Velký jídelní stůl (min. 8 osob) - máte tip?

Profilova fotka
Chtěla bych poprosit o tipy na opravdu velké jídelní stoly, i třeba rozkládací. Byla bych vděčná za každý odkaz a osobní zkušenost, děkuji ;-)
Odpovědět
@majule_j třeba najdeš něco tady http://www.nabytekmirek.cz/37-jidelni...
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.rott-nabytek.cz/katalog.ph... kvalitní a moc pěkný nábytek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
TON ;-)
Odpovědět
@majule_j Karpiš na SK, nádherné jednoduché nadčasové stoly....máme doma a sme veľmi spokojní s kvalitou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
ahoj, obnovuji diskusi. zrovna řeším rozkládací jídelní stůl. složený 160x90cm. rozložitelný ideálně na 240cm. mám v merku tyto dva https://www.nejlevnejsinabytek.cz/roz... https://www.bighome.cz/jidelni-stul-l... nemáte někdo zkušenost s takovým nebo podobným? jaké jsou tam ty mechanismy? je to stabilní? udrží i po rozložení nějakou tu váhu? můj táta se třeba díky zdravotním problémům dost opírá o vše, když vstává. je jasné, že bych ho usadila k nohám a ne doprostřed, ale i tak... :-N budu ráda za tipy klidně i na jiné splňující požadavky. jaký stůl se vám osvědčil? díky
Odpovědět
@blahova_andrea My máme rozkládací stůl z Ikei - http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... Nemůžu říct, že by byl nějak extra kvalitní - hlavně tím, že je černohnědý, je hned poškrábaný. Ale když vidím ty ceny pouze samostatných stolů, tak jsme to neřešili. Jinak se dá koupit samostatně i stůl a židle a je třeba i bílá barva.
Odpovědět
Profilova fotka
@sathine díky, ten je bohužel ale už moc obří
Odpovědět
@blahova_andrea Tak se zkus podívat na sestavy pro méně osob, ty by mohly být menší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sathine http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... tento by možná prošel, ale není to asi lesk, že? my budeme mít kuchyni v lesku, tak nevím jestli by nebylo divné kombinovat lesk a mat :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@sathine my bychom brali klidně i ten obří, ale přeci jen místa máme málo a tu obří velikost použijeme jen párkrát do roka, no ale asi budu muset lobovat za návštěvu ikei :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sathine tento velký teda konkrétně nedělají v bílé a hnědočerný se nám nehodí, takže se to vyřešilo samo
Odpovědět
@blahova_andrea Těžko říct, píšou, že je to lakované, ale to asi nemusí znamenat, že by to bylo lesklé :-) Zkusila bych jim třeba poslat dotaz.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@sathine díky. zkusím ideálně vidět na živo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Nevím, jestli ti můj příspěvek k něčemu bude, ale zkusím :-) : A potřebujete nutně rozkládací stůl? Pro mě byl velký stůl prioritou celé kuchyně. Po dlouhém přemýšlení jsem upustila od rozkládacího a nechala od truhláře vyrobit stůl o velikosti 100x200 cm, nerozkládací. Je to skvělá velikost - 6 lidí se k němu vejde naprosto pohodlně a 8 lidí se u něj nají úplně v klidu (dva v čele, tři po straně). Stůl je dokonale bytelný a hlavně má celou desku v kuse, žádné spoje atd. A hrát u něj deskové hry s dětmi je lahoda :-). Ještě bych si být tebou rozmyslela ten bílý lesk. Máme bílou lesklou kuchyň, ta je po roce jak nová, ale na bílý lesklý stůl bych si netroufla. Prý se brzo poškrábe a mně osobně připadá takový studený. Jo, a ten náš stál 5000 Kč (lamino), což je zas jiná cena než u těch, které máš vyhlédnuté.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin ano, opravdu potřebujeme rozkládací, protože máme málo místa a na běžný provoz nechceme, aby nám tam doslova zavazel obří stůl. naopak máme ale velké rodiny a párkrát do roka se rádi sejdeme a v tom případě chci mít hosty kde usadit. s tím, že by se ale stůl musel dát jinak než za běžného provozu. někdo řeší dvěma menšími, jeden mají někde bokem a když je potřeba, donesou a přiloží k sobě. to také nemůžeme, není prostě kam další uskladnit. fakt bojujeme o centimetry ;-) my budeme mít také bílou lesklou kuchyni v kombinaci s tmavým betonem. já bych dala i jiný stůl, jenže nevím jaký. prostě mi přijde, že se nám tam nic nehodí nebo že to budu vědět třeba až za rok, jaký jiný by prošel :-/ studený mi nevadí. budeme mít na studeno skoro celý dům. vím, že někdo si ten bílý lesk chválí i na stole a jiní ne kvůli těm prasklinkám. asi záleží na kvalitě, provedení... já teda vůbec s výběrem stolu zatím nepočítala. chtěla jsem mít provizorní půjčený a řešit ho až příští rok, ale přítelovi rodiče došli s tím, že nám ho chtějí dát na vánoce, tak koukám, zda bychom něco vybrali. ale nechce se mi tak zásadní věc vybírat na rychlo pod tlakem.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin mas to doma fakt krasne.ja se ptala naseho kuchynare, ale ten nedela rozkladaci.ja bych brala klidne imitaci betonu.my jsme v zakladu 4, o vikendech 6 a kdyz mame hosty, tak 20+ :-N takze i s rozkladacim je to cast u stolu a cast na pohovce :-D sla bych i do dreva ladiciho ke schodum.ale zatim netusime z ceho schody budou :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Podle toho co jsem na fotkach a vizualizaci videl, libil by se mi tam I sedy, cerny nebo bily mat (sedi treba k oknum). Alternativou k rozkladacimu stolu muze byt stul s vymenitelnou deskou. Ma to doma tata a funguje to tak, ze nohy stolu jdou odmontovat bez pouziti sroubovaku (je tam neco jako rychloupinak na kole). Musis mit ale doma dve desky (mensi a vetsi) a prohodis je kdyz potrebujes. Nevim, jestli se to dela I standartne, tata to mel na zakazku. A pouzit se to da jen kdyz nepotrebujes stul rozkladat prilis casto, ale je to bytelna alternativa. Tak to zminuji, kdybys to neznala a zaujalo te to.
Odpovědět
@blahova_andrea a co něco takového? :) https://www.bonami.cz/p/rozkladaci-ji... akorát teda není zrovna za hubičku :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda ty vizualizace jsou jen moje chabá práce v rámci omezené nabídky programu. rozhodně ne finální podoba s barvami i velikostmi od nějakého profi designéra ;-) ale ano, i šedý by tam teoreticky šel. černý určitě nechceme, to leda v tom tmavém betonu. bílý mat se mi moc nezdá na údržbu a k té lesklé kuchyni...no nevím :-/ nejraději bych fakt stůl nechala až na příští rok, snad ježíška ukecám o něco jiného a stůl odložíme :-D ta výměna desky je fajn, vím i jak fungují ty nohy, ale problém je v ukládání té náhradní obří desky, opravdu ji nemáme kam dát. sice máme domeček, ale je spíš bytového typu. některé byty mají rozhodně větší rozlohu i víc možností úložných prostor. každopádně moc děkuji za postřehy a tipy. třeba se mi to pak v hlavě nějak rozleží a pomůže to ke konečnému řešení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kataw přesně tento jsem včera v noci objevila na mobilu a hodila do výběru :-)
Odpovědět
@jakuda dík za tip, něco takovýho by se mi přesně líbilo :D až přijde stůl na řadu, zkusím poptat :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?