Velké šuplíky (90) - ano či ne?

Dobrý den, jeden z truhlářů preferuje velké šuplíky. Druhý by dal spíše menší (60) v kombinaci se kříňkou, prý jsou velké (90) zbytečně drahé. Jaké jsou vaše zkušenosti s cenou a praktičností? Děkuji, Romana
Odpovědět
Já jsem se tu někde inspirovala s názorem, že je lepší mít co nejvíce zásuvek oproti skříňkám, a můžu jen potvrdit. Mám troje zásuvky, oboje jsou zhruba 90 cm a vůbec to není zbytečně velké. Preferovala bych klidně mít celý spodek kuchyně jen zásuvky, ale to nebylo možné. Co se týká ceny, tak to jsme zrovna neřešili, ale nemyslím si, že cena bude tak rozdílná. Za mě raději větší zásuvky.
Odpovědět
Za mě určitě zásuvky:) A 90cm je super velikost. Dáš do nich vše..:) A nemyslím si že by v nich byl nějaký velký cenový rozdíl...
Odpovědět
Profilova fotka
Mám, až na potravinku a rohovou skříň, jenom zásuvky a je to boží :-) 2x 90 a naproti v ostrůvku 80+40 a ty velké jsou suprové.
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám do cenový nabídky, co jsem si nechala udělat. Lamino v lesku, kování Blum. 2 zásuvky 18cm a jedna 36cm. šířka 60cm(to co máš ty, ale 60cm šíře) - 13312,-Kč. 2 zásuvky 36cm šíře 90cm - 12 129,-Kč Od jiné firmy v laku - 3zásuvky 120cm - 20 279,- 2 zásuvky 60cm - 11 697,- Nevím, jestli ti to pomůže. Taky to ted řeším, zatím to mám ze studíí, na truhláře se chystám :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě čekám na cenovou nabídku jedné firmy, ale to bude asi pálka a ty dělají spodní šuplík vyjížděcí i se soklem. Vejde se tam 1,5l láhev na stojáka.
Odpovědět
Profilova fotka
ano, šuplíky jsou dražší než skříňka, to je jasné. ale také je to mnohem lépe využitý prostor. já bych se bála třeba u šířky 120, tam si myslím, že to chce fakt už dobré zpracování, kování, pořádné dno...nevím...ale 90cm je v podstatě dnes standard. já budu mít 2x90 a 2x60 i tu obyč skříňku :-D
Odpovědět
ano, ano, ano - za mně velké šuplíky. Mám je a jsem nadmíru spokojená. Lepší manipulace s nádobím, lepší přehled. Mám v nich úplně všechno, těžké hrnce, pánve, plechy, plastové věci. Chce to hlavně plnovýsuv a kvalitní kování. 90 cm je ideální. Fungují už 4 roky a to se s nima nikdo nepáře.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem pro šuplíky. V kuchyni je máme všude, kromě rohové skříňky, jen ne takto velké (5x60 a 1x40).
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám jen šuplíky a ty 90cm jsou super ;-) V nové kuchyni to budu mít stejně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea ty 120cm šuplíky je blbost, to vím, to si to tam pán ve studiu nakreslil beze mne. Chtěla jsem po něm naplánovat kuchyň na důchod. Tak mi tam dal skříňky až do stropu (260cm stropy) už vidím, jak lezu po žebříku jako stará babka. Prý na věci co se nepoužívají tak často. Asi to myslel dobře, ale mě to teda moc nevyhovuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@moozaj asi to myslel dobře, protože my tento požadavek měli schválně. kuchyně až do stropu, který je 255cm :-D nepolezu teda po žebříku, stačí ikea schodky, co mají u kuchyně děti. a nahoru fakt hodlám dávat formy na dort (peču 2x do roka na narozky), sklenice na šampus a víno (jsme velká rodina, potřebujeme víc sad, ale zase jen na akce párkrát do roka, ne tím zabírat kuchyni dole)...tak jestli před vámi tam byl někdo jako my... :-N jen teda já bych šla max. na 90cm.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 100 cm - na ukládání super, ale štve mě, že když stojíme u linky dva vedle sebe a jeden potřebuje něco z šuplíků, druhý musí taky uhnout :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Určitě kde můžeš, tak si dej šuplíky, je to super 8-) Rychlá manipulace, nemusíš vyskládat a přehrabovat půlku skříňky, pokud hledáš něco vzadu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@moozaj praveze jako stara babka budu o to vic chtit kuchyn do stropu :-). Radeji si parkrat za rok stoupnu na schudek, abych si neco podala nez xkrat za rok umyvat usazeny prach na hornich skrinkach. Nehlede na to, ze ten prostor ve skrinkach do stropu je jaksi navic. Zalezi jen na me, jestli ty horni skrinky vubec necim zaplnim. Mam rok starou kuchyn az do stropu a nikdy uz nechci jinou :-). A k tematu supliku - je to super vec, ty penize za to urcite stoji. Nemam ani jednu klasickou skrinku a krome usetreni nevidim na policove skrini zadnou vyhodu. Do supliku 90 se vejde vic veci, ale mne vyhovuji 60, ktere mam, protoze jak uz bylo vyse psano, pri otevirani 90 musi vsichni kolem me uhnout :-).
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít taky 100 cm šuplíky a ani jeden ze dvou truhlářů mi neřekl že by to měl být problém. Jinak si myslím, že menší počet větších šuplíků je levnější než větší počet menších díky většímu počtu pojezdů. Záleží jak velký máte rozpočet, ale já chtěla co největší počet šuplíků, i když skříňky by byly trochu levnější. Šuplíky jsou ale nesrovnatelně lepší.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin vpořádku. Budu mít kuchyň do U a asi bych se při těch vysokých skříňkách ani necítila dobře. Každýmu se líbí něco jiného. Místa budu mít plno + spíž, takže úložný prostory nemusím řešit. Zeťák má právě vysoký skříňky a mě vůbec nevyhovují. A prach? Co zvládnu, tak zvládnu, když ne máme děti, který jsme doufám vychovali dobře a pomůžou.
Odpovědět
Určitě ty 90 cm šuplíky!!! Mám 2x 80 cm a brala bych i větší, dražší to určitě nebude. Mám kování Blum a čím více šuplíků, tím více sad kování a úchytek, olepování hran, takže více šuplíků vyjde ještě dráž !!! Kdežto plocha přední části (pohledové) bude pořád stejná. nosnost jednoho mého 80cm šuplíku je 30 kg!!!! Co se týče praktičnosti, velké šuplíky jsou úžasný úložný prostor (na hrnce, talíře, potraviny, pánve apod). Mám i čtyři 60cm šuplíky a kdybych měla prostor určitě bych dala širší, protože je to místo na ukládání věcí strašně rozkouskované.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?