Vestavná plynová deska nad myčku - ano či ne?

Profilova fotka
Dobrý den, stěhujeme se do domečku a přišla na řeč vestavná varná - plynová deska a malá kuchyň kam je potřeba ještě dát myčku, která nebyla součástí staré kuchyně. Tak mě napadlo, dát plynovou desku nad myčku, myslíte, že by v tom byl nějaký problém?? Děkuji za názory a rady x-)
Odpovědět
Myčka je těsně pod pracovní délkou. Plynová deska je mnohem hlubší než pracovní deska, takže se tam myčka nevejde. Doporučuji indukční varnou desku. Pokud dobře vyberete, tak by se tam mohla vejít. Plynová deska je pravěk.
Odpovědět
Profilova fotka
Zalezi na tom, jestli nebudes vysku pracovni desky zvedat (mam zvednuto na cca 90 cm, mycka stoji samostatne pod deskou, pod deskou je prostor) pak by se ti relativne deska nad mycku vesla. Pravek je fajn,bbydlime v panelaku, bylo to jedine reseni. Jsem na pravek zvykla :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jj pravěk možná, ale když je v domku plyn tak proč ho nevyužít. Mische....děkuji za radu, asi zvedneme výšku pracovní desky, při mé výšce 184cm to bude ideál :-)
Odpovědět
Zvednutí pracovní desky bohužel nic neřeší. O to samé co se zvedne pracovní deska se musí zvednout i myčka a jste zase tam, kde jste byli na začátku. Pokud by se myčka nezvedla, tak dvířka myčky nebudou lícovat s ostatními dvířky. Navíc se myčka šroubuje k pracovní desce. Asi by to šlo i přišroubovat jinak a celý to zbastlit, ale to bych nedělal. Jinak pokud byste vážně chtěli mít myčku níže, tak se nemusí kvůli tomu zvedat celá kuchyň, ale naopak se dají jenom stočit nohy myčky níže. Pokud ale nebudete mít vestavnou myčku (to je bez krycích předních dvířek) ale bude volně stojící, tak pak bude mezi myčkiu a deskou díra, což bude vypadat hrozně. Vaření na indukční desce je lepší a levnější než na plynu. Navíc se líp udržuje. I v paneláku se dá pořídit indukční deska místo plynu, ale pak to stojí více peněz.
Odpovědět
@pavmikulda také mi pravěk vyhovuje, takže klid, někdo občas přehání s těmi výrazy ;-) Řekni si, že profi kuchaři vaří právě na pravěku :-D A ani s tou cenou vaření to nebude tak jednoznačné, nás vaření na plynu stojí méně, než kamarádku na indukci, záleží na konkrétních tarifech dodavatel energie. Jinak se zkus raději přímo poptat u toho, kdo vám bude kuchyň dělat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dawerius predpokladala jsem, ze @pavmikulda nebude mit vestavnou mycku. Pise o tom, ze mycka nebyla soucasti kuchyne. Zvednuti desky muze problem resit, ackoliv si nejsem jista, zda je to technicky proveditelne s privodem vody i plynu na jedno misto. To @pavmikulda vedet sama. Mi to nijak hrozne neprijde (viz foto z me kuchyne-ddruha fotka pohled shora, pohled bezneho prichoziho do kuchyne, nikdo se nad tim zatim nepozastavil), dokonce i prakticke docela pri krajeni ci nutnosti neceho sypkeho premistit z linky kamkoliv☺. Ne ze by to byl uplne zamer pri delani nove kuchyne ;-) . Jsem pro vyuziti relativne levneho plynu na vareni, kdyz je v dome k dispozici.
Odpovědět
Profilova fotka
@mische Děkuji za rady, myslím, že by to neměl být problém. Myčka bude volně stojící a linku chci zvedat kvuli mě :-) aby záda netrpěla :-) A pravěk?? Těším se na něj.. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pavmikulda jasne, kuchyne ma hlavne slouzit a byt prakticka pro kuchare. Tak snad se dilo podari. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?