Váš odhad na cenu za kuchyni dle vizualizace

Ahoj, potřebovala bych znát vaše názory ohledně ceny téhle kuchyně. Kuchyňské studio to nacenilo na 117 000 Kč vč. DPH (s doplňky v nábytku 143 000 Kč) s Blum mechanismy. Horní skříňky výklopné v provedení dýha dub, pracovní deska a obkladový panel Egger, dolní skříňky lamino thermopal, úchytky Lamezia nerez. Vizualizace se jinak povedla, přesně taková kuchyň se nám líbí. Přijde vám ta cena adekvátní?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
úplně jsem z toho nepochopila, zda jsou v ceně i spotřebiče. tuším, že ne. to by byla zadarmo :-N mě ta cena přijde adekvátní
Odpovědět
Profilova fotka
Krásná kuchyň. Adekvátnost ceny posoudit nedokážu, ale myslím, že k posouzení ceny bude potřeba dodat rozměry. Cena je i se spotřebiči?
Odpovědět
Spotřebiče v ceně nejsou, jejich cena nám vychází na 75 000 Kč s DPH, většina AEG, lednice Bosch a digestoř Faber. Rozměry zleva 200x60, prostřední 360x60 a vpravo 188x60cm.
Odpovědět
@markovkak záleží na materiálu jaký jste zvolili- lesk, jak drahou desku atd... kolem 100 000 bych to viděla.
Odpovědět
Mně to přijde adekvátní, máme podobně velkou, podobně horních skříněk, podobně šuplíků i dvířek.. a bez spotřebičů jsme na tom podobně :) Určitě bys sehnala o kus levnější, ale otázka je, zda to za to stojí - někde se nahánět a zjišťovat a porovnávat pro pár tisíc ušetřených... Určitě to nestahneš o 50 tis - to leda stahnout i kvalitu.
Odpovědět
Co znamená cena 117 tis. a cena s doplnky 143 tis.Co jsou ty doplnky?Uchytky,drez,baterie,....pojezdy,vysuvny odpadkovy kos,.... Pokud je to vse v cene,tak to je asi normal cena.Od koho linku mate?Vypada moc hezky.
Odpovědět
@k2mb Všechno vyjmenované (ledvina lemans v rohové skříňce, výklopné Blum mechanismy, koše,...) kromě dřezu a baterie. Máme to od studia Katalpa v Holešovicích, paní je moc šikovná, vizualizaci s ceníkem nám poslala hned druhý den.
Odpovědět
@markovkak Taky mi příjde přiměřená, je krásná, dobře vymyšlená.....no a jak někdo psal, určitě bys sehnala levnější, ale možná by utrpěla kvalita zpracování, montáže.....a nebo i drařží ;-). Naše nacenění v laminu bylo podobné (trochu více, ale máme i trochu větší kuchyni :-) )
Odpovědět
@markovkak Asi jsem skrblík, ale za tuhle cenu bych tam chtěl mít započítanou i baterii a dřez, to vám zase něco nahodí a plus spotřebiče, tak jste na ceně přes 200 tisíc a to se mi osobně zdá už moc, Ale já si vše snažím udělat sám, tak zhruba vím kolik vyjde materiál, ale já jsem použil na kuchyň jiný.
Odpovědět
Profilova fotka
Linka je pěkná, cena mi přijde adekvátní, co montáž, na kolik přijde? Asi bych přehodila myčku víc doprava, pod odkapavac.
Odpovědět
@aloisie Montáž je v ceně. Myčka nejde víc vpravo, tam máme rohové řešení skříňky (lemans).
Odpovědět
Profilova fotka
@markovkak montaz v cene si pamatuju ze sve prvni kuchyne - vyriznou drez to my nemuzeme to musi truhlar, pripojit drez taky ne to musi instalater, vrtat do zdi co kdyz provrtame kabel, noseni z auta do bytu to si tam nanoste my jen montujeme :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@markovkak Mně se to zdá hodně (ve srovnání s našemi kuchynemi), ale já obecně nerada investuju prilis do užitkových věci, radši dám víc za vec trvalou (dum).
Odpovědět
mikrovlnka hodně vysoko proto,že nemáte o něco níže zapuštěnou troubu,jak bývá dobrým zvykem. Hrozí proto popálení,pokud bude někdo menšího vzrůstu vytahovat něco horkého tekutého z MT. JInak já bych za kuchyn takové prachy nedala+el.přístroje, kuch.studia jsou ale vždy drahé,je lépe se obrátit přímo na výrobce nábytku a kuchyní. A ještě jedna připomínka - když někdo bude sedět v obýváku,uvidí naprovozní binec v kuchyni ,což tedy nic moc,takže i proto my máme ten barový navýšený pultík a zároven to slouží i jako odkladná plocha,když je třeba.
Odpovědět
@catle koho myslíte tím výrobcem nábytku, truhláře? Máte nějaký tip?
Odpovědět
@markovkak např.v polském Těšíně firma Morosczuk (nebo tak nějak se píše); úplně jiné ceny než z těchto studií a pokud bydlíte na úplně jiném konci republiky než je poslký těšín, tak tam určitě něco podobného taky bude.
Odpovědět
Profilova fotka
Všeobecně se počítá cca 1000 Kč/bm kuchyně. Vy máte 7,4 metrů. Takže vám to vychází o 43 tísíc víc. Nevím, jaký máte systém otevírání (tip on nebo zafrézovaná úchytka?), takže to mohlo dost ovlivnit cenu. Když beru v potaz, že horní skříňky máte jen v polovině kuchyně a ještě k tomu tam je vysoká lednice, myslím si, že o 20 tísíc byste se mohli dostat níž. My máme 9 metrů, s úchytkama, blumy, v polovině máme i horní skříňky až ke stropu (i nad americkou lednicí), k tomu vysoká potravinová skříň, ve které bude tušímže 5 nebo 6 šuplíků. Ještě nemáme konečnou cenu, byly tam nějaké úpravy (jiné úchytky), ale kalkulaci jsme měli na 103 tisíc. Zkuste si nechat nacenit i jinde pro srovnání.
Odpovědět
@catle díky za tip.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak bych taky popřemýšlela o rozmístění. Radši bych oželela rohovou skřňku a myčku dala do prava na kraj. Máte ji uprostřed a když budete pracovat, nikdo jiný ji neotevře protože by vám vadila, nebo vy nemůžete nechat otevřenou (pořád ji obcházet?). Výšku trouby a mikrovlnky budeme mít taky v této výšce. Nesedělo nám to jinak s vedlejší americkou lednicí. Volili jsme mezi tímto anebo úplně od země. Nakonec zvolili toto, tak snad nebudu nadávat. Kdybychom měli jinou možnost, určitě bych posunula níž.
Odpovědět
@iiilinka my máme horní skříňky dubovou dýhu, ne laminát, s výklopným mechanismem Blum aventos HF, což výrazně zvyšuje cenu kuchyně. V ceně ještě rohovou ledvinu lemans cca 7tis., dále máme bezúchytkové lišty. Můžu se zeptat, v jakém studiu jste si to nechali navrhnout za tuhle cenu?
Odpovědět
My to taky řešili. Šli jsme do studia a tam si to nechali sestavit a nacenit kuchyně vyšla na 110t bez spotřebičů truhlář na doporučení to zmaknul ve stejné kvalitě za 65t.a jsme spokojeni.
Odpovědět
@iiilinka nápad s myčkou jsme zvážili, ale při otevřené myčce bychom nemohli využít šuplíky pod troubou. Jinak mikrovlnku budeme mít ve výšce 150cm, což se nám zdá tak akorát.
Odpovědět
@sobii Na truhláře to chce dobré doporučení, jinak bychom to asi neriskli. Studio nám navíc dává 5letou záruku na kuchyni a ještě spotřebič zdarma, ostatní spotřebiče v internetových cenách.
Odpovědět
No nevim, jak je velka ale ta cena je nehorazna. Me vysla kuchyne na 95 tis s DPH + 47 tis spotrebice (dvirka acrylic Trachea, kovani Blum, deska Egger, uchytky nebyly nejlevnejsi, drez a digestor Franke, ostatni Bosch -drzela jsem se cenove pri zemi :-) delka pracovni desky 320 cm a vestavene skrine v. 200 a s 180 cm, 2x horni skrinka, celkem 200 cm a barova deska, ktera ma 250 cm... Linku delal na miru truhlar
Odpovědět
Moc hezká kuchyně. Můžu se zeptat, jakým mechanismem budete otevírat horní rohovou skříňku? Díky moc
Odpovědět
@mavanka Díky, nám se takhle taky moc líbí. Horní rohová skříňka má dvoudílná dvířka s horizontálním otvíráním.
Odpovědět
@markovkak Je tam malá pracovní plocha, to nelze jinak? Mezi varnou deskou a dřezem je tak málo místa, tam sotva něco nakrájíš... ideálně jednou tolik prostoru - a já bych dala desku klidně na ten bok vlevo. A nebo posunout dřez o kus doprava. Myčku bych dala pod odkapávač - často při vyklízení z myčky vyndáš něco, co není doschlé, tak se pak hodí to jen položit nad ní, než to někam přes ruce přesouvat na jinou stranu. Ale možná máš takto vše rozodnuto a jsem s tipama mimo, tak případně mě neřeš : )
Odpovědět
@cir Ahoj, děkuju za tipy. Původně jsme chtěli varnou desku s digestoří na levém boku, ale z důvodu vzdálenosti digestoře od odvodového komínu a bylo by to i finančně dražší řešení (podhled v celém stropě nad kuchyní, dražší digestoř). Myčku pod odkapávač nejde dát, protože by nešly otvírat zásuvky pod troubou a byl by nevyužitej prostor v pravém rohu. Jako pracovni plochu budem používat plochu vlevo, to by snad mohlo stačit..
Odpovědět
@markovkak Jasně, ta plocha vlevo je velká dost, ale je z ruky od dřezu, ideálně je ta hlavní pracovní plocha mezi dřezem a varnou deskou. Ale vidím, že jste si těch variant vědomi a rozhodli jste takto, pak je to jasný : )
Odpovědět
Profilova fotka
@markovkak Pokud máte dýhované, tak ano, cena bude asi vyšší, nicméně pokud jsem dobře četla a pochopila, tak ta rohová ledvina byla zahrnuta až v těch doplňcích (takže v 143 tisících). A bezúchytkové řešení je mnohem dražší řešení, tak v tomto případě myslím, že cena je adekvátní :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?