Velikost obkladu za varnou deskou - poradíte?

Profilova fotka
Nemůžeme se rozhodnout, jak vyřešit obklad za plynovou varnou deskou. Kuchyň je do L, nad pracovní deskou bude omyvatelná výmalba a za varnou desku chceme dát kalené sklo, přičemž máme dvě varianty - var. 1 po celé délce zdi, na které je digestoř, dát sklo do její výše, var. 2 dát sklo pouze v šíři digestoře tj. 90cm. Var. č. 1 je jednodušší, ale vzhledem k atypickému řešení horních skříněk se mi moc nelíbí roh linky, protože tam je zrovna skříňka umístěná výš. Var. č. 2 by se mi víc líbila vzhledově, ale bojím se, že přesah skla od varné desky pouze 10cm nebude dostačovat kvůli zašpinění od vaření a pak si vůbec nevím rady jak vyřešit spoj mezi deskou a zdí, protože zeď není rovná, desku se nepodaří uříznout na setinu mm /už tam jednu, kterou opižlali montéři máme a čeká na výměnu/, takže lišta je nutná a pak by mě napadá jediné řešení a to udělat lišty mezi deskou a zdí a nemít ji u skla. Nemáte náhodou podobně řešený obklad nebo jak byste ho řešili vy? Díky za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@dannyst máme mléčný skleněný obklad kolem celé linky , na vzhled a hlavně na údržbu je super, viz blog ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Máte moc pěknou kuchyň. Sklo se mi líbí, vím, že ho většina lidí chválí, jenže mně se líbí jen když je od pracovní desky k horním skříňkám, což u nás nejde, protože mám "zubaté" uspořádání horních skříněk. Takže jsem rozhodnutá na delší část dát omyvatelnou výmalbu a na kratší část za varnou desku nejspíš sklo, ale právě nevím, jak ho tam uspořádat.
Odpovědět
Profilova fotka
@dannyst jako že jedna skříňka je výš ? to není pro sklo problém, tak ho máme u digestoře vyšší.
Odpovědět
Profilova fotka
@dannyst taky mám podobné dilema, ale s mozaikou... jestli ji dát jen za indukci nebo za celou stěnu s indukcí :-D co se týká spoje mezi prac. deskou a sklem tak dej rohovou přechodovou lištu v barvě prac. desky, ta nerovnosti skryje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Jj, jedna skříňka je výš, musela bych mít sklo až k ní, na druhé straně bych musela držet tuhle výšku, abych to neměla samý zub a i tak se mi to moc nelíbí. Proto se zatím přikláním k řešení, že na delší straně bude omyvatelná výmalba, na kratší s digestoří sklo a teď se jen rozhodnout, jaký tvar a rozměr udělat:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@great.girl Problém s lištou jsem myslela v případě, pokud budu mít sklo jen v šířce digestoře, protože pak budu mít za pracovní deskou na části jen zeď, na části sklo, takže dvě úrovně hloubky nebo jak to pojmenovat, snad to vysvětluju srozumitelně:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dannyst a ty co ti dělali kuchyň montáž skla nenabízejí ? Že by ti poradili ? Nám to dělal truhlář ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Nenabízejí a hlavně naši montéři byli opravdu experti, příští týden nám přijedou jiní vyměnit vše, co ti předchozí zničili. Ale mám vytypované dvě firmy, které montují kalená skla, jedna z nich bude montovat sklo kolegyni, tak se zeptám.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?