Vestavěná myčka Miele v kuchyni od IKEA

Dobrý den, koupil jsem dům, kde je cca. 5 let nová kuchyně od IKEA. Majitel si ovšem s sebou vzal myčku nádobí, takže kupuji novou. Volba padla na Miele, ovšem všude možně po elektrech jsem nenašel informaci, zda jde na myčku dát přední panel z IKEA, který je určen právě na vestavěné myčky. Kuchyně má tmavou barvu a tak nechci celou věc rozbíjet bílou myčkou. Přeci jen jí nekupuji na okrasu.
Odpovědět
@ellendos mám vestavnou Miele a vestavnost spočívá v tom, že lze sundat horní desku a 'zašoupnout' do linky, panel tam dát nelze. Ale být vámi, tak si zavolám nějakému většímu prodejci u vás a přímo se zeptám ( třeba to vyšší řady mají, to opravdu nevím). Jinak z hlediska funkčnosti bych rozhodně neměnila (a to máme už druhou)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj jako u každé myčky - zaleží na rozměru dveří (ten material ktery se připevní na myčku) Jinak chvalim volbu myčky :-) Miele muzu jen doporučit. už jsi ji pořidil nebo jeste vybiras - volnestojící myčka má na konci "SC", vestavná s viditelnym panelem "SCi" plněvestavná "SCVi"
Odpovědět
@ellendos myslím,že nejlepší bude vzít přední panel auta a přímo v obchodě zjistit jestli bude sedět, jestli to bude vybraná značka nebo budete muset vybrat jinou.
Odpovědět
@verunky Měl jsem doma myčku BEKO a naprostá bída. Nádobí věčně špinavé, šmouhaté, po roce dvakrát měněno čerpadlo, teď odešel dávkovač soli, takže to je vlastně i důvod změny. Koukám zcela upřímně po Miele G 7360 SCVi, ale mám podmínku. Musí tam jít dát ten panel.
Odpovědět
@daruna Budu kupovat v Alze, mám tam VIP program a trochu lepší ceny, ale jak se dá asi tušit, myčky Miele tam vystavené ani nemají.
Odpovědět
Profilova fotka
@ellendos G7360 je dobra volba... mam ji doma - ten "panel" myslis dvirka? ty tam samozrejme dat jdou, ale nevim jaky rozmer ma IKEA - na Alze tohle mycku ani nemaji a co pro tebe znamena "lepší cena"?
Odpovědět
tak kup nerez myčku. Já mám dobré zkušenosti s whirpool myčkou, první fachčila 19 let,pak jsem ji tedy dala zadara dál a jesstli neumřela,pracuje dodnes. Mám opět Whirpoolku a opět už několik let bez poruchy. U Miele, když se ti něco porouchá,se nedoplatíš.Aneb za cenu ND máš novou myčku u značky s nepřepálenýma cenama.
Odpovědět
@dolve to si pleteš holky a vdolky s tou vestavostí - to že jde odebrat horní panel,není o vestavbě,ale o volně stojících spotřebičích,nikoli o vestavných.
Odpovědět
@catle Jo, těch příběhů o tom, že něco fungovalo 20 let jsem slyšel už dost. Všichni dobře víme, že ta doba je už dávno pryč a pokud chce člověk kvalitní myčku, musí za ní zaplatit. Whirpool bych si domů v životě nekoupil, protože tomu prostě nevěřím. Low-cost věcí jsem si v mládí užil dost. Mám to prostě tak, že už si raději zaplatím za kvalitní spotřebič. Stejně to mám v životě třeba s autem, proto mi před domem stojí anglické auto, ne škodovka. @verunky Teď koukám na návod pro instalaci a přední panel (celá dvířka, která se vyklápí s myčkou) vyměnit jde. Ono člověka prostě jen zmátlo, že nikde tu myčku neukáží bez panelu a v mnoha obchodech není zařazena v sortimentu kompatibilním s IKEA METOD kuchyněmi. G 7360 SCVi na Alze je, viz. https://www.alza.cz/miele-g-7360-scvi.... Zatím jsem na ceně 35 990,-, doprava a odborná instalace v ceně.
Odpovědět
Profilova fotka
@ellendos jj uz jsem ji nasla - s tou odbornou montazi bych si nebyla jista (a ta cena je podezrele nizka - znam prodejni ceny a takhle tu cenu Alza jeste dotuje)
Odpovědět
Je možný, že to dotuje. Je mi to jedno, toto přistálo dneska na emailu. S tím obratem, který tam dělám (vybavoval jsem teď tři velké kanceláře), je víceméně jasné, že tam bude úplně jiná cena. To, jestli bude myčka odborně zapojená nebo ne, je mi jedno. Jakmile dostanu doklad o zapojení, stačí mi to, protože to je rozhodující pro případnou škodu a pojišťovnu.
Odpovědět
@ellendos Já mám myčku Whirlpool a mohu jen doporučit. Funguje mi už přes 10 let a ani jednou jsem nemusela platit za opravu - na rozdíl od mých známých. Sice nemám vestavěnou, ale jsem si jistá, že na eshopu ji mít budou. https://www.whirlpool.cz/vyhledavani/...
Odpovědět
Článek se načítá
Myslím, že při sestavování kuchyně jsme museli v Ikea jakoby koupit panel/skříňku pro myčku a s panelem byly v balení i ty pojezdy, které se poté upevnily na dvířka myčky a na to se nasadil krycí panel. Takže mrkněte, jestli v ikea ještě seženete provedení vaší kuchyně. Pokud si dobře pamatuji, v ikea nám bylo řečeno, že bude pasovat v podstatě kterákoli myčka, která sedne do "skříňky" a že na ni máme nechat místo - 60 cm (nechtěli jsme brát myčku v ikea). Tahle Miele by vám tedy taky měla sedět. Problém byl poté ale s otvíráním myčky, kdy se krycí panel vždy vysunul při otevření tak, že bránil úplnému sklopení dvířek, přítel to ale nějak doladil, už jsme měli strach, že to není kompatibilní. Kdyby byl zájem, můžu se ho zeptat, jak to udělal.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?