Velké okno v kuchyni - zmenšit?

Hezké ráno všem! Prosím o Vaše názory... Už máme hotový projekt, ale nějak jsme nedomysleli okno v kuchyni - projektant nám tam dal stejně velké jako v pracovně (180 cm dlouhé), protože mezi těmito okny jsou vchodové dveře a vypadá to dobře takhle, ale zjistili jsme, že se nám tam do kuchyně nevejdou skoro žádné horní skříňky, dřez by nám jinde než pod oknem nevyšel a to taky moc nechceme... Tak přemýšlíme, jestli to okno nezmenšit jen např. na 100 cm jednokřídlé.. Jde nám o to, že nebude stejné jako to v pracovně z druhé poloviny domu dvojkřídlé.. Vadilo by Vám to nebo jak byste to řešili Vy? Děkuji za názory ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petramana nechala bych okno stejně dlouhé, aby to bylo symetrické. Budeme mít kuchyň do U a máme skříňky jen na jedné straně.
Odpovědět
@nininka23 ono to bude jakoby rozdělené ještě stříškou nad vchodovými dveřmi, která bude mít dřevěnné podpěry... Sice se mi to taky líbí kdyby to bylo symetrické, ale teď nám to velké okno přijde nepraktické :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Asi by se hodil půdorys domu ať se dá něco vymyslet. My máme v kuchyňské části navrženo široké okno až po zem, ale bylo to naše přání. Vzhledem k tomu, že chceme kychyni v jedné řadě + ostrov, tak to ničemu nevadí (okno je ta té boční straně, kde linka nebude). Takže hodně záleží i na tom, jakou kuchyň si přejete. Pokud bude dost velká a budete mít dostatek místa dole, tak by absence horních skříněk nemusela vadit. Tady na střeše jsem viděl spousty takových kuchyní. Jinak k tvé otázce. Mě by nevadilo mít různá okna různě široká. Připadně se to dá doladit i zvenku (například dřevěným obkladem kolem toho menšího okna). Ale zamyslete se, jestli při zmenšení okna budete mít v kuchyni dostatek přirozeného světla.
Odpovědět
@jakuda díky za názor, večer tu přidám půdorys a pohled zvenku.. Budeme mít kuchyň s obývákem a jídelnou, celkové rozměry 4,8x8,5m cca 40m2 a bude tam mezi kuchyní a obývákem velké okno na terasu široké 2,5 metru, v obýváku bude okno výška 1,3x1,8 délka (přesně takové jako má být v kuchyni)... no a v té kuchyni bysme to zmenšili na 1,3x1m délka..
Odpovědět
Profilova fotka
Já to tak mám, záměrně:-) Kuchyně jsou dvě linie proti sobě, horní skříňky jsou jen nad jednou polovinou, nad druhou je právě po celé šířce okno. Je půlené, otevírá se ta polovina, kde není dřez. Ten je vlevo (uprostřed je to hezké, ale je pak problém s tím oknem a ochudila bych se o velkou a nejlépe osvětlenou pracovní plochu v kuse), stejně mám myčku. Já ale nepotřebuju moc skříněk, nehromadím věci, co nepoužívám a na jídlo mám spíž.
Odpovědět
Profilova fotka
Horní skříňky nemám vůbec a nemůžu si to vynachválit. Záleží na půdoryse, takhle těžko soudit.
Odpovědět
Já mám jen dvě horní skříňky (takové ty s výklopem, vždy dvě nad sebou), jinak mám taky okno, a celkem mi to stačí. Záleží, kolik máš nádobí.
Odpovědět
Tady je vidět rozvržení kuchyně a pohled na dům (okno vlevo je to kuchyňské)...
Odpovědět
Profilova fotka
@petramana já bych to nechala tak, jak to je a zrušila tu pidišpajz, která je stejně tak malá, že do ní v podstatě nic nedáš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petramana Podle nákresu to vypadá, že kuchyň bude dost velká + tam ještě máte spíž, takže za mě bych nechal okno v aktuální velikosti, dřez posunul do strany, ať se dá jedna polovina okna bez problémů otevírat a a horní skříňky dal podél té stěny bez okna.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Špajz bych nerušil. Nezdá se to, ale i do takové malé špíže se vleze spousta věcí. Jedině že byste ji chtěli nahradit velkou potravinovou skříní. Tam by se toho vlezlo asi stejně.
Odpovědět
@jakuda nad tím taky přemýšlíme...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jakuda jo, tak nějak jsem to myslela. Prostě místo této pseudošpajky velkou potravinou skříň. Klidně i 2x 60 cm, prostoru na to tam je dost. Ve finále to ještě bude i levnější a hezčí (podle mě teda).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?