Vestavěná trouba. Co sledovat? Jaké funkce, ovládání?

Profilova fotka
Zařizujeme ůplně novou kuchyń, skoro všechny spotřebiče už mám vybrané a pomohla mi i diskuze na Koníku. Teď bych potřebovala poradit ohledně trouby, hlavně co sledavat, na co koukat jestli to má či ne, funkce, ovládání apd. Děkuji moc.
Odpovědět
1
2
zdeni, zrovna jsem si srovnala trouby AEG: Srovnání trub AEG - přichází v úvahu B5741-5 - kvůli výsuvům, jiné dražší typy už ne, protože mají dotykové ovládání nebo ovládání mačkáním čudlíků - zkrátka přes displej a to já nechci http://www.aeg-electrolux.cz/node147.... Competence B - modely: 3191-5, 4401-5, 5701-5 a 5741-5 3195 a 4401 nemají teleskopické výsuvy ve volitelném příslušenství - jestli je možné je dokoupit nevím, v katalozích ani na stránkách to není, pokud to lze, tak to mají špatně popsané, což je u nich běžné; 4401 má sice jehlu, ale tu tam snad ani nechci, chci výsuvy v úvahu přicházejí trouby 5701 a 5741. U 5701 nevím, zda lze dokoupit výsuvy - v katalogu ani na stránkách nepíšou nic o volitelném příslušenství. Nicméně je podobná (vč. čudlíků) jako model 5741, který ale má o 10 stupňů nižší teplotu dvířek a pyrolýzu (čištění trouby spálením nečistot při vysoké teplotě). (Isofront Top je 40 st., isofront plus je 50 st.) S tou teplotou to ale není jisté - píšou isofront plus, ale zároveň uvádějí 4sklo a to by odpovídalo isofront Top. Mají tam chyby a není kde si to ověřit.U modelu 5741 jsou výsuvy uvedeny ve volitelném příslušenství. Nevýhody: čudlík na teplotu nemá kolem sebe žádné obrázky, jen šipky vlevo vpravo - teplota se nastavuje ťukáním (pootáčením) čudlíku k levé či pravé straně a skáče na displeji asi po 5, na což nemám moc nervy, ač výchozí teplota není 0, ale 200 - aspoň že tak; další nevýhoda je objem jen 51 litrů. Nutno ale říct, že užitný vnitřek pekáče je skoro stejně velký jako u Siemense s 58 l. Čudlíky s obrázky teploty mají levnější AEG trouby, ale ty zas nemají výsuvy. Jinak čudlíky jsou zamáčknutelné i během chodu, vzhled je takový elegantnější, displej je asi v němčině.., má chladnější dvířka než siemens a bosch ve stejné cenové kategorii, má mechanickou pojistku proti otevření dveří, zámek funkcí (safe - kvůli dětem) a různé další bezpečnostní funkce (že se sama vypne, ukazatel zbytkového tepla a tak.. - viz manuály na netu). Kdybych měla hodnotit firmu AEG podle propagace a poskytovaných informací, tak bych myslela, že jde o bandu diletantů, kteří prodávají nějaké šmejdy. Informace v katalogu jsou kusé, zmatené. Informace na stránkách jsou občas chybné a protimluvné, protiřečí si i s kusými informacemi v katalogu. Jde o detaily. Telefonní číslo na stránkách je nefunkční - dlouhodobě nonstop obsazené. Číslo pracně vygooglené je na servis a do mzdovky, předávají si vás jako horký brambor a nejsou schopni odpovědět ani na to, zda mají showroom. Řekla mi to až mzdovka - že ho nemají. Prodejci v elektrech nepomohou, ti nic nevědí. To jen pro případ, kdyby si člověk chtěl ověřit nějakou blbost jako je třeba možnost dokoupení výsuvu... (a ten já chci!).
Odpovědět
jinak chci samostatný spodní ohřev a samostatný horní ohřev, koukám na bezpečnostní prvky kvůli dětem (chladnější dvířka 50 - 40 st., pojistky proti zapnutí, otevření - to se dá ale nějak pořešit), chci výsuvy nebo vozík, za kruhové topné těleso se zlobit nebudu, za desky eco clean, katalýzu nebo pyrolýzu taky ne.. i když.. a ráda bych zápustné knoflíky a obrázky kolem knofíku na panelu trouby, abych na ně viděla. Nemám ráda dotykové ani jiné ovládání přes displej. Vadí mi to i v autě i doma na rádiu. Zlatý kolečko. Ale to bude individuální. No a nebudu se zlobit za nějaké bonusy (ale o ty mi fakt nejde) jako je ukazatel zbytkového tepla, nastavení času od kdy do kdy bude péct, bezpečnostní vypnutí, když já zapomenu a takový věci.. Nijak mi nevadí. Za úpravu proti otiskům budu ráda, ale když nebude, tak se to taky nezblázní. Nechtěla bych ale troubu, kde jsou otisky vidět až moc a snadno se dělají (viz některé typy od Gorenje). Něco mezi je třeba Bosch, tam to je vidět málo nebo snesitelně. Na Aeg snad vůbec nebo skoro vůbec. Pečící sondu tam mít nemusím a snad ani nechci. Automatický recepty taky nechci. Zato chci výsuvy nebo pečící vozík. A asi nechci ani boční otevírání.. To je asi všechno, co mě napadá při koukání na výčet položek v katalogu AEG, co ho mám zrovna před sebou.
Odpovědět
za rychloohřev bych se taky nezlobila.. rychleji se to předehřeje.
Odpovědět
Profilova fotka
yanni, a neresis to az prilis? mne se zda, ze kazdej z tech spotrebicu koumes ze vsech stran a to dosti detailne, mam pocit, ze takhle si nevyberes nikdy, protoze kazdymu bude neco chybet.... znova opakuju, ze je to spotrebic a pokud nejsi sefkuchar a nebude doma delat obedy a vecere pro 20 ldii, tak ti staci trouba do 15tis.
Odpovědět
Profilova fotka
Nečetla jsem to, co psala yanna (je to moc dlouhé), ale my koupili troubu, co je kombinace a jsem moc spokojená. Proto teď u kámošek čučím, když mají zvlášť vestavěnou troubu a zvlášť mikrovlnku, když to můžou mít dohromady v jednom. My máme jakousi od Siemens.
Odpovědět
:-D :-D ne, to jen tak vypadá :-N , už mám skoro vybráno.. ;-) koukám na to asi 3. den dohromady.. =-) :-p u trouby řeším - knoflíky, teplotu dvířek, zámky, výsuvy. funkce žádný nechci, jen spodní a dolní a obojetný ohřev, příp. horkovzduch. Extra funkce a dotykové ovládání vyloženě nechci. Já spíš mám problém se dopátrat nějakých informací (tím myslím to málo, co chci). Ale už jsem se dopátrala.. u myčky jsem řešila tu hlučnost (protože jsem si to fakt neuměla představit, teď už mi je to jedno. Jen podle toho testu spotřebitelů mě napadlo, že čím tišší a spořivější boschka, tím horší mytí.. ]-( ). pak jsem nevěděla jestli radši košík nebo zásuvku, ale v podstatě mi je to jedno. vezmu bosch/siemens nebo aeg a varnou desku vím, tam je to jasné - indukce s křížky a to dělá aeg/electrolux a pak řeším cenu, protože tady za to nehodlám platit nesrovnatelně víc, když za kopečkama to je sranda..
Odpovědět
petruš, trouba s mikrovlnkou dohromady? není to moc drahé?
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam taky troubu s MW dohromady, super vec. mma od Samsungu za 15tis.
Odpovědět
kristi, nestačí do 15 tisíc v ČR - chci výsuvy a ty můžu mít u např. AEG až u trouby od 42 tis. (katalogová cena = 30 tis. internetová, a proto jí objednám ze zahraničí). Drahá je proto, že k ní zároveň přihodili pyrolýzu, kterou si mohli klidně nechat.. U Bosche/Siemense mají výsuvy i u levnějších trub bez pyrolýzy. ;-)
Odpovědět
kristi, aha.. tak to jo. No ta AEG za 30 by mě vyšla v cizině na 10 - 17 tis. kč asi.. 8-( Jinak jsem si v elektru nabrala pár katalogů + jsem mrkla na stránky výrobců a pro rychlý přehled stačí.. jen mi z principu vadí, když tam mají zmatené informace.
Odpovědět
Profilova fotka
jj, ja te chapu...kdyz je ta moznost koupit to jinde, tak fajn...ja ani vysuvy nemam, nikdy jsem je nemela, tak mi nechybi...zatim
Odpovědět
já je taky nemám, ale občas už jsem měla co dělat, aby mi to nesjelo.. a furt to držet... :-S Je to pro mě prostě pohodlnější no.. hlavně když pospíchám
Odpovědět
Článek se načítá
takže stránky výrobce + katalogy (když v elektru jsou k nabrání) + mrknout do nějakého elektra.. OK, Datartu.. a pak už jde to srovnávání a zužování výběru rychle ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme dostali nějakou slevu...byla pomalu za polovinu. Každopádně, když si sečteš cenu dvou spotřebičů...něco málo přidáš k ceně, protože to zas ušetří místo - já bych to fakt odděleně nechtěla. Nemluvě o tom, že jsem už viděla na každém z těchto spotřebičů nastavený jiný čas a děsně mě točilo u toho sedět v kuchyni...pořád jsem na to musela čučet. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jé, díky moc, super. všechno to musím od vás pročíst. Jsem ráda za každou připomínku a radu.
Odpovědět
Profilova fotka
Yanna, koukám, že to máš dobře nastudovaný, proto se tě přímo zeptám. jestli máš ńáký tip na troubu, která má výsuvy, dolni, horní ohřev, dětskou pojistku, vnitřní sklo , aby bylo chladnější, automatické vypnutí trouby,bezpečnostní pojistka a časovač. A aby nestála vís jak 20.000kč. Myslíš, že je to možné?
Odpovědět
zdeni, ale já o tom fakt nic nevím, měla jsem zrovna před sebou katalog a jejich stránky a právě jsem si to porovnala sama pro sebe.. Před pár měsíci jsem na ty trouby nějak koukala, pak to nechala být, mezitím všechno zapomněla. Takže jen v rychlosti.. srovnej si troubu EOC 35000 X (snad to píšu správně) na stránkách Electroluxu a troubu B5741-5 na stránkách AEG. Kdyby to nestačilo, najdi si manuály. Buď na jejich stránkách (což vždy nefunguje) nebo na stránkách některých prodejců nebo to zkus přes České návody. Asi všechno nebudou splňovat tyto trouby (musela bych kouknout do manuálu na jejich stránkách), ale koukni na ně taky pro srovnání (i cenové). Siemens HB 43T540E a HB 330550 (jedna má objem 53 l, ale v ceně výsuvy i eco clean na všech stěnách, má o jednu fci méně a nemá 3D horký vzduch, ale jen horký vzduch a nemá velký a malý VARIO gril, ale jen prostě velký a malý gril = horní pečení a nejde na ní dokoupit tolik volitelného příslušenství - ta druhá má 58 l, Vario i 3 D + stupeň pro pizzu, ale musíš si dokoupit výsuvy i eco clean, pokud budeš tyhle čistící desky chtít). Všechny trouby mají dvířka 50 st., což je OK, jen ta AEG má 40 st. Electrolux myslím má taky 50. To samé, co Siemens je Bosch, jen s maličko jiným designem - HBN 340551 (58 l, chybí výsuvy) a HBN 43W350 (53 l, starší design) Ještě jsem koukala na MORU a Gorenje (taky jedna banda) - třeba MORA 4807, 4808, VT22, VT19 (u té se ale otevírají dvířka do strany) - mají samostatný spodní ohřev a zároveň i dětskou pojistku a výsuvy. Podrobnosti viz jejich stránky. Gorenje bude možná obdoba.. Tam stačí rychle mrknout na ikonky a vyřazovat všechny, co nemají spodní ohřev, jde to fakt dost rychle, ale nějaký čas se tomu věnovat musí. Takže papír, tužku a sjíždět stránky, příp. manuály (i kvůli zabudování). -------------------------------- Protože jsem dostala podobné IP, tak rovnou odpovídám sem. Desku chci AEG s těmi křížky (maxi sense), vyrábí to i electrolux. Je to indukce. Koupíme jí v Německu. Tady mají jen jeden typ a je pod číslem 78001KF-mn Pak jsem přemýšlela nad indukcí od Mory, ale chtěla jsem ty křížky. Zatím jsem nezkoumala, jestli jiná firma takové křížky začala dělat. U této AEG stačí, že vybraná nádoba zakrývá křížek, i když je umístěna třeba napříč dvěma okruhy. Teď jsem viděla na reklamě Gorenje nějaké křížky, ale nevím, jak je to funkčně. A hlavně taky je AEG větší - víc místa na hrnce. Ještě mi chybí vybrat lednici, na ty jsem nekoukala vůůůbec. To dopadne, že prostě vezmu nějakou a hotovo. Na myčku koukám Miele G 1022 SCi, Bosch/Siemens - nějakou tu active water s příborovou zásuvkou (ty totiž mají fce jako poloviční náplň, intenzivní mytí jen spodního koše apod.), ale v D-testu tyto dražší nedopadly moc dobře, možná protože mají nízkou spotřebu a hlučnost a délku programu, takže radši o pár dB víc.. nebo jinou od nich třeba s 47 dB a košíkem na příbory se základními funkcemi ;-) Nebo nějakou od AEG. Ještě mi chybí vybrat lednici, na ty jsem nekoukala vůůůbec. To dopadne, že prostě vezmu nějakou a hotovo. Jako mazat se s tím nebudu, ještě taky se musí vybrat nábytek, zajistit termíny prací apod.
Odpovědět
Yanna: :-D .......ty jsi neskutečný spisovatel :-D . A já ještě neměla čas prohlídnout to, co jsi ze všech stohů katalogů vytřídila. Pořád někde jezdím, takže víkend to jistí. Ale uznávám, dala sis práci s výběrem. Já právě nemám katalogy žádný, jedu jenom po internetu a to jde pomalejš. Je lepší to na obrázku vidět Alespoň pro mě. A ohledně té lednice.......budeš brát amerindu nebo klasiku? Prostorově můžu mít oba druhy, ale nevím. Teď mám kombinovanou 190 cm LG No frost v nerezu a jsem s ní spokojená. Kravál nedělá, volím si teplotu v lednici i v mrazáku, úsporý běh během dovolené, prostě supr. Amerinda mě tak nějak vždycky lákala, ale nevim, tak se ještě budu rozhodovat.
Odpovědět
misi, máš pravdu, jsem magor, chtěla jsem to napsat stručný, ale asi to mám po mámě, i obyč mail je dlouhý ;-) :-D já se zabývala jen siemensem/boschem, aeg/electroluxem a morou/gorenje. Zbytek jsem vůbec nezkoumala. Já to mám jednodušší s těmi katalogy, tam to vidím hned. A vyřazování jde rychle, protože když už to má spodní ohřev, dětskou pojistku a výsuvy, tak to má třeba jen mačkací ovládání přes displej a to já nechci. Takže mi zbyte k výběru pak kulový a z toho si vyberu raz dva :-D lednici v kombinaci s mrazákem klasických rozměrů, jiná se mi nevejde, takže ameriku vůbec neřeším. O lednicích nevím naprosto vůbec nic. Ještě jsem se na ně nekoukala. Hodila by se mi nějaká retro, ale nevím, jak jsou kvalitní, zas to nedělají všichni výrobci nebo to do čr nedodávají.
Odpovědět
Profilova fotka
yanna, super, odpolko to sjedu, až bude malá spát. na to člověk potřebuje mít klid. Desku , mám vybranoý zatím 3 typy, od Mora, Whirppol a Candy, je to šířkově stejný, tak to pak nechám až na poslední chvíli. A myčku od Aeg, 2 typy, jsou hodně podobný, tak pak vyberu jeden z nich, to už nebude takový záhul. A lednici mít vesta věnou nebudeme, tak na tu tak spěchat nemusím. Nejdřív musím vymyslet tyhle 3 věci, aby nám mohli začít dělat kuchń, podle toho se odvíjí barva dveří ve špízy, a jedno na druhý navazuje, že se musím konečně hnout z místa. Však to znáte.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak doufam, ze mi holky napisete sem
Odpovědět
Ahojte, chtěla bych se zeptat, zda-li je tu někdo, kdo má zkušenost s VÝSUVNÝM PEČÍCÍM VOZÍKEM ??? Nevím, jakou značku volit Bosch/Siemens/AEG... To Yanna: klobouk dolů, hotový expert.. můžeš mi trošku poradit s tím nákupem v zahraničí? Bojím se do toho jít, ale shledala jsem, že třeba v Polsku mají to samé o polovinu levněji než tady. Nejsou pak problémy s dopravou nebo reklamací??
Odpovědět
pečící vozík - plechy a rošty se zahákávají do dvířek, která se vysunují jako šuplík, takže nemusíš mít chňapku, máš obě ruce volné, nemusíš se moc ohýbat. Má 60 a 65 litrů. Nevýhoda je, že nemáš přístup k plechu zpředu. Jen shora a ze stran. Hrozí popálení o stranu otevřených dvířek, když strkáš ruce k pekáči mezi otevřenou troubu a ta dvířka. Pokud máš troubu na konci linky, tak k vysunutému vozíku můžeš už jen z jedné boční strany a shora. Pečení na více úrovních možné je, ale blbě se dostáváš k jednotlivým úrovním. Musel by se dokoupit nějaký speciální rošt pro tyto účely. Troubu s pečícím vozíkem od Siemense mají právě vystavenou v Datartu v Praze na Zličíně (mezi Ikeou a Tescem). Taky jsem nad ním přemýšlela, má svý pozitiva :-D Ale mám troubu na konci linky, takže jdu do výsuvů. A neblbněte furt, nejsem žádný expert. Nemám vybraný jediný spotřebič, koukala jsem na to asi tři dny a pak vůbec, až zas dneska. Nebaví mě to, nerozumím tomu a nesnáším nepřehledné a nejasné informace. Předtím jsem byla v nějakém krámě a měla zrovna před sebou katalogy, tak jsem to napsala, ale nic nevím. Jasno mám jen v indukční desce (chci tu, co má 4 varný zóny s průměrem 21 cm), myčku jsem měla vybranou, ale dopadla blbě v D-testu, tak nevím no.. a troubu vezmu asi nějakou od Boshe, jedna je menší, druhá větší. Ta menší má starší design, ale má výsuvy v ceně a ne jako zvláštní příslušenství :-p
Odpovědět
Ze zahraničí jsem nic neobjednávala, taky by mě to zajímalo. Na slovenské modré střeše je téma Spotřebiče z Polska. Informace jsou tam dobrý, uvádějí i kontakty, ale potřebovala bych to téma zmezinárodnit, protože Severní Moravu mám trochu z ruky. Polsky neumím. Ceny tady jsou napálený, je to zlodějna.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám Gorenje, z HK - troubu i desku. Obojí v bílém smaltu - kvůli údržbě jsem rozhodně nechtěla nerez. Deska je plynová, má dětskou pojitsku. Trouba má výsuvné lišty, všechno možné pečení, větrák, gril, program čištění. Vestavné, zvlášť. Volila jsem podle ceny a vzhledu, nechtěla jsem hodiny, zato mám zamačkávací ovládací čudlíky. Nikdy předtím jsem nic od Gorenje neměla. Všechno funguje luxusně, trouba peče božsky. Můžui vyfotit. Když jsem sháněla troubu, tučila jsem co všechno by asi tak měla mít, ale pak jsem zjistila, že vlastně chci: dvířka s ochranou proti popálení (to mají snad už skoro všechny typy), dětskou pojistku dvířek (nakonec nemám), pojistku plynových hořáků, ventilátor a žádné hodiny co žerou energii. Jo a v tom mém zlatíčku se suprově pečou buchty v hranaté zapékací míse ze sady Armada z Ikei. K troubě nebyl hluboký plech a když jsem potřebovala upéct buchtu, zkusila jsem tu misku. Takový perník ze sáčku se tam vejde náádherně. I buchty z klasických receptů (jablková z Marianne) se tam vešly nádherně. Doporučuji!!!
Odpovědět
Profilova fotka
ja nevim ,ale ja mam horkovzdusnou s kruhovym telesem, ma vysuvy katalyticke (samočistíci steny), chlazeni dveří a vysla me na 10 500,- takze myslim že trouba za 40 tis je dle meho dosti nadsazena cena http://www.whirlpool.cz/index.php?l=2...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@petruszkaa prosim ta, aky presne typ trouby mas a jak si s nou spokojna? nie je moc mala? ja uvazujem o tejto: http://www.levneelektro.com/p24653-ve...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj! Už jsem pokročila k výběru trouby a chtěla jsem se zeptat- má někdo zkušenost s katalytickým čištěním? Protože někde jsem četla, že od toho výrobci spíše upouštějí..že je potřeba za nějakou dobu něco v té troubě vyměnit =-) Protože chci troubu, mikrovlnku a varnou desku v jedné značce, zamlouvá se mi Electrolux. Hodně se mi líbí tady tato trouba: http://www.datart.cz/katalog/Vestavna.... Na druhou stranu i tato: http://www.datart.cz/katalog/Vestavna... - je levnější a navíc má právě i to katalytické čištění-ale je to k čemu? :-)
Odpovědět
@xlostris jedna holka mi tvrdila, že je to úžasná věc, že to zapne, ono to spálí veškerý bordel a ona že to snad jen vytře. Druhá mi tvrdí, že je to k prdu, tak si vyber. Já na tomhle při výběru trouby nekoukala, požadovala jsem určité parametry a jestli u toho katalytické čištění bude nebo ne mi bylo šumák. Mám ho tam, troubu bohužel ještě nemáme zapojenou, takže posoudit nemůžu, ale dočetla jsem se to, že pokud máš katalytické čištění, neměla bys troubu čistit klasickými prostředky, toť informace od výrobce. Pokud čištění bude fungovat tak jak má, tím líp ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr,to co popisuješ je pyrolýza
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?