nejsme sice tak in, ale pár roků tuk tuk máme klid.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jsme asi při výběru pračky i mikrovlnky narazili zrovna na dobrý kus,pračku mám již 5 let,mikrovlnku 3 a ani jednou nebylo ani jedno rozbité,ani jednou jsem na pračku nemusela volat opraváře a to peru opravdu denně,když jsem používala pro dvojčata látkové pleny tak i tenhle nápor vydržela,já jsem spokojená :-)
Odpovědět
Mám pračku Whirlpool už 10 let a stále funguje bezvadně.. Opraváře jsme nevolali ani jednou, nebyl důvod.. Do domku jsme teď kupovali vše od Whirlpoolu a stále vše funguje naprosto bez problému.. Je to spíš kus od kusu, nezatracovala bych to vše jedním vrzem..
Odpovědět
já jsem měla od nich pračku, ale ještě v záruce mi přestala fungovat, ale to bych tak nebrala mně to dělala i předchozí pračka, už nevím co to bylo za značku, říkám vždycky že já už pračku nevybírám, jinak se zase poláme. a mamka si chtěla koupit ted pračku a líbila se nám whirpool a prodavačka nám říkala at si jí nebereme, že se hodně kazí a že chodí jenom na reklamaci. takže nakonec asi koupíme aeg.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám od nich taky všechny spotřebiče a naprosto v pohodě... myslím že se nedá říct, že ta či ona značka je špatná... dneska už není ta kvalita to co před 20 lety... bohužel
Odpovědět
My máme taky komplet vše od Whirlpool a už nikdy více - lednička v opravě měsíc před koncem záruky, Myčka v opravě týden před koncem záruky, trouba v opravě již 2x, indukce nám taktéž nespíná na menší hrnce, ale to nám jako závadu neuznali. Takže nic nefunguje tak jak má a to nás to stálo skoro 100tisíc :-/
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?